OMONOIA - Άρης 2-1


20 Feb 2016, 7:48 p.m. kifinescom

Τα εύκολα, δύσκολα για τον εαυτό της έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ που ενώ είχε το προβάδισμα με 2-0 και την πλήρη υπεροχή έκανε στο 73' το ματς ντέρμπι.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε το τρίποντο αφενός γιατί ήταν σχεδόν αλάνθαστη στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ασσίς να της δίνει το προβάδισμα με 2 τέρματα και αφετέρου γιατί δεν πλήρωσε τα τελευταία 20 λεπτά απουσίας της από το γήπεδο μετά την ανέλπιστη μείωση του σκορ από τον Άρη.

Με φόντο το καταθλιπτικό μπακντρόπ των άδειων εξεδρών και τις χλιαρές αντιδράσεις από την κερκίδα για την κατάντια του Σωματείου, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν ανέλπιστα καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Λέμε ανέλπιστα γιατί είχε να αντιμετωπίσει σοβαρές απουσίες από την μια αλλά και το προαναφερόμενο σκηνικό το οποίο σαφώς και επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές.

Για καλή της τύχη, η ομάδα μας δεν πλήρωσε το μπλακ άουτ μετά το γκολ του Άρη και πήρε το τρίποντο το οποίο διατηρεί την διαφορά από τον Απόλλωνα στους 6 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Ανακατατάξεις σε όλες τις γραμμές έφεραν οι πολλές απουσίες του Τριφυλλιού. Μπροστά από τον Παναγή στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Όρσουλιτς και Ρομαρίκ, με τον Ρουνιέ να μένει στον πάγκο αφού δεν ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Δεξιά στο άκρο της άμυνας ο προπονητής επανέφερε τον Ράμος, με τον Καρλίτος να πηγαίνει αριστερά εν απουσία του Χάφες.

Φλόρες και Φυλαχτού πήραν θέση στον άξονα με τον Ασσίς πιο μπροστά τους ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν Εζέ, Ζίγκι και Σιέρινταν.

1ο Ημίχρονο

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη με όσα προηγήθηκαν του αγώνα. Η είσοδος των οργανωμένων συνοδεύτηκε με τις αντιδιοικητικές ιαχές από την μια και τις αποδοκιμασίες από την άλλη. Μέσα σ' όλο αυτό όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ φάνηκε απροσδόκητα ανεπηρέαστη και ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας πλήρη έλεγχο του παιγνιδιού και τον πρώτο λόγο στις ευκαιρίες.

Από νωρίς οι επισκέψεις της ομάδας μας στο κουτί του Νουρεντινόσκι μύριζαν γκολ με την κορυφαία ευκαιρία να σημειώνεται στο 27ο λεπτό όταν μετά από προωθημένη πάσα του Ασσίς ο Σιέρινταν βγήκε φάτσα με τον τερματοφύλακα του Άρη καταφέρνοντας μάλιστα να τον περάσει και αυτό, όμως το πλασέ του σε κενή εστία βρήκε στο δοκάρι. Ευτυχώς η φάση αυτή δεν ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα αφού ένα λεπτό αργότερο ο Ράμος από δεξιά βρήκε με όμορφη σέντρα τον Ασσίς στο κουτί, με τον αρχηγό της ομάδας να οριζοντιώνεται και να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο πλεκτό για το 1-0.

Η ομάδα μας έλεγξε στη συνέχεια τον ρυθμό του αγώνα και διαφύλαξε με σχετική ευκολία το προβάδισμα της, μην επιτρέποντας στον Άρη να απειλήσει ουσιαστικά ούτε και μία φορά την εστία του Παναγή. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό, ο Ασσίς πέρασε από δύο ποδοσφαιριστές καταφέρνοντας να μπει στην περιοχή απέναντι στον Νουρεντινόσκι, τον οποίο πλάσαρε υποδειγματικά για το 2-0 απλοποιώντας περεταίρω τα πράγματα για το Τριφύλλι.

2ο Ημίχρονο

Χωρίς να να αγχώνεται και με ασφάλεια τα 2 τέρματα του πρώτου ημιχρόνου η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε μια φλύαρη υπεροχή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Άρη να ολοκληρώνει τις αλλαγές του νωρίς με στόχο να ανατρέψει τα δεδομένα.

Η απάντηση του Μιλόγιεβιτς στην αυξημένη επιθετικότητα του Άρη ήταν η αλλαγή του Φυλαχτού με τον Οικονομίδη στο 62ο λεπτό. 10 λεπτά αργότερα δόθηκε εντολή στον Κιρμ να αλλάξει τον Εζέ όμως η εικόνα της ομάδας δεν έδειξε βελτίωση. Χωρίς να κινδυνεύει ουσιαστικά, η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε στο 74' να βάλει τον Άρη στο παιγνίδι όταν οι Όρσουλιτς και Ρομαρίκ δεν κατάφεραν να διώξουν σε μια ανύποπτη φάση και επέτρεψαν στον Ράνο να ισοφαρίσει με ευκολία.

Η μείωση του σκορ έφερε την κάθετη πτώση στην ψυχολογία των πρασίνων και ακριβώς το αντίστροφο για τους ποδοσφαιριστές του Άρη. Είναι γι αυτό το λόγο που ο Μιλόγιεβιτς στο 82' έβγαλε τον Μπαντιμπαγκά βάζοντας στο παιγνίδι τον Ρουνιέ πλάι στον Ρομαρίκ και ανεβάζοντας τον Όρσουλιτς στο κέντρο.

Στο 85ο λεπτό ο Φλορέσκου εντός περιοχής έκανε το σουτ το οποίο ο Νουρεντινόσκι έδιωξε με ένταση σε κόρνερ στην καλύτερη φάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο 2ο ημίχρονο. 2 λεπτά αργότερα ο Πρεντέσκου δοκίμασε το πόδι του σε μια καλή αντεπίθεση του Άρη όμως ο Παναγή ήταν σε ετοιμότητα, ενώ το σουτ του Σιέρινταν 1 λεπτό αργότερα έφυγε άουτ. Στο 90ο λεπτό η αντεπίθεση του Ασσίς χαραμίστηκε από την καθυστέρηση του Σιέρινταν ενώ το σουτ του Όρσουλιτς έφυγε εντέλει άουτ.

Τα 3 λεπτά όμως της καθυστέρησης άφησαν αναλλοίωτο το σκορ του παιγνιδιού και έδωσαν εν τέλει το τρίποντο στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Ράμος, Όρσουλιτς, Ρομαρίκ, Καρλίτος, Φυλαχτού (62' Οικονομίδης), Φλορέσκου, Ασσίς, Εζέ (72' Κιρμ), Ζίγκι (83' Ρουνιέ), Σιέρινταν

Σκόρερ: 28', 43' Ασσίς
Κάρτες: Ράμος

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Άρης Λεμεσού

Follow Kifines