αποελ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1


12 Mar 2016, 7:51 p.m. kifinescom

Προηγήθηκε αλλά δεν ήταν αρκετό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχθηκε την ήττα παρά το προβάδισμα μετά το γκολ του Μπεμπέ στο 35', αφού δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της στο 2ο ημίχρονο.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μάλλον φοβήθηκε και σεβάστηκε περισσότερο από όσο έπρεπε τον αντίπαλο της. Δεν έβαλε ψηλές πιέσεις και άφησε στον αποελ χώρους για να φτιάξει παιγνίδι, κάτι που πλήρωσε εν τέλει με τα δύο τέρματα που δέχτηκε. Για άλλο ένα αγώνα ντέρμπι η ομάδα μας δεν είχε "το μέταλλο" για να κρατήσει το προβάδισμα που κέρδισε με το τσαμπουκάτο γκολ του Μπεμπέ και με την γρήγορη ισοφάριση εξαϋλώθηκε στην ουσία εν τη γενέσει του το όποιο ψυχολογικό προβάδισμα πήγε να πάρει προς στιγμής η ομάδα μας.

Όταν δε στο δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ έχανε σημαντικές ευκαιρίες για το γκολ η ομάδα έδειξε να ικανοποιείται με το αποτέλεσμα του 1-1 και το πλήρωσε με γκολ στο 84'.

Ο αγώνας

Με τους αναμενόμενους 11 ξεκίνησε τον αγώνα ο Βλάταν Μιλόγιεβιτς δεδομένων και των απουσιών που είχε να αντιμετωπίσει. Συγκεκριμένα η ΟΜΟΝΟΙΑ παρατάχθηκε στην σέντρα με τους ακόλουθους 11:

1ο Ημίχρονο

Με το αποελ να πατάει πολύ πιο καλά στο γήπεδο ξεκίνησε ο αγώνας. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν αρχικά τον χώρο του κέντρου και έβαλαν πίεση στην άμυνα μας καταφέρνοντας ρήγματα προς την εστία του Παναγή. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ντε Βινσέντι βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής όμως ο Χάφες κατάφερε να σταματήσει την μπάλα με το σώμα ενώ οι Σωτηρίου και Εφραίμ δοκίμασαν τα πόδια τους από διάφορα σημεία πέριξ της περιοχής χωρίς να βρουν στόχο.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάστηκε ένα τέταρτο για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του παιγνιδιού και να κλείσει σωστά τους διαδρόμους, αποτυγχάνοντας όμως να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Το κιτρίνισμα δε των Ράμος και Ρούνιε στο πρώτο 25λεπτο και η ταυτόχρονη ανοχή στα πολλαπλά μαρκαρίσματα του Βινίσιους έδωσαν το πάνω χέρι στην ομάδα των γαλαζοκιτρίνων που σταματούσαν εύκολα τις επιθέσεις προς την εστία τους.

Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως, ο Μπεμπέ κατάφερε να τρυπώσει στην περιοχή μετά από λάθος της άμυνας του αποελ και πλάσαρε μετά από προσποιήσεις τον Πάρντο για να ανοίξει το σκορ στο 35'.

Δυστυχώς όμως για την ΟΜΟΝΟΙΑ για άλλο ένα ντέρμπι, η ομάδα δεν κατάφερε να διαφυλάξει το προβάδισμα της και δέχτηκε εντός 6 λεπτών την ισοφάριση όταν ο Γιαννιώτας βρήκε με κόντρα τον Μιλάνοφ και τον Βούλγαρο από δεξιά να βρίσκει εύκολα τον Εφραίμ στην περιοχή, δίνοντας του την ευκαιρία να σκοράρει ξανά σε ντέρμπι εις βάρος μας.

Με το 1-1 ως σκορ ημιχρόνου, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Βλάνταν Μιλόγιεβιτς σαφώς δυσαρεστημένο από την εικόνα αλλά και την εξέλιξη του αγώνα.

2ο Ημίχρονο

Παιγνίδι σκοπιμοτήτων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με το αποελ να έχει και πάλι στο ξεκίνημα την υπεροχή. Οι πράσινοι κατάφερναν να σταματούν τις επιθέσεις των γηπεδούχων όμως έδιναν εύκολα την μπάλα πίσω με πολλά λάθη στα turnover.

Παρά το ότι η ομάδα μας δέχτηκε πολύ μεγάλο αριθμό καρτών και ο εκνευρισμός κτύπησε κόκκινο, η ΟΜΟΝΟΙΑ σταδιακά ισορρόπησε τον αγώνα και έφτιαξε ευκαιρίες για το γκολ χωρίς όμως να καταφέρνει τον στόχο της. Στο 74ο λεπτό ο Σκέμπρι μπήκε στο παιγνίδι στην θέση του Καρλίτος με τον Ράμος να καλύπτει το κενό πίσω στην άμυνα.

Το παιγνίδι μπαίνοντας στα τελικά του στάδια έδειχνε να πηγαίνει στην ισοπαλία με καμιά από τις δύο ομάδες να μην καταφέρνει να επιβληθεί της άλλης. Ένα σουτ του Ντε Βινσέντι όμως στο 84' που τράνταξε το δοκάρι του Παναγή, αποδείχτηκε καθοριστικό αφού στο ριμπάουντ ο Βάντερ αμαρκάριστος απλά πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1.

Παρά τις αλλαγές των Εζέ και Ρουσιά στα εναπομείναντα λεπτά η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και δέχτηκε μοιρλατρικά θα λέγαμε την ήττα σε άλλο ένα ντέρμπι σκορπώντας τον προβληματισμό και την απογοήτευση. Μάλιστα στο τελευταίο λεπτό ο Ράμος στον εκνευρισμό του έσπρωξε τον Γιανιώτα εκτός φάσης δεχόμενος έτσι την δεύτερη κίτρινη.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Καρλίτος (74' Σκέμπρι), Ρουνιέ, Ρομαρίκ, Χάφες, Οικονομίδης, Μπεμπέ (88' Ρουσιάς), Μαργκάσα, Ράμος, Κιρμ (86' Εζέ), Σιέρινταν

Σκόρερ: 35' Μπεμπέ
Κάρτες: Ράμος (2η κίτρινη), Ρουνιέ, Μαργκάσα, Ρομαρίκ, Κιρμ, Καρλίτος, Χάφες

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines