Με κεκτημένη ταχύτητα για τη νίκη


23 Apr 2016, 8:59 a.m. kifinescom

Τα συνεχόμενα καλά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο δίνουν την απαιτούμενη δυναμική στην ΟΜΟΝΟΙΑ ενόψει του ντέρμπι αιωνίων.

Μόνο να κοιτάξει ένας ξένος παρατηρητής την βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι αρκετό για να δημιουργήσει απορίες ως προς το γιατί ο αγώνας σήμερα είναι τόσο σημαντικός για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Με το αποελ να βρίσκεται στο μεταίχμιο μετά την απόλυση Κετσμπάϊα και στους 4 βαθμούς από την διώκτρια του για την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου πρωταθλήματος, δίνουν λογικά το ισχυρότερο κίνητρο στην πλευρά των φιλοξενουμένων. Σωστά; Όχι!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει απόψε την νίκη για πολλούς λόγους, με τους καθαρά βαθμολογικούς να είναι μόνο...δευτερεύουσας σημασίας κίνητρα για το τρίποντο. Η τελευταία νίκη που πέτυχε επί του σημερινού της αντιπάλου, χρονολογείται από τον Απρίλιο 2013. Όταν ακόμη ο Εφραίμ αγωνιζόταν στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Λεάντρο ήταν ο πιο value for money παίχτης της ομάδας και οι συνολικές νίκες της επί του αποελ ήταν περισσότερες απ' αυτές των γαλαζοκιτρίνων.

Τον Απρίλιο του 2016 ο Εφραίμ διανύει την καλύτερη του χρονιά φορώντας την φανέλα του αιωνίου, ο Λεάντρο κατέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες τον πρώτο τίτλο της Φερεντσβάρος μετά την επιστροφή της ομάδας της Βουδαπέστης στην πρώτη κατηγορία και το αποελ έχει μια νίκη παραπάνω από ότι εμείς στα μεταξύ μας παιγνίδια.

Αυτή η αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας πρέπει να αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για όλους στο Τρφύλλι, ουτωσώστε απόψε να υπερβάλει η ομάδα εαυτόν και να υπερπηδήσει τα όποια εμπόδια βρεθούν στο διάβα της και να πάρει την νίκη. Γιατί μετά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο εδραιώνεται αφενός η προοπτική ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω πρωταθλήματος και αφετέρου δημιουργούμε νέα προβλήματα στον αιώνιο που θα πρέπει να φτύσει αίμα για να παραμείνει στην κορυφή, έχοντας άλλο ένα ματς με την ΑΕΚ να δώσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Σαφώς και η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση μετά τις νίκες επί Απόλλωνα, Ανόρθωσης και ΑΕΚ όμως αυτό δεν λέει κάτι από μόνο του. Η συσσωρευμένη κούραση, ιδιαίτερα μετά τα 120 λεπτά του αγώνα της Τετάρτης θα έχουν χωρίς αμφιβολία το τίμημα τους στην απόδοση της ομάδας. Το θετικό είναι ότι και ο αντίπαλος πέρασε την ίδια δοκιμασία, αποτυγχάνοντας μάλιστα να πετύχει την πρόκριση από τα πέναλτι. Χρειάζεται λοιπόν καλή διαχείριση των δυνάμεων της ομάδας για να αντεπεξέλθει στο αποψινό παιγνίδι.

Αγωνιστικά, πέραν του Ράμος που έμεινε εκτός αποστολής δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Μιλόγιεβιτς έχει την ευχαίρια να συγκροτήσει μια δυνατή 11άδα έχοντας δε και αξιόλογες επιλογές στον πάγκο.

Η αποστολή αποτελείται από τους:

Κωνσταντίνο Παναγή, Αντώνη Γιωργαλλίδη, Λαουρέντιου Μπρανέσκου, Καρλίτος, Αντρέα Παναγιώτου, Ρενάτο Μαργκάσα, Αναστάσιος Καντούτσης, Ρομαρίκ, Ιβάν Ρούνιε, Μάριν Όρσουλιτς, Γκεόργκε Φλορέσκου, Γιώργο Οικονομίδη, Γεράσιμο Φυλακτού, Λουσιάνο Μπεμπέ, Νούνο Ασίς, Άντραζ Κιρμ, Ζίγκι Μπαντιμπάνγκα, Βίνσεντ Εζέ, Δημήτρη Χριστοφή, Ονησίφορο Ρουσιά, Αντρέ Σκέμπρι και Κίλιαν Σέρινταν.

Η προϊστορία:

Ντροπιαστική για την ομάδα μας. Τα τελευταία χρόνια και σε 17 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, η ΟΜΟΝΟΙΑ στην καλύτερη των περιπτώσεων πήρε την ισοπαλία (8 φορές). 1 φορά πανηγύρισε νίκη το μακρινό 2013 και σε όλα τα υπόλοιπα έχασε. Στη φετινή σεζόν το ισόπαλο 2-2 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο, έχασε καθαρά με 2-0 στον δεύτερο αλλά και με το άδικο 2-1 στον πρώτο αγώνα των πλέιοφ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ: OMONOIA Vs αποελ

Η σφυρίχτρα:

Ο Χρίστος Νικολαΐδης επιλέχθηκε να διαιτητεύσει το ματς. Γνωστός αποελίστας, ικανός για το χειρότερο αλλά και για το καλύτερο. Η προϊστορία όμως στα ντέρμπι μάλλον δείχνει προς το πρώτο...

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαϊδης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μάριος Δημητριάδης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Χαράλαμπος Γεωργίου
4ος Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού

Ο κόσμος:

Με το εισιτήριο και πάλι στα 10€ και δεδομένης της μεγάλης ικανοποίησης από τις κολλητές επιτυχίες, αναμένεται μεγάλη κοσμοσυρροή στο ΓΣΠ. Ένας αριθμός κοντά στις 13 χιλιάδες δεν μπορεί παρά να αποτελεί το ελάχιστο που περιμένουμε απόψε στο γήπεδο της πρωτεύουσας από πλευρά πρασίνων. Τα ταμεία του γηπέδου θα ανοίξουν 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα για όσους αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να ανηφορίσουν προς Λατσιά.

Ο αγώνας που αρχίζει στις 6μμ, θα μεταδίδεται τηλεοπτικά από την PrimeTel και η ζωντανή ενημέρωση από την σελίδα μας θα γίνεται ταυτόχρονα στην σελίδα μας στο Facebook/Twitter και στην ενότητα των στατιστικών.

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας

Follow Kifines