Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ: «Πλάνο κορυφής»


1 Jun 2016, 12:17 p.m. kifinescom

Η ανάλυση του πλάνου που οραματίστηκε ο συνδυασμός "Εμπρός Ομόνοια" και που είναι αναρτημένη στην σελίδα τους στο Facebook. 

Η αναλυτική επεξήγηση του πλάνου που θα ακολουθήσει στις πιο κάτω γραμμές είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, που η ομάδα εισήγησης πιστεύει ότι η εφαρμογή και μακροπρόθεσμη τήρησή του, θα επαναφέρει ξανά στην κορυφή του αθλητικού στερεώματος, τη Λαοφιλέστερη και πολυαγαπημένη μας ΟΜΟΝΟΙΑ!

Σκοπός του κειμένου που ακολουθεί, είναι να αναλύσει λεπτομερώς την πρόταση/πλάνο αναδιοργάνωσης του αθλητικού σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ ώστε:

1. ο σύλλογος να επανακτήσει πρωταγωνιστική πορεία,
2. να εξυγιανθεί οικονομικά και να εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο στις δικές του δυνατότητες
3. να απαλλαχτεί από ερασιτεχνικούς χειρισμούς και να λειτουργήσει σε επαγγελματικά πλαίσια
4. να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής
5. να καταστεί ξανά πρωτοπόρος και καινοτόμος Σύλλογος και
6. να ανταποκριθεί στις ψηλές προσδοκίες των υποστηρικτών του.

Οι βασικοί πυλώνες του πλάνου είναι:

·Ο σχεδιασμός και η δημιουργία λειτουργικής οργανωτικής δομής με πρότυπα μεγάλων Συλλόγων, όπως από τη μία προστάζει η ιστορία της Ομόνοιας και από την άλλη όπως απαιτεί η ανάγκη ευθυγράμμισης με τη σύγχρονη εποχή.

·Η επένδυση στο τμήμα marketing και δημοσίων σχέσεων ώστε ο σύλλογος να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητος από τρίτους παράγοντες και εξωτερικά σύνολα καθώς και

·Η ριζική αναδιοργάνωση των ακαδημιών του συλλόγου.

Οργανωτικός σχεδιασμός/ Οργανωτική Φιλοσοφία

Οργανωτικός σχεδιασμός είναι η σχεδίαση ή η διαμόρφωση της οργάνωσης του Συλλόγου. Η επίτευξη των στόχων αλλά και της εκπλήρωσης του οράματος της ομάδας εισήγησης του πλάνου εξαρτάται από μία λειτουργική οργανωτική δομή και τις σωστές επιλογές των ανθρώπων οι οποίοι θα αναλάβουν να εκπληρώσουν μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Για παράδειγμα, δεν νοείται η λειτουργία τμήματος marketing χωρίς προσωπικό, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Δεν νοείται η επικοινωνία της εικόνας του συλλόγου προς τα έξω χωρίς τμήμα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας χωρίς προσωπικό. Δεν νοείται η διαχείριση και η εποπτεία των οικονομικών καταστάσεων χωρίς τα κατάλληλα άτομα σε τέτοια πόστα, καθώς και η γενική επιστράτευση τεχνοκρατών μέσα από σωστές διαδικασίες πρόσληψης.

Η οργανωτική δομή του πλάνου βασίζεται σε 3 πυλώνες.

1) Τα Μέλη του συλλόγου σε πρώτο πλάνο,
2) ο ρόλος και η φύση του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνδυασμό με την ενίσχυση του από ανεξάρτητο εξωτερικό νομικό σύμβουλο καθώς και ανεξάρτητους εξωτερικούς οικονομικούς ελεγκτές κατά δεύτερο, και
3) τα 5 τμήματα λειτουργίας του συλλόγου:
-Το Τμήμα marketing/ δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας
-Η Οικονομική διεύθυνση
-Το Τμήμα εσωτερικού ελέγχου
-Το Αθλητικό τμήμα &
-Οι επιπρόσθετες λειτουργικές υπηρεσίες

Συνδετικός κρίκος όλων των πυλώνων του οργανωτικού σχεδιασμού θα είναι ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής, ο οποίος θα εποπτεύει και θα διευθύνει την όλη λειτουργία του συλλόγου. Ο ρόλος του θα είναι να εποπτεύει την εκτέλεση της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης στρατηγικής καθώς και η αναφορά της εξέλιξης των καθορισμένων στόχων στο διοικητικό συμβούλιο.

Μέλη

Ο συνδυασμός μας κατατάσσει τα μέλη του συλλόγου ως το πιο σημαντικό κομμάτι του. Έχει τεθεί πρωταρχικός στόχος και σκοπός να δοθεί αυξημένη σημασία και κυρίως αξία στη ύπαρξη των μελών με οφέλη τα οποία θα δικαιολογούν την συμμετοχή τους στην οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σαν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της με λόγο και συμμετοχή. Πρωταρχικός στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των υφιστάμενων μελών σε 3.500 εντός 2 χρόνων και σε πρώτη φάση. Στόχος να ανοίξει η πρόσβαση σε όλο τον κόσμο για να έρθει κοντά στο σύλλογο και να γίνει μέλος καθώς και να επισπευσθούν οι υφιστάμενες καταστατικές διαδικασίες για αίτηση και μετέπειτα εγγραφή μέλους στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρόθεση της ομάδας του πλάνου, πέραν της απλοποίησης και επίσπευσης των εγκριτικών διαδικασιών, είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας με επένδυση στις online διαδικασίες. Μέσα στα πλαίσια εφαρμογής αποτελεσματικότερης διαδικασίας αξιολόγησης αλλά και έγκρισης των αιτήσεων, θα εξεταστεί άμεσα, από τα κατάλληλα άτομα που θα προσληφθούν, η δυνατότητα εγγραφής μέλους μέσω διαδικτύου από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και με τέτοιο τρόπο ώστε να απομένει μόνο η τελική έγκριση τους εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Για όλες τις αιτήσεις είτε διαδικτυακά είτε μέσω υποβολής γραπτής αίτησης θα δίνεται απόδειξη για την υποβολή στο μέλος αυτόματα. Το πλάνο θεωρεί τα μέλη του συλλόγου ως το Α και το Ω της όλης προσπάθειας και θα εξεταστούν διάφοροι τρόποι/επιλογές για ευκολίες πληρωμής, καθώς και καινοτόμες μέθοδοι για τη συλλογή των συνδρομών. Ποιο συγκεκριμένα, το πλάνο περιλαμβάνει και σχέδιο/μελέτη κοινωνικού προγράμματος με κίνητρα για ευπαθείς ομάδες Ομονοιατών, συνυφασμένο με την ιδεολογία του Σωματείου μας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ρόλος του Δ.Σ. του Σωματείου επιβάλλεται να μετατραπεί απο τον υφιστάμενο εκτελεστικό, σε μή-εκτελεστικό. Το εκλεγμένο από τα Μέλη Δ.Σ. θα είναι αυτό που θα θέτει Όραμα, θα εκπονεί στρατηγική και θα καθορίζει πλαίσια πλάνων υλοποίησης. Αυτά θα επιβλέπονται από το Δ.Σ. μέσα από καθορισμένους μετρήσιμους στόχους και τακτικές αναφορές από τα εκτελεστικά σώματα, που θα έχουν την ευθύνη υλοποίησης. Ταυτόχρονα και παράλληλα, το Δ.Σ. θα είναι υπεύθυνο/υπόλογο προς τα Μέλη του Σωματείου. Σε αυτή του την προσπάθεια το Δ.Σ. θα έχει την υποστήριξη, εκτός από το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, την υποστήριξη εξωτερικών Νομικών Συμβούλων καθώς και των εξωτερικών Ελεγκτών.

Τμήματα Λειτουργίας

1) Marketing/ Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία

Σημαντική προϋπόθεση λειτουργίας των τμημάτων είναι η σωστή στελέχωση από άτομα τόσο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Το γενικό πλάνο προϋποθέτει επένδυση σε αυτά τα άτομα τα οποία θα αναλάβουν όλα τα καθήκοντα τα οποία καθορίζονται από τις ανάγκες των συγκεκριμένων τμημάτων. Για παράδειγμα, όσο σημαντική είναι η προσθήκη ενός ποιοτικού παίχτη στο ρόστερ της ποδοσφαιρικής ομάδας εξίσου σημαντική είναι η προσθήκη ατόμων στα τμήματα αυτά τα οποία θα έχουν την ευθύνη να δημιουργούν και να διαχειρίζονται τα προϊόντα, τις υπηρεσίες αλλά και την γενική επικοινωνία του συλλόγου με τους υποστηρικτές του και τους ενδιαφερόμενους φορείς. Το τμήμα marketing θα αποτελείται από τον υπεύθυνο marketing, ο οποίος/α θα ηγείται της ομάδας η οποία θα αποτελείται από τους λειτουργούς marketing. Πέραν από την εποπτεία και τη σωστή λειτουργία του τμήματος, το άτομο αυτό θα λογοδοτεί στο υπεύθυνο άτομο του διοικητικού συμβουλίου για όλα τα θέματα τα οποία εφάπτονται με το marketing, το οποίο άτομο του διοικητικού συμβουλίου θα ενημερώνει τα υπόλοιπα μέλη του. Για όλα τα θέματα του marketing θα καθορίζονται στόχοι από το διοικητικό συμβούλιο οι οποίοι θα εποπτεύονται ανά προκαθορισμένες περιόδους. Στόχος του πλάνου είναι η χρήση της τεχνολογίας η οποία θα βοηθά τις διαδικασίες αυτές. Υπάρχουν στην αγορά τέτοια λογισμικά τα οποία σε όλους τους μεγάλους οργανισμούς με τέτοια τμήματα και τέτοιου είδους εσωτερική επικοινωνία θεωρούνται αναγκαία ώστε η επικοινωνία και εποπτεία να γίνεται άμεσα. To τμήμα marketing θα ενισχύεται από το τμήμα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας. Ο ρόλος των δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας είναι η σωστή δημιουργία της εικόνας του συλλόγου προς τα έξω, εικόνα η οποία θα καθορίζεται από το διοικητικό συμβούλιο και η οποία εικόνα θα ενισχύει τις όποιες ενέργειες του τμήματος marketing. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για να πετύχουν οι στόχοι του τμήματος marketing, θα πρέπει η εικόνα του συλλόγου να επικοινωνείτε σωστά προς όλα τα ενδιαφερόμενα σώματα και άτομα τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του. Το τμήμα θα αποτελείται από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων καθώς και τον υπεύθυνο επικοινωνίας. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων θα λογοδοτεί στο ίδιο άτομο μέλος του διοικητικού συμβουλίου το οποίο και πάλι με τη σειρά του θα ενημερώνει τα υπόλοιπα μέλη του. Το πλάνο έχει καθορίσει την αναγκαία υποστήριξη της παρουσίας του συλλόγου στο διαδικτυακό πλαίσιο όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονική επικοινωνία καθώς και ηλεκτρονικές παραγωγές οι οποίες θα υποστηρίζουν τις προωθητικές ενέργειες υπηρεσιών, προϊόντων και επικοινωνίας του συλλόγου. Πέρα από αυτό, τα άτομα αυτά θα διαχειρίζονται το πιο σημαντικό κομμάτι του συλλόγου, τα ΜΕΛΗ. Τέτοιες ενέργειες όπως εκπτώσεις σε εισιτήρια διαρκείας, εκπτώσεις στην Green Boutique, εκδηλώσεις, μηνιαίο περιοδικό είναι μερικά παραδείγματα τα οποία θα δώσουν αξία στο μέλος του συλλόγου καθώς και δυνατή σχέση με το σύλλογο ώστε το μέλος να νιώθει σημαντικό και περήφανο.

Άλλη σημαντική εισήγηση του πλάνου είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της Green Boutique της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η οποία σκοπό θα έχει να είναι από τις κύριες οικονομικές πηγές του συλλόγου. Η καινοτόμος πρόταση του πλάνου περιλαμβάνει τη μελέτη της πιθανότητας συνεργασίας με εξωτερικούς συνεργάτες για να αγοραστούν τα δικαιώματα λειτουργίας Green Boutique των οποίων ο αριθμός θα είναι καθορισμένος και η τοποθέτηση τους παγκύπρια. Μέσω της ανάπτυξης δικτύου Green Boutique θα δοθεί η ευκαιρία να εξυπηρετείται το κοινό του συλλόγου εύκολα, να μεγαλώσει η αγορά των προϊόντων της Green Boutique, από τη στιγμή που θα υπάρχουν καταστήματα σε κάθε πόλη, αλλά και να παρέχει πρόσβαση σε επίδοξα μέλη όπου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για εγγραφή μέλους αλλά και προμήθεια εισιτηρίων για τους αγώνες όλων των αθλητικών τμημάτων. Η εποπτεία των Green Boutique θα γίνεται αποκλειστικά από το σύλλογο ώστε να τηρούνται παράλληλα οι ίδιες προδιαγραφές και τιμολόγηση προιόντων, ωστόσο η διαχείριση θα γίνεται μετά την έγκριση των εξωτερικών συνεργατών οι οποίοι θα αναλάβουν το στήσιμο και λειτουργία των υπό-καταστημάτων. Πέραν της φυσικής παρουσίας διχτύου Green Boutique ανά το παγκύπριο θα δημιουργηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποία θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά άτομα εκτός Κύπρου, σε πρώτη φάση. Η όλη στρατηγική θα βασίζεται σε προδιαγραφές λειτουργίας σωστής στελέχωσης καθώς και δημιουργία προϊόντων ανάλογα με τη ζήτηση του κοινού και την οικονομική δυνατότητα του ώστε όλος ο κόσμος να μπορεί να έχει την ευκαιρία να προμηθεύεται τα προϊόντα των Green Boutique.

Εξίσου σημαντικό κομμάτι του πλάνου όσον αφορά το τμήμα marketing είναι η διαχείριση των προϊόντων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα οποία προϊόντα είτε δίνονται διαχειριστικά σε εξωτερικούς συνεργάτες είτε είναι αποτέλεσμα εσωτερικών ενεργειών. Σκοπός να επιτευχθούν οι σωστές οικονομικές συμφωνίες, να τηρούνται ενιαίες προδιαγραφές για όλα τα υφιστάμενα ή και μελλοντικά προϊόντα τα οποία θα συνάδουν με τη γενική στρατηγική η οποία θα συνδέεται με τη γενική εικόνα του συλλόγου. Οι συνέργειες είναι συμφέρουσες και το πλάνο είναι υπέρ τέτοιων συνεργασιών φτάνει να μπαίνουν σε σωστές βάσεις. Η ομάδα του πλάνου είναι σε θέση να προτείνει κι άλλες τέτοιες συνέργειες οι οποίες θα έχουν σκοπό την επέκταση οικονομικών πόρων αλλά και να δώσει περαιτέρω αξία στο σύλλογο. Εν κατακλείδι, το πλάνο κρίνει σημαντικό να δοθεί έμφαση στη συνεχή έρευνα της αγοράς στην οποία το όνομα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα τοποθετείται ώστε να είναι μπροστά από τις εξελίξεις και τα δεδομένα.

2) Οικονομική Διεύθυνση

Μέσα στα πλαίσια της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό και της επιστράτευσης των κατάλληλων τεχνοκρατών σε όλα τα πόστα, είναι και η εισήγηση για την δομή και της Οικονομικής Διεύθυνσης, η οποία θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του Σωματείου μας. Η θέση του Οικονομικού Διευθυντή που προτείνεται να δημιουργηθεί δεσπόζει αυτής της προσπάθειας καθώς θα είναι το αρμόδιο και υπεύθυνο εκτελεστικό στέλεχος, που μαζί με την ομάδα του, θα αναλάβει τον οικονομικό σχεδιασμό και θα επιβλέπει την τήρηση του, εγκεκριμένου από το Δ.Σ. προϋπολογισμού, για να διασφαλίζεται η αποφυγή καταστάσεων όπως αυτών που πρόσφατα βίωσε το Σωματείο μας, και που επέφεραν σε τεράστιο βαθμό το υφιστάμενο οικονομικό πρόβλημα.

3) Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου

Η αξιοποίηση του υφιστάμενου τμήματος εσωτερικού ελέγχου αποτελεί ακόμα μία καινοτομία της ομάδας εισήγησης του πλάνου. Στόχος και σκοπός είναι η ανεξάρτητη του λειτουργία όπου, παίρνοντας ρόλο εσωτερικού φύλακα, θα παρέχει τις απαραίτητες διασφαλίσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση τα Μέλη του Σωματείου. Το τμήμα εσωτερικού ελέγχου, με τη στήριξη του Δ.Σ., θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε οτιδήποτε χρειάζεται για να επιτελεί το έργο του, το οποίο θα λειτουργεί ως διασφαλιστική δικλείδα για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Σωματείου. Με άλλα λόγια, ότι όλα δηλαδή γίνονται σωστά και με βάση τη γενική στρατηγική την οποία καθορίζει το Δ.Σ. και η οποία ανατίθεται στους εκτελεστικούς διευθυντές. Για να διασφαλίζεται ο ανεξάρτητος ρόλος του τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου, το τμήμα θα δίνει αναφορά ιεραρχικά προς τον Γ.Ε.Δ. του Σωματείου αλλά και παράλληλα προς το ίδιο το Δ.Σ.

4) Αθλητικό Τμήμα

Από τη στιγμή που το τμήμα ποδοσφαίρου είναι και το μεγαλύτερο αθλητικό κομμάτι του Σωματείου, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος, η οποία λειτουργία όσο αφορά το αγωνιστικό της κομμάτι θα αρχίζει και θα τελειώνει με τον Τεχνικό Διευθυντή Ποδοσφαίρου. Παράλληλα ο ρόλος του Τ.Δ.Π. θα επεκτείνεται και στο κομμάτι λειτουργίας των ακαδημιών όπου εκεί θα υπάρχει μια σύνδεση με τον Τεχνικό Διευθυντή ακαδημιών ούτως ώστε η ποδοσφαιρική φιλοσοφία της πρώτης Ομάδας και των ακαδημιών να συμβαδίζουν. Πέραν του ποδοσφαιρικού τμήματος εξίσου σημαντική είναι η ύπαρξη και λειτουργία των υπολοίπων αθλητικών τμημάτων , των οποίων στόχος και όραμα της ομάδας εισήγησης του πλάνου είναι η αναβάθμιση τους με σκοπό να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντίστοιχες διοργανώσεις. Αυτή η αναβάθμιση των υπολοίπων τμημάτων συμπεριλαμβάνει και την αναβάθμιση των ακαδημιών τους. Πέραν της συμπερίληψης τους στον ευρύτερο προγραμματισμό του σωματείου, θα μελετηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης των κατάλληλων υποδομών προς υποστήριξη αυτού του στόχου, που θα περιλαμβάνουν και τη δημιουργία νέων τμημάτων. Η συμμετοχή του τμήματος marketing θα το καθιστά υπεύθυνο για να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες που να αποφέρουν τα αναγκαία έσοδα προς κάλυψη των προϋπολογισμών των διαφόρων τμημάτων.

5) Άλλες Υπηρεσίες

Η οργανωτική δομή του Σωματείου συμπληρώνεται από τα υπόλοιπα αλλά εξ’ ίσου σημαντικά τμήματα που αποτελούνται από το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού, την εσωτερική νομική υπηρεσία και το τμήμα διαχείρισης εγκαταστάσεων & προμήθειας υλικών. Ο γενικός διευθυντής εργασιών θα είναι το άτομο υπεύθυνο για τη διαχείριση των πιο κάτω υπηρεσιών και θα είναι υπόλογος για αναφορά προς τον Γ.Ε.Δ. O υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και εύρυθμη λειτουργία όλων των θεμάτων που σχετίζονται με το έμμισθο προσωπικό του Σωματείου. Η εσωτερική νομική υπηρεσία θα αποτελείται από τουλάχιστο ένα έγκριτο νομικό, για την καλύτερη δυνατή τεχνοκρατική υποστήριξη στον καταρτισμό συμβολαίων και οργανωτικής δομής/καθημερινές λειτουργίες. Το τμήμα αυτό θα είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση όλων των ακινήτων είτε ιδιοκτησίας του σωματείου είτε διαχειριστής ενοικιαζόμενων χώρων. Ο ρόλος του επεκτείνεται μέχρι την σωστή διαχείριση και συντήρηση υλικού είτε αυτό λέγεται αθλητικός εξοπλισμός είτε οποιαδήποτε άλλη χειροπιαστή ύλη από είδη γραφείου μέχρι την διαχείριση προϊόντων της Green Boutique με τους εκάστοτε συνεργάτες προμηθευτές. Ο ρόλος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα σε μελλοντικά έργα τα οποία θα αφορούν είτε ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου η οποιουδήποτε άλλο έργου το οποίο αφορά το σωματείο. Το στέλεχος/οι θα είναι σε στενή επικοινωνία με τα τμήματα marketing, οικονομικό διευθυντή καθώς και το διοικητικό συμβούλιο. Όλα τα προαναφερθέντα τμήματα, και όπως έχει ήδη επισημανθεί, θα είναι αναφερόμενα και υπό την στενή εποπτεία του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του Σωματείου μας.

Ακαδημίες

Τη σύγχρονη εποχή, τόσο η ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και οι υπόλοιποι αθλητικοί σύλλογοι στη χώρα, αδυνατεί να παράγει παίχτες από της δικές της ακαδημίες. Αραιές μέχρι μηδαμινές συμμετοχές παιχτών από τις ακαδημίες και αναγκαστική αγορά παιχτών από άλλες ακαδημίες οι οποίες στοιχίζουν στην ομάδα αρκετά λεφτά. Στόχος και όραμα του πλάνου είναι να ανατρέψει την κατάσταση και να καταστεί ξανά πρωτοπόρος στον τομέα παραγωγής και προώθησης παιχτών από την ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΗ ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Πιο συγκεκριμένα ο στόχος του πλάνου είναι η δημιουργία συνθηκών στην ακαδημία ποδοσφαίρου οι οποίες θα απασχολούν στο μέγιστο δυνατό τα ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΑ παιδάκια ανά το παγκύπριο, για να μπορέσει να βγάλει παίχτες οι οποίοι σε μελλοντικό στάδιο να αποφέρουν έσοδα στο σύλλογο από πιθανή πώληση τους αλλά το πιο σημαντικό να τροφοδοτεί την πρώτη ομάδα με ψηλού επιπέδου παίχτες κατευθείαν από την ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΗ ακαδημία. Το όραμα είναι να χτιστεί κουλτούρα η οποία να δίνει κίνητρο και εφόδια στους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές να δημιουργήσουν χαρακτήρα και να δουν την προοπτική να κάνουν επαγγελματική καριέρα στην πρώτη ομάδα και να ωφεληθούν και αυτοί όπως θα ωφεληθεί από αυτούς η ΟΜΟΝΟΙΑ. Επιπλέον, η καλλιέργεια νοοτροπίας νικητών σε όλα τα επίπεδα καθώς και να μορφώσει άτομα τα οποία μέσω της ενασχόλησης τους με την εκπαίδευση στις ακαδημίες θα μετεξελιχθούν σε ποδοσφαιριστές- προσωπικότητες. Πιο συγκεκριμένα, οι ακαδημίες θα είναι άμεσα συνδεδεμένες με το πλάνο και όραμα της πρώτης ομάδας υπό την εποπτεία του εκάστοτε Τεχνικού Διευθυντή της πρώτης ομάδας. Η ακαδημία θα κινείται υπό την εποπτεία και οδηγίες του Τεχνικού Διευθυντή ακαδημιών ο οποίος θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με αυτόν της πρώτης ομάδας. Οι ηλικίες οι οποίες θα απασχολούνται ανά το παγκύπριο στο πρόγραμμα των ακαδημιών θα είναι από τους U6 – U12 σε κάθε πόλη κάτω από το μοντέλο του υπεύθυνου προπονητή ανά πόλη, ο οποίος θα εποπτεύει την πρόοδο και την εφαρμογή του πλάνου και θα λογοδοτεί στον Τεχνικό Διευθυντή ανά τακτά διαστήματα. Στόχος του πλάνου, σε συνεργασία με το οικονομικό τμήμα του συλλόγου, είναι οι ακαδημίες να καταστούν οικονομικά ανεξάρτητες ώστε να μπορεί το πλάνο να λειτουργεί χωρίς δυσκολίες καθώς και να επενδύει σωστά μέσα από την οικονομική του δυνατότητα στον κόσμο και τις εγκαταστάσεις που θα φέρουν σε πέρας τους πρωταρχικούς στόχους. Από τις ηλικίες των 12 μέχρι των 14 θα δημιουργηθεί ο προθάλαμος της Elite η οποία Elite θα είναι στο σχολείο ΟΜΟΝΟΙΑ όπου οι επίλεκτοι θα μπαίνουν στο τελικό στάδιο ανάπτυξης και εκπαίδευσης ώστε να καταστούν όσοι πιο πολλοί δυνατόν το μελλοντικό ρόστερ της πρώτης ομάδας. Ανάλογα με την ποσότητα της ποιότητας των επίλεκτων θα δημιουργηθεί η Elite των U15 Α ή και Β όπου η προσπάθεια και ο στόχος του πλάνου είναι οι ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν την γενική τους εκπαίδευση τόσο αθλητικά αλλά και σχολικά σε ιδιωτικό σχολείο όπου εκεί θα ακολουθούν όλοι μαζί συγκεκριμένη ατζέντα προπόνησης και σπουδής. Είναι στο πλάνο σκοπός να γίνει συνεργασία με κάποια ιδιωτική σχολή η οποία θα φιλοξενήσει το όλο πρόγραμμα, με στόχο αυτό το πρόγραμμα να μπορεί να απορροφήσει έσοδα μέσα από διάφορες ενέργειες, όπως χορηγούς, με απώτερο στόχο να μην επιβαρύνονται οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και οι οικογένειες τους. Διάφορα σχέδια υποτροφιών είναι ένας από τους τρόπους που θα δίνονται επιπλέον κίνητρα τόσο στους αρίστους αλλά και σε άτομα τα οποία η οικονομική τους δυνατότητα να μην επιτρέπει να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της Elite το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την αποφοίτηση τους από το σχολείο.

Κοινωνική Ευθύνη

Παράλληλα με τα πιο πάνω, και εξ’ίσου σημαντικό για την ομάδα εισήγησης του Πλάνου, είναι να δοθεί επιπλέον έμφαση στην κοινωνική ευθύνη του συλλόγου, με συγκεκριμένη ατζέντα, σκοπό και συνεργασίες. Η κουλτούρα, η φιλοσοφία και η ιδεολογία η οποία περιτριγυρίζει την Ομόνοια από την γέννηση της είναι κληρονομιά και αναλλοίωτα και σκοπός του Δ.Σ. σε συνεργασία με το τμήμα marketing και δημοσίων σχέσεων είναι οι όλες ενέργειες να συμβαδίζουν με αυτά. Το πλάνο της ομάδας συνδυασμού ‘Εμπρός Ομόνοια’ είναι αποτέλεσμα σκληρής και συλλογικής δουλειάς που έγινε τους τελευταίους μήνες με μοναδικό γνώμονα την επιστροφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο δρόμο των επιτυχιών.

Με βάση αυτό το πλάνο και την αποφασιστικότητα όλων εμάς για σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα, πιστεύουμε πως θα επιταχύνουμε την επιστροφή του Σωματείου μας στις επιτυχίες, και θα δώσουμε ένα οριστικό τέλος στις μαύρες σελίδες που γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε πως αυτό το πλάνο είναι πανάκεια, αντιθέτως είμαστε ανοικτοί σε εισηγήσεις για ακόμη πιο αποτελεσματική αναδιοργάνωση του αγαπημένου μας Σωματείου με κύριους άξονες τον εκσυγχρονισμό και τον επαγγελματισμό, σε αρμονική συνύπαρξη με τον ρομαντικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα της τεράστιας αυτής Ιδέας που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ. 
 

Follow Kifines