FC Banants - OMONOIA 0-1


30 Jun 2016, 8:52 p.m. kifinescom

Με τον Ματ Ντάρμπισιαιρ να ανοίγει λογαριασμό στο Τριφύλλι και με ικανοποιητική για τα δεδομένα της εποχής εμφάνιση, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε το ζητούμενο στην Ερεβάν και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό. 

Η ομάδα του Κάρβερ άργησε να πάρει μπρος αφού βρήκε ιδιαίτερες δυσκολίες στην οργάνωση του παιγνιδιού στο ξεκίνημα του, όμως σταδιακά πήρε τα ηνία, κυκλοφόρησε μπάλα και εκμεταλλευόμενη την ποιότητα της στα άκρα αλλά και την διεισδιτικότητα του Ντάρμπισιαιρ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 25ο λεπτό. 

Το 0-1 μπορούσε με λίγη παραπάνω προσοχή και 0-2 ή ακόμη και 0-3 αφού χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες ενώ ο Μαργκάσα είχε και ένα σουτ στο δοκάρι, όμως αυτό δεν έγινε. Οι Αρμένιοι που ήταν σαφώς κατώτεροι ποιοτικά από την ομάδα μας, έπαιξαν καθαρό παιγνίδι, κάτι που είναι αξιοσημείωτο σε τέτοια φάση του θεσμού όμως δεν είχαν την απαιτούμενη ποιότητα για να απιελήσουν. Πιο επικίνδυνος παίχτης τους ο Μπουράγιεφ που διαθέτει ταχύτητα ενώ και ο Άνταμς έδειξε να χρειάζεται προσοχή. 

Στο ντεμπούτο του ο "Ντάρμπι" έδειξε ότι θα βοηθήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ αφού το τέρμα του ήταν κλασικό τέρμα φορ, ενώ θετικά στοιχεία έδειξε ο Αγκάγιεφ που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Χριστοφή νωρίς στο παιγνίδι λόγω τραυματισμού. Ο Παντελιάδης τα πήγε πολύ καλά πλάι στον Όρσουλιτς όμως η αλήθεια είναι ότι οι επιθετικοί της Μπάνατς δεν μπορούν να είναι κριτήριο, ενώ ο Ελλαδίτης ΔΕΝ είναι κεντρικός αμυντικός αλλά ακραίος. Βαρύς και ανέτοιμος ο Κλέιτον που θα χρειαστεί χρόνο για να επιτελέσει τον ρόλο που θέλουν Κάρβερ και Νταμπίζας. 

Απογοήτευσαν οι Φλορέσκου και Φυλαχτού σε σχήμα 4-4-2 με τον δεύτερο να ανεβάζει την απόδοση του σταδιακά ενώ ο Ρουμάνος είχε μια πολύ ανούσια παρουσία που προβληματίζει. Ο Καρλίτος πέραν της ασίστ έκανε καλό ματς και είχε καλή συνεργασία με τον Ζίγκι που πρέπει κι αυτός να ανεβεί στον τομέα αποτελεσματικότητα. Κινητικός και σωστός στις τοποθετήσεις του ο Σιέρινταν που είναι σταθερή αξία και έδειξε να του ταιριάζει το 4-4-2. 

Η ουσία είναι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε να μπορεί, ακόμη και χωρίς βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο ή ποιοτικό κόφτη να μπορεί να περάσει το εμπόδιο της Μπάνατς αφού με το 0-1 αναμένεται να πάρει την πρόκριση μέσα στο ΓΣΠ την ερχόμενη Πέμπτη. 

Στην Βοσνία, η Μπειτάρ έμεινε στο 0-0 με την Σλόμποντα έτσι η πρόκριση στο ζευγάρι που θα αναδείξει τον αντίπαλο μας στον 2ο γύρο είναι ακόμη ανοιχτή

Ο αγώνας

Ο Τζον Κάρβερ εμπιστεύτηκε τους 11 που είδαμε να ξεκινάνε το τελευταίο φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ διατηρώντας τους Όρσουλιτς και Παντελιάδη στο κέντρο της άμυνας και τους Φυλαχτού και Φλορέσκου στο κέντρο, σε ένα σχηματισμό 4-4-2. Μπαντιμπαγκά και Χριστοφή τοποθετήθηκαν στα φτερά της επίθεσης με τους Σιέρινταν και Ντάρμπισιαιρ ως επιθετικό δίδυμο. Μαργκάσα και Καρλίτος τοποθετήθηκαν στα φτερά της άμυνας ενώ ο Παναγή διατηρήθηκε κάτω από την εστία. 

1ο Ημίχρονο

Το παιγνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να δυσκολεύεται να οργανωθεί στο γήπεδο στο νέο πλάνο που θέλει να εφαρμώσει ο Κάρβερ. Αποκομμένες οι γραμμές με το κέντρο να χρειάζεται πολλά τρεξίματα και τους Φλορέσκου και Φυλαχτού να μην ανταποκρίνονται πλήρως στα νέα δεδομένα. 

Η Μπάνατς δοκίμασε να εκμεταλλευτεί τα λάθη στην επίθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ψάχνοντας στην κόντρα τον γρήγορο Μπουράγιεφ. Τρεις φορές το πέτυχε στα πρώτα δέκα λεπτά έγινε αυτό, με τον Ρώσσο να είναι σε θέση οφσάιντ και στις τρεις. 

Η ομάδα μας απείλησε ουσιαστικά στο 19' με ένα σουτ του Σιέρινταν που έφυγε λίγο έξω και βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων ενώ στο 14' έχασε τον Χριστοφή με τραυματισμό με τον Ισραηλινό Αγκάφιεφ να παίρνει τη θέση του. 

Σταδιακά η κατοχή πέρασε στα πόδια των πρασίνων που δοκίμασε να ανοίξει το παιγνίδι της προς τα πλάγια. Ο Καρλίτος σε μια τέτοια φάση στο 25' από δεξιά κατάφερε να περάσει όμορφη μπαλιά στην περιοχή, όπου ο Ματ Ντάρμπισιαιρ εκμεταλλεύτηκε πλήρως και με κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό!

Το κράτημα της μπάλας και το καλό πάσινγκ γκέιμ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ βελτίωσε την εικόνα της ομάδας μας μετά το γκολ, που αγωνίστηκε με περισσότερη αυτοπεποίθηση μετά την επίτευξη του τέρματος. Μάλιστα το Τριφύλλι έφτιαξε και τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ με τους Σιέρινταν και τον Ντάρμπι να χάνουν αξιόλογες ευκαιρίες ενώ στο 38' ο Μαργκάσα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με διαγώνιο του σουτ εντός περιοχής. 

Οι Αρμένιοι πέραν ενός κόρνερ που κέρδισαν στο 45+1' μετά από σέντρα του πάντα επικίνδυνου Μπουράγιεφ, δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στα δεδομένα του αγώνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μάλιστα στο 45+2' έχασε καλή ευκαιρία όταν ο Αγκάγιεφ ελευθερώθηκε εκτός περιοχής και έκανε σουτ το οποίο δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκαζαριάν. 

2ο Ημίχρονο

Χωρίς να αλλάζουν κάτι στην σύνθεση τους ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο εθνικό στάδιο της Ερεβάν. Μόλις στο 51ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Ντάρμπισιαιρ από δεξιά πέρασε μπαλιά για τον Σιέρινταν στην περιοχή. Ο Ιρλανδός δοκίμασε με ένταση να πλασάρει όμως δεν βρήκε την μπάλα και πέρασε έτσι η φάση ανεκμετάλλευτη. 

Στο 54ο λεπτό ο Μαργκάσα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που δέχτηκε την κάρτα για φάουλ εκτός περιοχής στον Μπανταγιάν. Η εκτέλεση του φάουλ δεν έφερε κάποιο κίνδυνο για την ομάδα μας αφού ο Όρσουλιτς απέκρουσε αποτελεσματικά με το κεφάλι. Ο Ρενάτο πάντως εκτέλεσε το 7ο κόρνερ της ομάδας μας στο 57' με τον Παντελιάδη να κάνει το σουτ εντός περιοχής με κατεύθυνση προς τα δίχτυα όμως ο Αρμένιος τερματοφύλακας έσωσε το γκολ. 

Στο 69ο λεπτό ο Τζον Κάρβερ προχώρησε στην αλλαγή του Σιέρινταν με τον Κλέιτον, αλλάζοντας και το σχήμα της ομάδας με τον Ντάρμπισιαιρ να είναι ο μόνος προωθημένος.

Οι Αρμένιοι δοκίμασαν να απειλήσουν μετά από ώρα όταν ο Άνταμς βρέθηκε στην περιοχή του Παναγή στο 71ο λεπτό όμως η κεφαλιά του έφυγε άουτ. 1 λεπτό νωρίτερα ο Παντελιάδης χρεώθηκε την κίτρινη για φάουλ που παραχώρησε σε καλό σημείο χωρίς όμως να αποφέρει κίνδυνο για την εστία μας. 

Οι πολλές διακοπές για αλλαγές και τραυματισμούς έβαλαν φρένο στον καλό ρυθμό του αγώνα που κυλούσε προς το τέλος του χωρίς μεγάλες συγκινήσεις. Οι γηπεδούχοι προχώρησαν στις αλλαγές των Πογκοσιάν, Αϊβασιάν και Μπαντογιάν με τους Οχανισιάν, Αβετισιάν και Μοβσεσιάν να παιρνούν στο παιγνίδι για τα τελευταία λεπτά. Στο 87ο λεπτό ο Αβετισιάν βρέθηκε σε θέση βολής αριστερά στην περιοχή μας, όμως ο Παντελιάδης έφραξε τον δρόμο στο σουτ του και απομάκρυνε. 

Ο Κάρβερ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 90' περνώντας τον Φιλιώτη στη θέση του Μπαντιμπαγκά. 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Καρλίτος, Όρσουλιτς, Παντελιάδης, Μαργκάσα, Φλορέσκου, Φυλαχτού, Χριστοφή (15' Αγκάγιεφ), Μπαντιμπαγκά (90' Φιλιώτης), Σιέρινταν (69' Κλέιτον), Ντάρμπισιαιρ

Σκόρερ: 25' Ντάρμπισιαιρ
Κάρτες: Μαργκάσα, Παντελιάδης 

Τα στατιστικά του αγώνα FC Banants vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines