OMONOIA - Ερμής 3-1 (video)


20 Aug 2016, 7:54 p.m. kifinescom

Με νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα του 2016-17 η ΟΜΟΝΟΙΑ παρά το ότι δεν είχε καλή παρουσία. Η ομάδα μας εξαργύρωσε τα τέρματα των Αγκάγιεφ και Ντάρμπισιαιρ αλλά κυρίως την εξαιρετική εμφάνιση του Κωνσταντίνου Παναγή που εκεί που χρειάστηκε κράτησε την εστία του απαραβίαστη. 

Η ομάδα μας ξεκίνησε μεν ονειρικά αφού με την συμπλήρωση 14 λεπτών ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0 όμως ο Ερμής ήταν αυτός που είχε την επιθετική πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο διάστημα του παιγνιδιού. Οι Ίμπσον Ντε Μέλο, Χόι και Άλμπα έκαναν άνω κάτω την άμυνα μας ουκ ολίγες φορές και χρειάστηκε η καθοριστική συμβολή του Κωνσταντίνου Παναγή που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας μας για να μείνει ο δείκτης του σκορ στο 2-1 μέχρι το 84' όταν ο Αγκάγιεφ τελείωσε το παιγνίδι. 

Ο Τζον Κάρβερ δοκίμασε με διπλή αλλαγή στο 50' να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην ομάδα χωρίς επιτυχία ενώ ο Όρσουλιτς που άλλαξε τον Παντελιάδη βελτίωσε κάπως την εικόνα στην άμυνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε και πάλι ότι χρειάζεται πολλή δουλειά και ότι ο Κλέιτον ακόμη δεν μπορεί να αποτελέσει τον...αντι-Νούνο αφού σε καμία φάση του παιγνιδιού δεν έγινε αυτός ο παίχτης βαρόμετρο της ομάδας. 

Χριστοφή και Αγκάγιεφ έκαναν καλό παιγνίδι με τον Ισραηλινό να έχει καθοριστική συμβολή με τα δύο του γκολ ενώ πέραν του πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Ντάρμπι ήταν καλά κλεισμένος από την άμυνα του Ερμή. Στα ρηχά έμειναν οι πλείστοι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που αγωνίστηκαν με τον Κάρβερ να έχει πολλή δουλειά και τον Νταμπίζα να παίρνει μηνύματα για το που πραγματικά χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. 

O Τζον Κάρβερ διατήρησε τόσο το σχήμα όσο και τα πρόσωπα του φιλικού με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναγή ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του τους Νασιμέντο και Παντελιάδη στο κέντρο της άμυνας και τους Μαργκάσα και Δημητρίου στα φτερά. Στο κέντρο οι Τουρέ και Φυλαχτού αγωνίστηκαν πίσω από τον Κλέιτον ενώ στα φτερά της επίθεσης ξεκίνησαν οι Χριστοφή και Αγκάγιεφ. Μόνος μπροστά στην επίθεση ο Ματ Ντάρμπισιαϊρ. 

1ο Ημίχρονο

Πιο καλά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει το παιγνίδι για την ΟΜΟΝΟΙΑ αφού πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Αγκάγιεφ έβγαλε κάθετη στον Ντάρμπισιαρ στην περιοχή, με τον Άγγλο να ανατρέπεται πλάγια από τον Ντέκερς. Ο Νικολάου δεν δίστασε να σφυρίξει την παράβαση και από το σημείο του πέναλτι ο Ντάρμπισιαϊρ άνοιξε λογαριασμό για το Τριφύλλι στο πρωτάθλημα ανοίγοντας το σκορ. 

Με το γρήγορο γκολ να επηρεάζει θετικά το παιγνίδι αφού ο Ερμής επέλεξε να παίξει γρήγορα για να απαντήσει, οι χώροι στο γήπεδο άνοιξαν. Ο Ντάρμπισιαιρ βρέθηκε σε θέση βολής στο 10' μην μπορόντας να ολοκληρώσει την προσπάθεια του όμως ενώ 1 λεπτό αργότερα ο Χόι απώλεσε την πρώτη ευκαιρία για τον Ερμή όταν ο Παναγή έκανε έξοδο και του πήρε την μπάλα εντός περιοχής. Στο 13' ο Μαργκάσα πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ντε Μέλου που ετοιμαζόταν για το σουτ εντός της περιοχής μας και για καλή τύχη της ομάδας μας στην επόμενη επίθεση ο Αγκάγιεφ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας όταν ο Χριστοφή του πέρασε μπαλιά δεξιά και με πέρασμα του Ισραηλινού και από τον τερματοφύλακα του Ερμή, πλάσαρε για το 2-0. 

Στο 16' η ΟΜΟΝΟΙΑ πλησίασε στο 3-0 όμως το κοντινό πλασέ του Ντάρμπισιαϊρ μετά την σέντρα του Αγκάγιεφ αποκρούστηκε από τον Ντέκερς. Η πίεση του Ερμή, παρά τα δύο τέρματα που δέχτηκε, συνεχίστηκε και στο 20 λεπτό ο Ντε Μέλο αφού πέρασε τον Νασιμέντο εκτός περιοχής πλάσαρε εύστοχα τον Παναγή και μείωσε σε 2-1. 

Στο 25ο λεπτό μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση του Παναγή στα πόδια του Ντε Μέλο (υπήρχε οφσάιντ) για να διατηρηθεί το προβάδισμα της ομάδας μας, αφού ο ποδοσφαιριστής του Ερμή έφυγε πίσω από την άμυνα μας και μπήκε στην περιοχή επικίνδυνα. 

Αν και ο ρυθμός του παιγνιδιού, ένεκα και της ζέστης, έπεσε αισθητά, η ΟΜΟΝΟΙΑ δυσκολεύτηκε αφάνταστα να περιορήσει τους Ντε Μέλο, Χόι και Άλμπα που με ατομικές κυρίως ενέργειες προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα μας. Μπορεί μάλιστα να πει κάποιος ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ στάθηκε τυχερή που δεν πλήρωσε την κακή της μεσοαμυντική λειτουργία στα τελευταία 15 λεπτά του ημιχρόνου με τους Δημητρίου και Νασιμέντο να χάνουν σε πολλά σημεία τα μαρκαρίσματα τους. 

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους ίδιους 11 για την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον Φερνάντες να αντικαθιστά τον Μπόουμαν για τον Ερμή. Ο Ερμής πλησίασε στο γκολ με τον Ντε Μέλο που δοκίμασε το πόδι του εντός περιοχής, όμως ο Παναγή με διπλή απόκρουση κράτησε το προβάδισμα για το Τριφύλλι. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ντάρμπι με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντέκερς όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και ακυρώθηκε. 

Στο 50ο λεπτό ο Κάρβερ προχώρησε σε διπλή αλλαγή βάζοντας στο παιγνίδι τους Σιέρινταν και Φλορέσκου αντί τους Χριστοφή και Φυλαχτού. Ο Ερμής πάντως συνέχισε να πιέζει και στο 52' έχασε νέα ευκαιρία με τον Φερνάντες να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η ομάδα μας δοκίμασε να βάλει πίεση στην άμυνα του Ερμή με κάποια στημένα χωρίς να βρίσκει τον τρόπο να γίνει επικίνδυνη. Ο Ερμής ήταν αυτός που έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όμως ο Παναγή για άλλη μια φορά κράτησε την ομάδα μας αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Χόι. Καλύτερη φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 67' όταν ο Σιέρινταν δοκίμασε το γυριστό σουτ εντός περιοχής, με τον Ντέκερς να λέει όχι 

Στο 69ο λεπτό ο Κάρβερ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του βγάζοντας τον Παντελιάδη που υστέρησε πολύ στα αμυντικά του καθήκοντα, βάζοντας μέσα τον Όρσουλιτς. 

Χωρίς να βελτιώνεται ουσιαστικά η ομάδα μας κέρδισε κάποια μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή κυρίως λόγω της κούρασης στην αντίπαλη ομάδα που είχε ακόμη 2 αλλαγές στο χέρι. Σε κάθε επιθετική προσπάθεια των φιλοξενουμένων εξάλλου γινόταν ξεκάθαρο ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ υστερούσε στην αμυντική της λειτουργία. 

Ο Κάρβερ όρθιος, χωρίς αλλαγές πλέον, έδινε οδηγίες για την αντιμετώπιση των γρήγορων ποδοσφαιριστών του Ερμή στο τελευταίο 10λεπτο, κλείνοντας πλέον τους χώρους και περιμένοντας την ευκαιρία στην αντεπίθεση. 

Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει μόνη της όμως, της το δώρισε ο Ερμής, αφού με λάθος στην άμυνα η μπάλα κατέληξε στον Αγκάγιεφ μέσα στην περιοχή στο 84'. Ο Ισραηλινός ελευθερώθηκε φέροντας την μπάλα στο αριστερό και από πλάγια θέση με δυνατό βολέ κάρφωσε τον Ντέκερς στην κλειστή του γωνία. 

Ο Παναγή στο 86' έκανε διώξιμο στην κορυφή της περιοχής με το χέρι αφού η άμυνα ολιγώρησε, ενώ και με τα πόδια έκανε διώξιμο προ του Χόι στην συνέχεια της φάσης δείχνοντας την μεγάλη του κλάση. Στο 91' ο Φερνάντες κεραυνοβόλησε τον Παναγή από πλάγια θέση με τον τερματοφύλακα μας να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ. Ξανά ο ίδιος παίχτης στο 92' δοκίμασε το σουτ, αλλά αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα άουτ. 

 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Δημητρίου, Νασιμέντο, Παντελιάδης, Μαργκάσα, Τουρέ, Φυλαχτού, Κλέιτον, Αγκάγιεφ, Χριστοφή (50', Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 1' (πεν) Ντάρμπισιαϊρ, 14', 84' Αγκάγιεφ
Κάρτες: Νασιμέντο, Παντελιάδης

 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Ερμής Αραδίππου

Follow Kifines