Εθνικός - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-2 (video)


17 Sep 2016, 7:51 p.m. kifinescom

Σε μια έδρα που δεν κέρδισε εδώ και 2 χρόνια, η ομάδα μας πήρε το τρίποντο με τον Σιέρινταν να κάνει το ματς προσωπική υπόθεση και να σκοράρει δύο τέρματα που μας έδωσαν την νίκη.

Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ομάδα μας που πήρε το προβάδισμα νωρίς στο πρώτο ημίχρονο (15') με τον Σιέρινταν. Η ομάδα μας κράτησε τον Εθνικό μακριά από τα καρέ της και πήρε το ματς σχετικά εύκολα στο ημίχρονο με 0-1. Το γκολ του Εθνικού έκανε τα πράγματα δύσκολα για την ΟΜΟΝΟΙΑ που παρουσίασε δείγματα κακής ψυχολογίας όμως εκεί που όλα φαίνονταν χαμένα οι Αγκάγιεφ και Σιέρινταν πάλεψαν την μισή ευκαιρία που βρήκαν για να γίνει το 1-2 και να πάρει η ομάδα μας μια νίκη που έχει μεγάλη ανάγκη. 

Δεν έκανε τίποτε το σπουδαίο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων ενώ παρουσίασε και πάλι τις ατομικές και ομαδικές της αδυναμίες. Όμως είναι σημαντικό ότι κατάφεραν να κερδίσουν παρά τις αντιξοότητες και ελπίζει σε καλύτερες μέρες. 

Ο Αγώνας

Σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα προχώρησε ο Τζον Κάρβερ δεδομένων των απουσιών. Ο Παναγή διατήρησε την θέση του στο τέρμα με τους Νασιμέντο και Βύντρα στο κέντρο της άμυνας. Αριστερά ο Παντελιάδης και δεξιά ο Κωνσταντινίδης στα φτερά της άμυνας. Στο κέντρο Μαργκάσα και Τουρέ σε ανασταλτικά καθήκοντα με τον Φλορέσκου σε επιτελικό ρόλο πιο μπροστά. Κύπρου και Αγκάγιεφ στα φτερά ενώ ο Σιέρινταν τοποθετήθηκε στην κορυφή.

1ο Ημίχρονο

Ο Εθνικός ήταν η ομάδα που ξεχώρισε επιθετικά στα πρώτα στάδια του αγώνα αφού οι παίχτες του απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες στο 5' και 13' για να ανοίξουν αυτοί το σκορ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν όμως αυτή που πέτυχε το πρώτο τέρμα αφού στο 15ο λεπτό ο Σιέρινταν δέχτηκε την μπάλα στην περιοχή με πλάτη την άμυνα και γυρίζοντας όμορφα, αφήνοντας πίσω του τους αμυντικούς του Εθνικού, πλάσαρε εύστοχα τον Μπογκατίνοφ για το 0-1. 

Η ομάδα μας ήλεγξε το παιγνίδι μετά το γκολ, κυκλοφορώντας την μπάλα, φτιάχνοντας μάλιστα και ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Αυτή του Κύπρου στο 32ο λεπτό ήταν η πιο χαρακτηριστική, με τον Μπογκατίνοφ να αποκρούει το σουτ του Κύπριου επιθετικού με το πόδι. 

Ο Εθνικός σταδιακά ισορρόπησε και δοκίμασε να βγάλει παραπάνω παίχτες στην επίθεση με την ομάδα μας όμως να αντιδράει σωστά και να μην επιτρέπει ρήγματα προς την εστία της. Οι γηπεδούχοι πάντως κατάφεραν στο 36' να πλησιάσουν στην ισοφάριση όταν ο Κατσιαράβα εντός περιοχής επιχείρησε δυνατό σουτ το οποίο ο Παναγή έβγαλε έξω σε κόρνερ. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε μια καλή αντεπίθεση με τον Φλορέσκου να βρίσκει τον Κύπρου στην δεξιά γραμμή και αυτόν με την σειρά του να βγάζει μπαλιά 30 μέτρων απέναντι στον Αγκάγιεφ που επιχείρησε το μακρινό πλασέ πάνω από τον Μπογκατίνοφ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. 

Με ένα λεπτό επιπλέον χρόνο καθυστέρησης, ο Βασίλης Δημητρίου σφύριξε το τέλος του ημιχρόνου. 

2ο Ημίχρονο 

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν με τις ίδιες συνθέσεις στο δεύτερο μισό, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία στο ξεκίνημα του. Η ομάδα μας χωρίς να κινδυνεύει κυκλοφόρησε την μπάλα χωρίς όμως να φτιάχνει ευκαιρίες. Σε μια φάση στο κέντρο έγινε το κλέψιμο με προβολή που σήκωνε φάουλ και ο Εθνικός βγήκε με τον Χατζιηβασίλη στην αντεπίθεση όπου αφού πρώτα προσποιήθηκε μπροστά στον Νασιμέντο, πλάσαρε εύστοχα τον Παναγή για το 1-1. 

Το γκολ άλλαξε τις ισορροπίες στον αγώνα με τον Εθνικό να κερδίζει πόντους στην ψυχολογία και μέτρα προς την περιοχή μας. Ο Πιντσέλι απείλησε στο 66' με φάουλ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ζελάγια απώλεσε νέα ευκαιρία με σουτ. Στο 72ο λεπτό ο Κάρβερ έκανε την πρώτη του (αναγκαστική) αλλαγή, με τον Νασιμέντο να αφήνει τη θέση του στον Κατελάρη που πήγε στο κέντρο, με τον Φλορέσκου να πηγαίνει δίπλα στο Βύντρα.

Ασύνδετη και κουραστική στα μάτια μας η ΟΜΟΝΟΙΑ για άλλη μια φορά σε δεύτερο ημίχρονο, δεν φαινόταν να βρίσκει τον τρόπο να ηρεμίσει το παιγνίδι της και να βγει μπροστά με αξιώσεις. Μια ατομική ενέργεια του Αγκάγιεφ κατέληξε σε σουτ πάνω στον Μπογκατίνοφ στο 75ο λεπτό, όμως έτσι πολύ δύσκολα θα έφτανε η ομάδα μας στο τέρμα που χρειαζόταν. 

Και όμως η ομάδα μας σε μια φάση που φαινόταν χαμένη ο Αγκάγιεφ γύρισε αργά την μπάλα προς το τέρμα με τον Σιέρινταν να κλέβει την μπάλα προ του Μπογκατίνοφ και με πλασέ από δύσκολη θέση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κράτησε μπάλα στα πρώτα στάδια μετά το γκολ της, μη μπορώντας να αξιοποιήσει τα μακρινά σουτ των Αγκάγιεφ και Τουρέ. Ο Εθνικός με τον Κατσιαράβα επιχείρησε να γίνει επικίνδυνος χωρίς να βρίσκει στόχο σε καμία από τις δύο του ευκαιρίες στο 80' και 85'. Ο Κάρβερ απέσυρε τον Τουρέ στο 87' για να μπει μέσα ο Φυλαχτού σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει τον χώρο του κέντρου. Στο 89' Ο Μαργκάσα δοκίμασε να κλέψει και τα κατάφερε από την άμυνα του Εθνικού και λίγο έλειψε να περάσει και τον Μπογκατίνοφ όμως έκανε φάουλ στην συνέχεια της προσπάθειας του. 

Στο 90' ο Κάρβερ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Γιλιώτη να αλλάζει τον Αγκάγιεφ. Με 4 λεπτά επιπλέον χρόνου στο ρολόι, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να ροκανίσει τον χρόνο διατηρώντας τον Εθνικό εντός παιγνιδιού μέχρι τέλους. Αν και η ομάδα της Άχνας δεν έκανε φάσεις, όταν δεν έχεις την κατοχή, επιτρέπεις στον αντίπαλο να ελπίζει. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως άντεξε και κράτησε το προβάδισμά της και πήρε το διπλό που δικαιούνταν, όπως και το χειροκρότημα από τον κόσμο. 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Κωνσταντινίδης, Νασιμέντο (72' Κατελάρης), Βύντρα, Παντελιάδης, Μαργκάσα, Τουρέ (87' Φυλαχτού), Φλορέσκου, Αγκάγιεφ (90' Φιλιώτης), Κύπρου, Σιέρινταν

Σκόρερ: 15' , 76' Σιέρινταν
Κάρτες: Νασιμέντο

Τα στατιστικά του αγώνα Εθνικός Αχνας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines