OMONOIA - Καρμιώτισσα 4-2 (videos)


24 Sep 2016, 8:52 p.m. kifinescom

Κέρδισε μόνο τους τρεις βαθμούς αφού στον αγώνα της με την Καρμιώτισσα έχασε τόσα πολλά. Ο Σιέρινταν ισοφάρισε στο πρώτο ημίχρονο για να κάνει την ανατροπή στο δεύτερο ο Ντάρμπισιαιρ με 2 τέρματα και μια ασίστ στον Μαργκάσα που πέτυχε το 4ο μας τέρμα. 

Νίκη σαν ήττα η σημερινή για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Κι αυτό γιατί όχι απλά έχασε τον σεβασμό αυταπόδεικτα από τις θεωρητικά μικρές ομάδες, αλλά κυριότερα τον σεβασμό του δικού της κόσμου. Ήταν τόσο κακή η ΟΜΟΝΟΙΑ σήμερα που μέχρι την ώρα που πέτυχε το 2-2 στο 73' είχε να επειδείξει μόλις ένα εύστοχο πέναλτι απέναντι σε 2 τέρματα, ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε, ένα δοκάρι και 3 κλασσικές ευκαιρίες για την φιλοξενούμενη.

Η Καρμιώτισσα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα χωρίς αρχή ούτε τέλος με τον προπονητή να μην μπορεί ακόμη να δείξει ένα δουλεμένο πλάνο στο χόρτο και με παίχτες που υποφέρουν σε ποιότητα και ψυχικά αποθέματα. 

Η κλάση του Ντάρμπισιαιρ που είναι πραγματική πολυτέλεια για την ΟΜΟΝΟΙΑ, μίλησε στο τέλος και έκαμψε την αντίσταση των φιλοξενουμένων. Όταν όμως χρειάζεσαι έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή για να κερδίσεις μια ομάδα που μέχρι σήμερα είχε πετύχει 1 γκολ σε 4 ματς, τι άλλο χρειάζεται να προσθέσουμε εμείς; 

Μάλλον η τραγική εικόνα στις κερκίδες και η ασταμάτητη γιούχα προς όλους όσους αποτελούν σήμερα την Ομόνοια απαντάει με τον καλύτερο τρόπο το ερώτημα του "που το πάει" αυτή η ομάδα...

Ο Αγώνας

Χωρίς να αλλάζει ούτε και ένα πρόσωπο από την αρχική εντεκάδα στο Δασάκι, παρέταξε την ομάδα του ο Τζον Κάρβερ. Συγκεκριμένα οι Πράσινοι ξεκίνησαν με τον ακόλουθο σχηματισμό:

1ο Ημίχρονο

Το ξεκίνημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο παιγνίδι αξίζει να περιγραφεί με την πιο κλισέ έκφραση των τελευταίων χρόνων όταν η ομάδα μας αγωνίζεται με νεοφώτιστους. "Αν κάποιος ανίδεος παρακολουθούσε τον αγώνα, θα νόμιζε ότι η Καρμιώτισσα είναι η πολυπρωταθλήτρια και μεγάλη ομάδα και η ΟΜΟΝΟΙΑ η άπειρη, μικρή". 

Στο πρώτο 20λεπτο η ομάδα των Πολεμιδιών, πέραν του ότι έκανε αυτή επιθετικό παιγνίδι, απώλεσε μια κλασική ευκαιρία, είχε ένα δοκάρι και εν τέλει στο 19ο λεπτό σκόραρε με τον Όρντος με σουτ εκτός περιοχής. 

Δίκαιο προβάδισμα της φιλοξενούμενης ομάδας απέναντι σε μια ομάδα ασύνδετη, ανισσόροπη στην άμυνα, χωρίς φαντασία αλλά ούτε και ξεκάθαρο πλάνο. Για καλύ της τύχη όμως, η ομάδα μας ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι σε μπάσιμο του Κύπρου στο 29' το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο συνήθης ύποπτος, Κίλιαν Σιέρινταν. 

Το παιγνίδι στην συνέχεια άνοιξε με την ΟΜΟΝΟΙΑ να χάνει σημαντικές ευκαιρίες με Αγκάγιεφ και Σιέρινταν για δεύτερο τέρμα, με την Καρμιώτισσα να έχει και αυτή την καλή της στιγμή με τον Πόλιανετς. Η μπάλα άλλαζε πλευρές συνεχώς με τις δύο ομάδες να παίζουν με τον ίδιο στόχο, το σκοράρισμα τέρματος πριν το τέλος του ημιχρόνου. Κάτι το οποίο δεν πέτυχαν.

2ο Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε με τους ίδιους 11 το 2ο μέρος με κάποιες αναιμικές προσπάθειες για να σκοράρει. Η Καρμιώτισσα όμως αφότου δεν της δόθηκε πέναλτι στο 53 και έχασε ευκαιρία στο 54 με τον Ταραλίδη, κατάφερε να σκοράρει στο 55' με τον Ταραλίδη με το κεφάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ. 

Ο Κάρβερ έριξε στο παιγνίδι τους Ντάρμπισιαιρ, Κλέιτον και Κατελάρη αντί των Αγκάγιεφ, Φλορέσκου και Κύπρου. Ο Σιέρινταν σκόραρε στο 60' όμως από θέση οφσάιντ και σωστά το γκολ του ακυρώθηκε.

Όλα αυτά εν μέσω τρομερής πίεσης από την εξέδρα που αποδοκίμαζε την ομάδα σε κάθε λάθος. Κόρνερ, πάσες, σέντρες, σουτ, ο,τι δεν έφερνε απτέλεσμα έφερνε περισσότερο εκνευρισμό στην πράσινη κερκίδα με τα πυρά να αγγίζουν τον Κάρβερ, τον Νταμπίζα και την Διοίκηση στα θεωρία.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πίεσε για το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσα όμως ως επί τω πλείστον δεν είχαν σωστό τελείωμα. Χαρακτηριστικά τα δύο άστοχα τακουνάκια των Σιέρινταν και Ντάρμπισιαιρ στο 69' και 71'. Στο 73' όμως η εκτέλεση κόρνερ του Μαργκάσα βρήκε τον Σιέρινταν πιο ψηλά στο δεύτερο δοκάρι, να κανει το κεφάλι και να σημαδεύει το δοκάρι όμως ο Ντάρμπισιαιρ ήταν στην σωστή θέση για να πλασάρει για το 2-2. 

Περιττό να πούμε ότι ο κόσμος αποδοκίμασε το γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αφού η εμφάνιση της ομάδας ήταν παρά την ισοφάριση αδικαιολόγητη. Άλλωστε τι περίμεναν οι παίχτες, που έδειξαν να απορούν. Να πανηγυρίζουμε την ισοπαλία; 

Πάντως ούτε και στο 80' όταν εν τέλει η ΟΜΟΝΟΙΑ γύρισε το ματς με το πλασέ του Ντάρμπισιαιρ πανηγυρίστηκε έντονα. Μετά τους πρώτους πανηγυρισμούς, οι αποδοκιμασίες επέστρεψαν και ήταν και πάλι έντονες. 

Η ουσία πλέον για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν να κρατήσει το προβάδισμα της απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε να το πιστεύει, αφού η δική μας έδωσε δικαιώματα γι αυτό. Μια κακή εκτίμηση του Καϊρίνου όμως και η εξυπνάδα του Ντάρμπισαιρ, έφεραν τον Μαργκάσα σε θέση βολής στο 87', με τον Πορτογάλο να σουτάρει εντός περιοχής και να κάνει το τελικό 4-2.

 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Παντελιάδης, Βύντρα, Νασιμέντο, Κωνσταντινίδης, Μαργκάσα, Τουρέ, Φλορέσκου, Αγκάγιεφ, Κύπρου, Σιέρινταν

Σκόρερ: 29' (πεν) Σιέρινταν, 73' 80' Ντάρμπισιαιρ, 87' Μαργκάσα
Κάρτες: Τουρέ

Follow Kifines