Κύπελλο: Εθνικός - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-1


18 Jan 2017, 6:51 p.m. kifinescom

Κατώτερη των περιστάσεων, η ΟΜΟΝΟΙΑ φλέρταρε με τον αποκλεισμό όμως στο 92ο λεπτό μίλησε η κλάση των επιθετικών της αφού Σιέρινταν, Χριστοφή και Ντάρμπισιαϊρ άλλαξαν σωστά τις πάσες με τον τελευταίο να είναι εύστοχος και να δίνει με το χρυσό του τέρμα την πρόκριση. 

Κάκιστη η ομάδα μας, εγκλωβίστηκε στο καλό παιγνίδι των αντιπάλων όμως βρήκε τον τρόπο αν μη τι άλλο να σώσει την παρτίδα και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά. Είναι σίγουρα ένα θέμα τα πολλά συνεχόμενα ματς που έχει δώσει τις τελευταίες βδομάδες το Τριφύλλι, όμως δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία. 

Η κακή εικόνα που παρουσιάστηκε στο ματς με τον Απόλλωνα είχε και συνέχεια και σαφώς ο προβληματισμός μεγαλώνει στο στρατόπεδο των Πρασίνων. Μεγάλη ευθύνη φέρει μεν στο τέρμα ο Κρέσιστς που δεν υπολόγισε σωστά τη φάση και δεν έκανε την έξοδο, όμως γενικά η ομάδα δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη στα 99 λεπτά του αγώνα. 

Είναι σίγουρα κάτι το θετικό ότι έστω και με τον τρόπο που το πέτυχε η ομάδα μας αντέδρασε και πήρε το ζητούμενο, όμως ειναι ξεκάθαρο ότι χωρίς τον Τουρέ στο κέντρο η ομάδα υπολειτουργεί. Και το ότι η ομάδα εξαρτάται μόνο από ένα ποδοσφαιριστή δεν είναι προς τιμήν της. 

Η συνέχεια για την ομάδα μας είναι δύσκολη πάντως αφού ακολουθεί έξοδος στο Παπαδόπουλος απέναντι στην Ανόρθωση και το ζητούμενο είναι η άμεση βελτίωση και η επίτευξη της νίκης. 

Ο Αγώνας

Ο Κάρβερ επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Κρέσιτς, Κατελάρη και Όρσουλιτς, αφήνοντας στον πάγκο τους Παναγή, Καρλίτος και Φυλαχτού. Με σχηματισμό 4-4-2 η ΟΜΟΝΟΙΑ στήθηκε στον αγωνιστικό χώρο με το ακόλουθο σχήμα: 

1ο Ημίχρονο 

Η ομάδα του Εθνικού ήταν η ομάδα που από το ξεκίνημα ανέλαβε πρωτοβουλία χάνοντας σημαντική ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ με τον Κρέσιτς να αποκρούει το κοντινό σουτ του Ζελάγια. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο γήπεδο περιορίζοντας πλήρως την ΟΜΟΝΟΙΑ και καταφέρνοντας να βγάλουν αυτοί επιθέσεις με προϋποθέσεις προς την περιοχή μας. 

Αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κινδύνευσε ουσιαστικά, αυτό προήλθε κυρίως από την αναποτελεσματικότητα των αντιπάλων παρά την σωστή αμυντική λειτουργία. Χατζιηβασίλης και Ζελάγια εκτέθεσαν ουκ ολίγες φορές την αμυντική γραμμή των Πρασίνων που ούτε και στην επίθεση κατάφεραν να γίνουν ουσιαστικά επικίνδυνοι. 

Ένα σουτ του Μαργκάσα στο 11' ήταν η μοναδική προσπάθεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με σουτ προς την εστία, ενώ ο Φλορέσκου με το κεφάλι στο 22' απείλησε μάλλον ελάχιστα τον Μπογκαντίνοφ μετά την σέντρα του Σοϊλέδη από αριστερά. 

Αρνητική η παρουσία του Σωτηρίου που "κατάπιε" αρκετά φάουλ των παιχτών του Εθνικού ενώ σημειώθηκαν και λανθασμένες υποδείξεις από τον πρώτο βοηθό του στα οφσάιντ και στα κόρνερ. Με αυτά και μ' αυτά το ημίχρονο κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις στο 0-0 και τον Κάρβερ σαφώς προβληματισμένο για την κακή παρουσία της ομάδας. 

2ο Ημίχρονο 

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο. Όπως και στο πρώτο μέρος τόσο και στο δεύτερο η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε πολύ νωθρά, με αργή ανάπτυξη και έλλειψη δημιουγικότητας. Μια χαμένη ευκαιρία με τον Μαργκάσα καταγράφηκε στο 52' όμως ο Μπογκατίνοφ αντέδρασε σωστά. Αντιθέτως στο τετ α τετ του Ζελάγια με τον Κρέσιτς, ο δικός μας τερματοφύλακας ολιγόρισε και δεν έκανε έξοδο με αποτέλεσμα ο Αργεντίνος να τον πλασάρει εύκολα και να ανοίξει το σκορ στο 57' 

Με την πλάτη στον τοίχο πλέον η ΟΜΟΝΟΙΑ έγινε κάπως πιο επιθετική αυξάνοντας και την πίεση προς το αμυντικό τρίτο του Εθνικού. Ο Κάρβερ αντέδρασε στον πάγκο περνώντας τον Χριστοφή στη θέση του Φλορέσκου που για άλλο ένα ματς είχε διακοσμητικό ρόλο στο παιγνίδι. 

Οι πολλές διακοπές αλλά και η κακή ανάπτυξη από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ έδιναν την εντύπωση ότι ο Εθνικός είχε το πάνω χέρι στο παιγνίδι. Η ομάδα του Εθνικού γνωστή για τις καθυστερήσεις που ξέρει πολύ καλά να κάνει, κατάφερε να κρατάει συστηματικά μακριά τους ποδοσφαιριστές μας από το τέρμα της. 

Ο Κάρβερ πέρασε στο 83' τον Κύπρου αντί του τραυματία Κωνσταντινίδη με την ΟΜΟΝΟΙΑ να παίζει με 3 στην άμυνα. Η ομάδα μας ήταν συνεχώς μπροστά στην επίθεση χωρίς όμως να βρίσκει τους χώρους αφού οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού είχαν καλά κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία τους με τον 4ο να δείχνει 9λεπτη καθυστέρηση. 

Η δραματικότητα του αγώνα μεγάλωνε αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει στο γκολ του Εθνικού. Στο 92' όμως η άμυνα ξεκλειδώθηκε όταν ο Σιέρινταν βτήκε τον Χριστοφή δεξιά στην περιοχή με τον επιθετικό μας να βρίσκει ελεύθερο τον Ντάρμπισιαϊρ που εντός περιοχής πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. 

Οι αλλαγές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ολοκληρώθηκαν στο 94' με τον Καρλίτος να μπαίνει αντί του Σιέρινταν. Ο Εθνικός πίεσε, κέρδισε στημένα πέριξ της περιοχής όμως η άμυνα κράτησε το τέρμα μας ανέπαφο. Στο 98' ο Χριστοφή έχασε μοναδική ευκαιρία για να τελειώσει το ματς όταν με τον Μπογκαντίνοφ στο κέντρο και με την μπάλα εντός περιοχής αστόχησε στο πλασέ του! 

Στο 99ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ με την ψυή στο στόμα πανηγύρισε την πρόκριση αφού ο Σωτηρίου σφύρηξε την λήξη του αγώνα.

 

Αγωνίστηκαν: Κρέσιτς, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Όρσουλιτς, Σοϊλέδης, Κατελάρης, Φλορέσκου, Μαργκάσα, Κλέιτον, Σιέρινταν, Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 92' Ντάρμπισιαϊρ
Κάρτες: Φλορέσκου

Τα στατιστικά του αγώνα Εθνικός Αχνας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines