Κύπελλο: ΟΜΟΝΟΙΑ - Εθνικός 0-0


11 Jan 2017, 6:49 p.m. kifinescom

Στο ισόπαλο 0-0 έμεινε η ομάδα μας με αντίπαλο τον Εθνικό στον πρώτο αγώνα για την Β' φάση του Κυπέλλου. Αν και έχασε σωρεία ευκαιριών για κάποιο γκολ, η ομάδα μας δεν κατάφερε να σκοράρει και η πρόκριση παραμένει ανοικτή ενόψει του επαναληπτικού την ερχόμενη Τετάρτη. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν ιδιαίτερα καλή και στα δύο ημίχρονα. Κράτησε μπάλα, οργανώθηκε σωστά αλλά και μείωσε στο ελάχιστο τα λάθη στην άμυνα. Έτσι δινόταν η εντύπωση ότι αργά ή γρήγορα θα κατάφερνε να βάλει κάποιο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα πρόκρισης. 

Αυτό δεν έγινε δυνατό, παρά τις πολλές ευκαιρίες από τους Κλέιτον και Ντάρμπισιαϊρ και έτσι το έργο της στον επαναληπτικό στο Δασάκι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ο Εθνικός έδειξε σε άλλο ένα παιγνίδι ότι αποτελεί ένα συμπαγής σύνολο που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και είναι φανερά ικανοποιημένος από το 0 παθητικό. 

Η επιστροφή των Κωνσταντινίδη και Σοϊλέδη στα φτερά έδωσε μεγαλύτερη επιθετικότητα στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις επιθέσεις που με λίγη παραπάνω προσοχή και ένα λιγότερο ικανό τερματοφύλακα από τον Μπογκαντίνοφ στο αντίπαλο τέρμα, θα μπορούσε να πετύγχαινε κάποιο τέρμα. 

Σημείο αναφοράς η επιστροφή του Αγκάγιεφ που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο 2ο ημίχρονο με καλή παρουσία ενώ απογοήτευσε για άλλο ένα ματς ο Φλορέσκου που δεν συμμετείχε παρά ελάχιστα στο οργανωτικό κομμάτι των επιθέσεων μας. 

Το 0-0 παρά το ότι δεν ήταν το ιδανικό, είναι σίγουρα ένα αποτέλεσμα που δίνει πρόκριση στην ΟΜΟΝΟΙΑ με δύο αποτελέσματα στο Δασάκι, αφού με ισοπαλία με τέρματα ή με νίκη η ομάδα μας προκρίνεται. 

Ο Αγώνας

Ο Τζον Κάρβερ προχώρησε εκ νέου σε αλλαγές στην εντεκάδα αφού στην αρχική εντεκάδα επέστρεψαν οι Σοϊλέδης και Κωνσταντινίδης στα φτερά της άμυνας. Ταυτόχρονα άλλαξε το σχήμα εκ νέου σε 4-4-2 με διάταξη ρόμβου, με τους Κατελάρη ως καθαρό αμυντικό χαφ τους Μαργκάσα και Φλορέσκου πιο μπροστά και τον Κλέιτον στην κορυφή της μεσαίας γραμμής. Στην επίθεση ξεκίνησαν οι Σιέρινταν και Ντάρμπισιαϊρ. 

1o Ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει νωρίς το σκορ αφού ένα σουτ του Κλέιτον στο 30ο δευτερόλεπτο πήγε στο δοκάρι του Μπογκαντίνοφ. Η ομάδα μας συνέχισε επιθετικά χάνωντας καλές προϋποθέσεις κυρίως από σέντρες στην περιοχή και κόρνερ ενώ ο Εθνικός στο 4ο λεπτό είχε καλή ευκαιρία με τον Κατσιαράβα που πιο πριν είχε κάνει χέρι που αγνόησε ο Δημητρίου. 

Ο Εθνικός με την πάροδο του χρόνου περιόρισε την επιθετικότητα των πράσινων επιθετικών και κέρδισε μέτρα προς την περιοχή μας με τους Κατσιαράβα και Κιπιάνι να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων τους. Στον αντίποδα η ΟΜΟΝΟΙΑ σπατάλησε αρκετές επιθέσεις μη μπορώντας να τελειώσει τις φάσεις της. Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Κωνσταντινιδη στο 16ο λεπτό η ομάδα μας σπατάλησε το ημίωρο του αγώνα χωρίς να βάζει δύσκολα στον Μπογκαντίνοφ. 

Αντίθετα ο Εθνικός με την πάροδο του χρόνου έγινε πιο επικίνδυνος χάνοντας μάλιστα κλασική ευκαιρία στο 29ο λεπτό με τον Κιπιάνι που εντός της μικρής περιοχής δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ. 

Από το 35' και μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέλαβε εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων αυξάνοντας την πίεση της προς το τέρμα του Μπογκαντίνοφ. Οι συνεχόμενες επιθέσεις έφεραν καλές ευκαιρίες με τους Κλέιτον και Ντάρμπισιαϊρ να μην μπορούν με σουτ να νικήσουν τον τερματοφύλακα του Εθνικού. Κλασσική η ευκαιρία του Βύντρα στο 35ο λεπτό όταν η κεφαλιά του μέσα στο κουτί αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από τον Φιλίποφ (δεν ξεκαθαρίζει από το replay αν η μπάλα κτύπησε στο χέρι του παίχτη του Εθνικού). 

2ο Ημίχρονο

Χωρίς να αλλάζουν κάτι στις συνθέσεις τους επέστρεψαν στο γήπεδο για το 2ο μισό οι δύο ομάδες. Με το ξεκίνημα του ημιχρόνου στο 47' η ΟΜΟΝΟΙΑ πλησίασε στο γκολ με τον Ντάρμπισιαϊρ ο οποίος βρήκε στόχο όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά δεν μέτρησε το τέρμα του. 

Καλύτερη σε σχέση με τον αντίπαλο της η ΟΜΟΝΟΙΑ που κράτησε μπάλα και επιτέθηκε ορθόδοξα προς την εστία του Εθνικού όμως είχε απέναντι της ένα πολύ ικανό τερματοφύλακα. Απόδειξη αυτού η φάση του Μαργκάσα στο 56' όπου ο πορτιέρο του Εθνικού αν και αιφνιδιάστηκε, βρήκε τον τρόπο με διπλή προσπάθεια να μην επιτρέψει την παραβίαση της εστίας του. 

Ο Κάρβερ στο 66ο λεπτό έκανε την "έκπληξη" αφού πέρασε στον αγώνα τον Αγκάγιεφ ο οποίος είχε να αγωνιστεί από τις αρχές Οκτωβρίου, βγάζοντας εκτός τον Φλορέσκου. Ο Ισραηλινός πήρε θέση πίσω από τους επιθετικούς με τον Κατελάρη να πηγαίνει σε θέση αμυντικού χαφ. 

Ο γρήγορος ρυθμός του αγώνα σταδιακά ατόνησε αφού η ομάδα μας είχε δώσει πολλές δυνάμεις στην επανάληψη ψάχνοντας το γκολ. Βλέποντας αυτό, ο Κάρβερ σήκωσε τον Ρουσιά για να δώσει νέα πνοή στην επιθετική γραμμή που φαινόταν να μένει από λύσεις. Ήταν άλλωστε φανερό στο μέσω του ημιχρόνου ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δυσκολευόταν να ασκήσει πιέσεις ψηλά, χάνοντας μπάλες στο 2ο 3ο του γηπέδου, δίνοντας φάουλ στον Εθνικό, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν με καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι. Στο 76ο λεπτό λοιπόν ο Ρουσιάς αντικατέστησε τον Σιέρινταν.  

Με τον Εθνικό να αμύνεται σωστά η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν πάντα σε αριθμητικό μειονέκτημα στις επιθέσεις της. Ακόμη και στα στημένα και παρά τα διψήφια σε αριθμό κόρνερ η ομάδα μας δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην σωστή αντιμετώπιση του Εθνικού και τα πολλά φάουλ που παραχώρησε στους αντίπαλους η ομάδα μας. 

Στο 84ο λεπτό άλλαξαν οι ισορροπίες στο γήπεδο όταν ο Πιντσέλι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για κτύπημα στον Μαργκάσα. Ο Κάρβερ αντέδρασε αμέσως βάζοντας μέσα τον Κύπρου αντί του Σοϊλέδη, με τον Μαργκάσα να οπισθοχωρεί στα μπακ. Ο Εθνικός κατάφερε να κρατήσει σε μεγάλο βαθμό την μπάλα μακριά από το κουτί του Μπογκαντίνοφ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρά την αριθμητική της υπεροπλία, επιτέθηκε κυρίως με βαθιές μπαλιές στην περιοχή, κάτι που μπορούσε να αντιμετωπιστεί εύκολα από την άμυνα του Εθνικού και τον ψηλό του τερματοφύλακα. 

Η τελευταία φάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με εκτέλεση φάουλ δεν απέφερε κάτι για την ομάδα μας με τον Βύντρα να δέχεται μάλιστα την κίτρινη κάρτα αφού σταμάτησε με φάουλ την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. 

Αγωνίστηκαν: Κρέσιτς, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Όρσουλιτς, Σοϊλέδης (86' Κύπρου), Κατελάρης, Φλορέσκου (66' Αγκάγιεφ), Μαργκάσα, Κλέιτον, Σιέρινταν (76' Ρουσιάς), Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: - 
Κάρτες:  Βύντρα

 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Εθνικός Αχνας

Follow Kifines