ΑΕΚ - ΟΜΟΝΟΙΑ 5-0


4 Dec 2017, 9 p.m. kifinescom

Κάτι ψοφίμια έκαναν την Κούλλα, Μπαρτσελόνα και η Ομόνοια έχασε με 5-0 στο Αρένα. Ρεζίλι των σκυλιών έχουν καταντήσει την ομάδα μας όλοι όσοι την αποτελούν σήμερα...

Ντροπιαστική εμφάνιση που αντικατοπτρίζει την κάκιστη ψυχολογία που επικρατεί στο Ηλίας Πούλλος. Άλλωστε αν όλα κυλούσαν ομαλά τότε δεν θα έμεναν εκτός αποστολής δυο παίχτες γιατί κόντεψαν να σκοτωθούν στην προπόνηση. 

Μετά το 2-0 της ΑΕΚ η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έδειξε ποτέ να θέλει να επανέλθει στο παιγνίδι και στην ουσία ήταν αδιάφορη στο γήπεδο. Αφέθηκε λοιπόν έρμαιο στις ορέξεις της ΑΕΚ που με πολύ εύκολο τρόπο πήρε και με το παραπάνω την ρεβάνς για την μεγάλη ήττα που δέχτηκε με 5-2 στο ΓΣΠ στον πρώτο γύρο. 

1ο Ημίχρονο

Η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της αντεπίθεση, αφού έπιασε την άμυνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε ανισσοροποία. Ο Φλοριάν υποδέχτηκε την μπάλα εκτός περιοχής, προχώρησε μέσα στο κουτί και με ψύχραιμο δυνατό πλασέ άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ απώλεσε δύο καλές ευκαιρίες με σουτ του Καντέ στο 13' και 15', χωρίς όμως να δείχνει σε πρώτο σράδιο ότι είχε τον τρόπο να αντιδράσει ψύχραιμα στο προβάδισμα των γηπεδούχων. Σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου η ΑΕΚ έδωσε κάποια μέτρα στην ομάδα μας αφού υπερτερούσε στο τρανζίσιον και με πάσες πίσω από την πλάτη των αμυνόμενων, κατάφερνε συχνά πυκνά να γίνεται επικίνδυνη, όπως στην φάση του 23 με τον Τρισκόφσκι.

Με την ΟΜΟΝΟΙΑ να μην μπορεί να φτιάξει φάσεις παρά την φλύαρη κατοχή της, η ΑΕΚ απλά έπρεπε να περιμένει για την επόμενη της ευκαιρία. Αυτή ήρθε στο 38' όταν ο Λαρένα εκτέλεσε φάουλ εκτός περιοχής με τον Φλοριάν να πιάνει το κεφάλι στην κίνηση και να κερδίζει και πάλι τον Φελτχούιζεν για το 2-0. 

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια φάση, πέραν από 2 περιπτώσεις όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ ζήτησε πέναλτι. Πρώτα με τον Χριστοφή στο 41' όταν δέχτηκε μαρκάρισμα εκτός φάσης και βρέθηκε στο έδαφος (δεν είδαμε ριπλέι για να καταλάβουμε τι έγινε) και αργότερα στο 44' όταν ο Αντωνιάδης έπεσε στα πόδια του Αντώνια, με τον τηλεοπτικό φακό μάλλον να δικαιώνει τον Σωτηρίου που υπέδειξε κόρνερ. 

2ο Ημίχρονο

Αν και η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που βρήκε πρώτη ευκαιρία για τέρμα στην επανάληψη, η πρώτη μεγάλη φάση ήταν στο 49' με τον Φαμπρίτσιο να κάνει πολύ δυνατή εκτέλεση φάουλ και τον Χουάν Πάμπλο να αποκρούει δύσκολα. Στο 62' και πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είπε όχι στον Λόπες αυτή τη φορά, όταν ο επιθετικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπήκε στην περιοχή μόνος και πλάσαρε στην κλειστή του γωνία. 

Η ΑΕΚ, ικανοποιημένη με τα 2 τέρματα προβάδισμα, έπαιζε συντηρητικά και με σχετική ευκολία κρατούσε το 0 παθητικό. Ο Πάμπος Χριστοδούλου μετά από ένα 10λεπτο καψώνι, έβαλε στο παιγνίδι εν τέλει τον Γκονζάλες στο 69' αντί του Καντέ. Ο Μαργκάσα πήρε τη θέση στο άκρο αριστερά στην άμυνα με τον Αργεντίνο να τοποθετείται στο φτερό της επίθεσης και τον Χριστοφή να πηγαίνει πίσω από τον Λόπες. 

Όπως προείπαμε, η ΑΕΚ το μόνο που είχε να κάνει ήταν να είναι υπομονετική και όταν η ευκαιρία της παρουσιάστηκε στο 71' αυτή την εκμεταλλεύτηκε με τον Χουάν Τομάς εντός περιοχής να ολοκληρώνει μια γρήγορη αντεπίθεση και να κάνει το 3-0. 

Ήταν που ήταν αδιάφορη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, μετά το 3-0 απλά έσβησε εντελώς τις μηχανές και η ΑΕΚ χαλαρά έψαχνε τον τρόπο για το επόμενο γκολ. Με τον Λαρένα από τα 30 μέτρα να κάνει το 4-0 και τον Ακοράν να κρεμάει τον Φελτχούιζεν για το 5-0 στο 85', η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκλήρωσε το ρεζιλίκι. 

Στο 86' πέρασε στον αγώνα ο Μπεντέκε αντί του Λόπες με την εικόνα να μην αλλάζει αφού η ΑΕΚ έψαχνε το 6ο γκολ. Δεν το κατάφερε και το τελικό 5-0 ήταν αρκετό για να αποτυπώσει το ρεζιλίκι της φετινής Ομόνοιας. 

Αγωνίστηκαν: Φελτχούιζεν, Τζαΐλσον, Ουίλιαμ, Φαμπρίτσιο, Καντέ (69' Γκονζάλες), Μπρέβελντ, Μαργκάσα, Άλεξ (75' Μαδούρο), Χριστοφή, Ζαρτσίνιο, Λόπες (87' Μπεντεκέ) 

Σκόρερ: -
Κάρτες: Μπρέβελντ, Ουίλιαμ 

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΕΚ Λάρνακας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines