Έχει αποτύχει


13 Dec 2017, 10:16 a.m. kifinescom

Δεν γνωρίζουμε ποιες ομάδες (στον κόσμο) έμειναν να λειτουργούν με... "ποδοσφαιρικές εφορίες", όμως στην Ομόνοια αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι, ως το αρμόδιο σώμα για την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, η παραίτηση των όσων την αποτελούν έπρεπε να ήταν ήδη στο τραπέζι του προέδρου. 

Απόλυτη η θέση; Ίσως. Τα αποτελέσματα όμως την επιβάλλουν. 

Ο ρόλος της "εφορίας ποδοσφαίρου" είναι να επιβλέπει την εύρυθμη λειτουργία του προπονητικού κέντρου, να φροντίζει για τα "θέλω" των παιχτών επί καθημερινής βάσης, ο πειθαρχικός έλεγχος του Ηλίας Πούλλος και γενικά να ενεργεί με τρόπο γέφυρας μεταξύ της κορυφής του συλλόγου και των ποδοσφαιριστών/προπονητών. 

Αν ρωτήσουμε σήμερα 5 ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας θα δυσκολευτούν να ονομάσουν τον επικεφαλής της εφορίας. Εξ ορισμού δηλαδή αποτυχία. 

Το γεγονός ότι στο Ηλίας Πούλλος οι σχέσεις ποδοσφαιριστών - τεχνικής ηγεσίας αλλά και ποδοσφαιριστών μεταξύ τους έχουν φτάσει στον πάτο , αφού μέχρι και μπουνιές παίχτηκαν εν ώρα προπόνησης, είναι άλλο ένα σημείο που δείχνει την αποτυχία της εφορίας. Όταν δε, φτάσαμε στο σημείο οι ποδοσφαιριστές να παρουσιάζουν αυτό το οικτρό πρόσωπο που είδαμε στον αγώνα ντροπής με την ΑΕΚ με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του προπονητή, δεν μπορούμε παρά να δεχτούμε τη θέση ότι στην Ομόνοια ουδέποτε κατάφερε η συγκεκριμένη εφορία να εφαρμόσει την πειθαρχεία και τον σεβασμό στην υποτιθέμενη ιεραρχία. 

Εφόσον λοιπόν η Ομόνοια συνεχίζει να λειτουργεί με το πεπαλαιωμένο μοντέλο της εφορίας, την ώρα που ο ποδοσφαιρικός κόσμος λειτουργεί με έμμισθο προσωπικό, το οποίο αξιλογείται και ανταμείβεται αναλόγως του αποτελέσματος του, δεν υπάρχει άλλη επιλογή στο ΔΣ παρά το να παύσει άμεσα τους Ανδρέα Πασιουρτίδη, Μαρίνο Στυλιανίδη και Μιχάλη Ιορδάνους από το εν λόγω σώμα. 

 

Follow Kifines