Απόλλων - ΟΜΟΝΟΙΑ 3-0 (video)


7 May 2017, 6:56 p.m. kifinescom

Με τρίτη συνεχόμενη ήττα η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί ούτε καν να διεκδικήσει τις πιθανότητες της για την Ευρώπη, αφού με την τριάρα που δέχτηκε στο Τσίρειο δίνει την ευκαιρία στην ΑΕΛ να ξεφύγει στην βαθμολογία. 

Αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε σχετικά υποφερτή εμφάνιση, ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που ήταν πιο αποτελεσματική και σε καίρια σημεία κέρδισε το τρίποντο. Το γκολ στο 42ο λεπτό ήρθε μετά που η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη σε όλο το ημίχρονο ενώ το 2-0 που σφράγισε τις τύχες της ομάδας μας ήρθε μετά από 2 κραυγαλέες χαμένες ευκαιρίες του Ντάρμπισιαϊρ και Αζίς. 

Μετά απ' αυτό, ο Απόλλωνας ήταν καταιγιστικός και παρότι πέτυχε γκολ στο 89' για το 3-0 το σκορ μπορούσε να ήταν και..διπλάσιο. 

Η Ομόνοια λοιπόν είναι με το ενάμησι πόδι εκτός Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και μένει απορίας άξιον πως θα μπορέσει να ξεπεράσει τις τόσες πληγές στο πρεστίζ και την ιστορία της, που προκάλεσε η φετινή καθόλα καταστροφική χρονιά....

Χαρακτηριστικά, πέραν του ότι έχει δεχτεί 51 γκολ στην άμυνα, έχει δεχτεί 5 φορές την ήττα από τον Απόλλωνα, μέσα έξω. Απλά ντροπή...

Ο Αγώνας 

Με πολλές απουσίες το Τριφύλλι, κάτι που φαινόταν και στην αρχική εντεκάδα που επέλεξαν Ιωακείμ και Φρεντμπεργκ

1ο Ημίχρονο

Η ομάδα μας άρχισε καλύτερα τον αγώνα από τον Απόλλωνα, αφού είχε την κατοχή και έδειξε ότι μπορούσε να αναπτυχθεί γρήγορα με τους Τουρέ και Αζίς να συμπληρώνουν τους Κλέιτον και Ντάρμπισιαϊρ στις επιθέσεις. Αν και ο Απόλλωνας είχε την πρώτη ξεκάθαρη ευκαιρία με τον Πιέχ, η Ομόνοια συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα και να βγάζει παραπάνω παίχτες στην επίθεση. 

Πιο καλή ευκαιρία για την Ομόνοια το πλασέ του Αζίς στο 16' όμως ο Βαλέ είχε προλάβει να κάνει έξοδο και να την στείλει σε κόρνερ. Ο Ντάρμπισιαϊρ στο 26ο λεπτό δέχτηκε φράγμα από τον Βινίσιους στην περιοχή, με τον Σωτηρίου να αγνοεί την παράβαση ενώ στο 34' ο Μάγκλιτσα μετά από σουτ εντός περιοχής σημάδεψε το δοκάρι του Παναγή. 

Παρά την υπεροχή του Τριφυλλιού, ο Απόλλωνας κατάφερε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου να πάρει τον έλεγχο του κέντρου και στο 41' ευτύχισε να προηγηθεί μετά από καραμπόλα, αφού ο Πίεχ από αριστερά βρήκε με την μπάλα τον Κατελάρη με αυτή να παίρνει τροχιά προς την εστία. Ο Παναγή με τα χέρια απέκρουσε, στέλνοντας την στο δοκάρι όμως ο Μάγκλιτσα από κοντά κατάφερε να παραβιάσει την εστία μας προ του Βύντρα που δεν μπόρεσε να αποκρούσει. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι μετά από πέσιμο του Μάγκλιτσα στην περιοχή σε σύγκρουση του με τον Καρλίτος, χωρίς να ξεκαθαρίζει από την επαναληπτική προβολή αν ο ποδοσφαιριστής μας τον βρήκε κάτω χαμηλά στα πόδια. Ο Σωτηρίου και πάλι κράτησε την σφυρίχτρα του μακριά από το στόμα του, ενώ σφύριξε την λήξη του ημιχρόνου με ένα λεπτό επιπρόσθετης καθυστέρησης. 

2ο Ημίχρονο

Αν και ο Αζίς έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα μας επέστρεψε για το δεύτερο μέρος με τους ίδιους 11. Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα με την κατοχή στην επανάληψη όμως η Ομόνοια ήταν αυτή που έφτασε στις ευκαιρίες για γκολ. 

Στο 67' ο Ντάρμπισιαϊρ πέρασε και τον Βάλε όμως το πλασέ του σε κενή εστία ήταν άστοχο ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Αζίς σε νέο τετ α τετ 2 λεπτά μετά με τον νεαρό επιθετικό να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Εφόσον λοιπόν η ομάδα μας δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της για την ισοφάριση ένα λάθος του Καρλιτος στο 72' με τον αμυντικό μας να κάνει χέρι στην περιοχή, επέτρεψε στον Ντα Σίλβα από το σημείο του πέναλτι να κάνει το 2-0. 

Ο Απόλλωνας μετά το τέρμα του έκανε ο,τι ήθελε στο γήπεδο και έκανε συνεχόμενες ευκαιρίες και για άλλα τέρματα όμως ο Παναγή απέρκουσε τις παραπάνω αυτές. Στο 85' ο νεαρός επιθετικός Κατσαντώνης, πέρασε στο γήπεδο αντί του Κλέιτον στην παρθενική του εμφάνιση με την πρωτη ομάδα της Ομόνοιας. 

Στο 89' αφότου έχασε άλλες 2 καλές ευκαιρίες, ο Απόλλωνας έφτασε σε 3ο γκολ με τον Βινίσους αυτή τη φορά με το κεφάλι να λέει ευχαριστώ στην σέντρα του Ντα Σίλβα από το κόρνερ. 

Με τον Απόλλωνα να κλωτσάει άλλη μια ευκαιρία στο 92' για να φτάσει σε 4ο γκολ, ο Σωτηρίου σφύριξε την λήξη με την συμπλήρωση 2 λεπτών καθυστέρησης. 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Κωνσταντινίδης (76' Φιλιώτης(, Βύντρα, Κατελάρης, Καρλίτος, Μαργκάσα, Μπρέεβελντ, Κλέιτον (85' Κατσαντώνης) , Τουρέ, Αζίς (70' Ρουσιάς), Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ:
Κάρτες:

Follow Kifines