Αντρέας Δημητρίου: «Ναι στην αισιοδοξία, όχι στην υπεροψία»


22 Sep 2017, 11:53 a.m. kifinescom

Για τον αυριανό αγώνα στο ΓΣΠ μεταξύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της Αλκής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο εκπρόσωπος τύπου του Σωματείου. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντρέας Δημητρίου:

Για τον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΚ:

Καταρχήν υπάρχει ικανοποίηση για αυτή τη νίκη αλλά και για τα αντανακλαστικά της ομάδας μετά την ήττα στην Πάφο. Προετοιμαστίκαμε σωστά τις μέρες που ακολούθησαν. Είδαμε τα λάθη μας με σοβαρότητα και ακολούθησε το αποτέλεσμα στο ΓΣΠ. Ήταν όμως απλά ένα παιγνίδι από τα 36 που θα δώσουμε στο πρωτάθλημα. Σε ο,τι αφορά την εμφάνιση, το λέγαμε από την αρχή ότι όσο παίζει επ΄ίησμα παιγνίδια, η ομάδα θα γίνεται καλύτερη. Αξιολογήσαμε τώρα τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του παιγνιδιού και βλέπουμε το ματς αύριο με την Αλκή. 

Για τον αγώνα που ακολουθεί με την Αλκή:

Όπως είπε ο προπονητής μας, για να έχει αξία η νίκη μας με την ΑΕΚ πρέπει να κερδίσουμε την Αλκή. Χρειάζεται ισορροπία στην αντίδραση μας μετά τον αγώνα. Θέλουμε τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία, αλλά όχι την έπαρση και την υπεροψία, που μπορούν να βλάψουν την ομάδα. Κάθε παιγνίδι δίνει 3 βαθμούς και το σημαντικό είναι το που θα καταλήξεις. 

Από εκεί και πέρα έχουμε μόνο 2 μέρες για την προετοιμασία μας. Ενδιαφερόμαστε μόνο για τους 3 βαθμούς απέναντι σε ένα αντίπαλο που ξεκίνησε με θετικό πρόθεμα. Με την ποιότητα που έχουμε και την ορμή του κόσμου μας δεν υπάρχει περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. 

Η θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα κεκλεισμένων:

Εμείς έχουμε καταθέσει τη θέση μας στην ΚΟΠ ότι η ποινή των κεκλεισμένων θυρών δεν εξυπηρετεί σε κάτι ούτε επηρεάζει τα επεισόδια που γίνονται εκτός γηπέδου. Τονίσαμε πάρα πολλές φορές ότι εμείς εστιάζουμε στην πρόληψη και όχι στην καταστολή. Η πολιτεία, η αστυνομία, η διοργανώτρια αρχή και τα σωματείου μπορούν να αλλάξουν την εικόνα. Εφόσον όμως το πλαίσιο είναι αυτό οφείλουμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες και κανείς Ομονοιάτης δεν θέλει να ξαναδεί εικόνα με άδειες εικόνες. Εμείς διαφωνούμε με το μέτρο όμως οφείλουμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες. 

Η πρόληψη μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Αλλά ως γενική φιλοσοφία πρέπει να υπάρχει σεβασμός ανάμεσα στα σωματεία, το ευ αγωνίζεσθαι και το fair play. Έχει ρόλο να διαδραματίσει και η διαιτησία. 

Τι ισχύει για τους τραυματίες:

Οι περιπτώσεις των Εκίθα, Φελτχούιζεν και Δημητρίου θα αξιολογηθούν σήμερα. 

Για τον κόσμο και την αλλαγή στα παιδικά εισιτήρια:

Θα έχουμε καλή παρουσία κόσμου στο γήπεδο βάσει της προπώλησης. Εισιτήρια θα υπάρχουν και στο γήπεδο αύριο. Να υπενθυμίσω ότι τα παιδικά εισιτήρια θα είναι μόνο σε προπώληση. Διαπιστώθηκε ότι με την διάθεση παιδικών εισιτηρίων δεν διασφαλιζόταν ότι τα παιδιά θα κάτσουν δίπλα στους συνοδούς τους. Υπήρχε αχρείαστη ταλαιπωρία επίσης στα παιδιά και σ' αυτούς που τα συνοδεύουν. Για να διασφαλιστεί η τήριση της θέσης που αναγράφεται στο εισιτήριο τα παιδικά διατείθονται μόνο από το γραφείο εισιτηρίων στην Λευκωσία και στο Online Ticketing. 

Follow Kifines