Θέλει πολλή δουλειά ακόμη


24 Sep 2017, 10:34 a.m. kifinescom

Αν είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από τις τέσσερις πρώτες επίσημες παρουσίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είναι ότι η ομάδα μας δεν είναι ακόμη έτοιμη να σταθεί επάξια στις προσδοκίες που έχει ο κόσμος της. 

Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τα αποτελέσματα αλλά με την παρουσία της ομάδας ως σύνολο. Η αλήθεια να λέγεται πάντως  το να χάνεις 5 βαθμούς και να δέχεσαι 4 γκολ από την Πάφο και την Αλκή δεν βοηθούν την κατάσταση αλλά αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο που εξελίχθηκαν και τα 2 νικηφόρα μας παιγνίδια με Εθνικό και ΑΕΚ και πάλιν το ίδιο συμπέρασμα εξάγεται. 

7 τέρματα έχει δεχτεί στους 4 επίσημους αγώνες της η ΟΜΟΝΟΙΑ. Κάτι λιγότερο από 2 ανά παιγνίδι. Δυστυχώς το πρόβλημα της αντιμετώπισης των στημένων είναι ένα πρόβλημα που κουβαλά από πέρσι η ομάδα, κάτι που είναι απορίας άξιον αφού στην ομάδα υπάρχει νέος προπονητής και τόσοι νέοι ποδοσφαιριστές. Παρατηρείται επίσης το ίδιο φαινόμενο όπως και πέρσι της αναποτελεσματικής αναχαίτησης των γρήγορων αντεπιθέσεων με κλασικό παράδειγμα την φάση του 1-2 ψες, όταν ο Σεμέδο αφέθηκε να καλύψει 20-25 μέτρα απόσταση χωρίς να του γίνει έστω ένα φάουλ. 

Η είσοδος του Τζαΐλσον στην δεξιά πτέρυγα έχει βοηθήσει την κατάσταση ως ένα βαθμό, όμως υπάρχει ακόμη θέμα στα αριστερά όπου ο Μαργκάσα παρότι τα πάει πολύ καλά στα επιθετικά του καθήκοντα, υστερεί σοβαρά στα αμυντικά του καθήκοντα στο φτερό. Αυτό αναγκάζει τον Φαμπρίτσιο πολλές φορές να φεύγει πιο αριστερά, ανοίγοντας έτσι τις αποστάσεις στην άμυνα μας. 

Ο Παναγή παρουσιάζεται μεν βελτιωμένος στις εξόδους του και στην γενική του παρουσία κάτω από τα δοκάρια, όμως ακόμη θέλουμε να δούμε τον Φελτχούιζεν αν μπορεί να κάνει την διαφορά. 

Είναι πράγματα που χρειάζονται ακόμη δουλειά δηλαδή έστω κι αν έχουν περάσει 3 μήνες από την έναρξη της προετοιμασίας, με το ελαφρυντικό όμως ότι οι παίχτες που κατά κόρον αμύνονται ήρθαν αργά στην ομάδα. 

Υπάρχει και θέμα ανάπτυξης αφού υπάρχουν πολλά κενά διαστήματα στο παιγνίδι της ομάδας μας ενώ ερωτηματικό αποτελεί ακόμη ο Μαδούρο ο οποίος δείχνει να χρειάζεται σοβαρή βελτίωση σε θέματα φυσικής κατάστασης για να μπορέσει να προσφέρει. Οι Κανού και Σοάρες βρίσκονται σαφώς σε πιο ψηλό επίπεδο ετοιμότητας και αυτό φαίνεται στις κινήσεις τους. Ο Ζαρτσίνιο έδειξε ότι παιγνίδι με παιγνίδι γίνεται καλύτερος, ενώ ο Γκονζάλες φαίνεται να επηρεάζεται αρνητικά όταν έρχεται από τον πάγκο. 

Για να είμαστε δίκαιοι πάντως υπάρχουν και θετικά, αφού υπάρχει γενική ικανοποίηση για το αμυντικό δίδυμο έστω κι αν χθες υστέρησε στο ψηλό παιγνίδι. Ο Φαμπρίτσιο ξεχωρίζει μέχρι στιγμής, αφού δείχνει να είναι ηγετική φυσιογνωμία. Στην επίθεση ο Ντάρμπισιαϊρ αποτελεί εγγύηση στο σκοράρισμα ενώ ο Χριστοφή, χωρίς να έχει φτάσει σε ψηλά επίπεδα απόδοσης έχει σκοράρει 2 τέρματα και έχει στα στατιστικά του 2 ασίστ. 

Ο Πάμπος Χριστοδούλου πιστεύει στο ρόστερ του αλλά και στις δυνατότητες που έχει για να γίνει αυτό ένα ολοκληρωμένο σύνολο. Η πραγματικότητα είναι ότι η ποιότητα (βάσει των όσων είδαμε μέχρι σήμερα) σε ατόμικο επίπεδο έχει ανεβεί σημαντικά όμως αυτή ακόμη δεν έχει μεταφραστεί σε ικανοποιητική ομαδική συμπεριφορά. Είναι για αυτό που προέχει το να πάρει το τρίποντο με τον Ολυμπιακό το ερχόμενο Σάββατο και μέσα στη διακοπή του Οκτώβρη να δουλέψει όλα όσα μέχρι σήμερα προβληματίζουν. 

Follow Kifines