Σιωπή και αποστασιοποίηση από την ΚΟΠ


13 Feb 2020, 5:02 p.m. kifinescom

Σε κατάσταση εσωστρέφειας έχει περιέλθει η ΚΟΠ που υπό το βάρος των εξελίξεων στο ποδόσφαιρο προχωρά σε κινήσεις που επιχειρούν να κατευνάσουν το αίσθημα αδικίας που διακατέχει το μεγαλύτερο μέρος του φίλαθλου κόσμου.

Πέραν από την επιτάχυνση των διαδικασιών για το VAR, το οποίο πλέον αναμένεται να πάρει θέση στην καθημερινότητα μας από τη νέα σεζόν (σσ: λέγεται ότι μπορεί να το δούμε ακόμη και στον τελικό Κυπέλλου της φετινής περιόδου), η Ομοσπονδία χρησιμοποιεί όλες της τις διασυνδέσεις σε ξένες ομοσπονδίες για να φέρει στην Κύπρο ξένους διαιτητές για τα κρίσιμα παιγνίδια που ακολουθούν στο πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Πέραν τούτου προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τις κάκιστες διαιτησίες ζητώντας άμεσα την διαγραφή του συλληφθέντα Ανδρέα Κωνσταντίνου, χωρίς καν να έχει αποδειχτεί η ενοχή του, ενώ φαίνεται να ακολουθεί ο τερματισμός των υπηρεσιών του Γιώργου Νικολάου που έτσι κι αλλιώς θα αφυπηρετούσε στο τέλος της σεζόν.

Η Ομοσπονδία αποφεύγει τις επίσημες τοποθετήσεις πέραν των στεγνών και σύντομων δελτίων τύπου που αναρτούνται στην επίσημη της ιστοσελίδα και στα ΜΜΕ. Δείγμα της εσωστρέφειας και της συνειδητής αποχής από το προσκήνιο σε μια προσπάθεια να μην προκληθεί επιπλέον αντιπαράθεση. Γιατί στην τελευταία άτυπη συνέλευση των Προέδρων ήταν ξεκάθαρο ότι η ηγεσία της ΚΟΠ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πιο δύσκολη περίοδο της θητείας της με την παρούσα σύσταση.

Αν υπήρχε ποτέ η ευκαιρία για αλλαγή στον χώρο του ποδοσφαίρου, αυτή είναι τώρα. Και είναι η ώρα για την διαμόρφωση συμμαχιών που θα φέρουν επιτέλους τις απαιτούμενες αναδιαθρώσεις στα διοικητικά του ποδοσφαίρου μας για να καθαρισει μια και καλή ο χώρος.

Follow Kifines