ΘΥΡΑ 9: «Tο καλύτερο σου γκολ ήταν εκείνο κόντρα στο ρατσισμό!»


23 Jun 2015, 2:15 p.m. kifinescom

Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ο Alfred Effiong νιγηριανός ποδοσφαιριστής πηρε μετά από 10 χρόνια παραμονής του στην Μάλτα, την υπηκοότητα.

Δηλαδή τον άμεσο δεσμό του με το κράτος σαν πολίτης όπως όλοι οι άλλοι ανθρωποι στη χώρα. Γιατί το αναφέρω αυτό; Γιατί πολύ απλά αυτό που είχε εξελιχτεί με συγκεκριμένη μερίδα κόσμου αλλά και δημοσιογράφων φανερώνει την απάνθρωπη συμπεριφορά τους.

Μετά από γκολ που πέτυχε ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής με το όποιο χάρισε την νίκη στην εθνική ομάδα της χώρας είχε την ατυχία να πέσει στα δόντια των ρατσιστών Μαλτέζων. Γράφτηκε στο τύπο από ελάχιστους αθληογράφους πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της Μάλτας λόγο της καταγωγής του.

Στο επόμενο ακριβώς παιχνίδι της Μάλτας και αφού ο αρχηγός της ομάδας βγήκε ως αλλαγή, όπως συνηθίζεται πήγε να δώσει το περιβραχιόνιο στο δεύτερο αρχηγό της ομάδας που είναι ο Andre Schembri. Ο Andre χωρίς δεύτερη σκέψη πηρέ το περιβραχιόνιο και το έβαλε στο μπράτσο του Alfred Effiong.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο Andre είπε πως με την κίνηση του αυτή ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στον Alfred. Ότι ο ίδιος, η ομάδα αλλά και όλη η Μάλτα είναι εναντία στο ρατσισμό και συνάμα δίπλα του. Μετά από αυτή την κίνηση του Schembri τα λόγια είναι περιττά.

Εμείς σαν Θύρα 9 θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο μπράβο στον Andre Schembri και ότι με αυτή του την κίνηση μας έκανε να νιώσουμε περιφανοι που έχουμε ένα τέτοιο αθλητή στην ΟΜΟΝΟΙΑ!!!

il suo gol migliore era quello contro il razzismo!! Bravo Andre Schembri

*το καλύτερο σου γκολ ήταν εκείνο κόντρα στο ρατσισμό!!

Follow Kifines