ΘΥΡΑ 9: «ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ»!


14 Sep 2015, 11:30 p.m. kifinescom

Αδέρφια της ΘΥΡΑΣ 9, περήφανε πράσινε λαέ

Εδώ και χρόνια συζητάμε τα ίδια και τα ίδια, με τον ίδιο πόνο στη ψυχή και με τα ίδια δάκρυα στα μάτια. Εδώ και χρόνια παρακολουθούμε σαστισμένα αυτή την άλλοτε ιστορική και περήφανη ομάδα να ρεζιλεύεται και να παραπαίει σαν δούλα στα ποδοσφαιρικά και όχι μόνο δρώμενα της Κύπρου. Πονάει η καρδιά μας μόνο που το σκεφτόμαστε όχι και να το γράψουμε. Αλλά είναι η αλήθεια αδέρφια. Και όποιος δεν το έχει αντιληφθεί μετά από δύο τουλάχιστον δεκαετίες δεν θα το αντιληφθεί ποτέ και ούτε και πρόκειται να καταλάβει ποτέ τι φταίει. Τι φταίει που η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάντησε μια γριά πλύστρα με κουρελιασμένα ρούχα και ψωροδεκάρες στα πόδια της στα σαλόνια των αφεντάδων της πρώτης κατηγορίας. Με τους κάθε λογής κυρίους να φιγουράρουν με τα πούρα και τις σαμπάνιες στα πάρτι των τίτλων και των διακρίσεων ρίχνοντας της περιφρονητικές ματιές και αυτή να περιμένει την ήσυχα την σειρά της να καταναλώσει τα αποφάγια από το μεγάλο γλέντι, να περιμένει υπομονετικά να της χώσει κανένα τάλιρο στη τσέπη ο μέγας άρχοντας της ΚΟΠ και τα λαμόγια οι αυλικοί του.

Για την κατάντια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πρώτα φταίμε εμείς πράσινε λαέ. Όλοι μας. Εγώ, εσύ και ο δίπλα αδερφός που παρακολουθεί αμέτοχος την κατρακύλα και απλά περιμένει άλλοτε με σταυρωμένα χέρια, άλλοτε με φωνές και άλλοτε με προσευχές και παρακάλια να αλλάξει κάτι αυτή την ξέφρενη πορεία προς στο πουθενά. Ε δεν θα την αλλάξει τίποτα αυτή την πορεία, γιατί περήφανε πράσινε λαέ δεν φταίει το όχημα αλλά φταίει ο μεθυσμένος οδηγός. Ο διαχρονικός κόκκινος οδηγός που αρέσκεται σε κατηφόρες και σπασμένα φρένα σε μια ξέφρενη πορεία προς το χάος. Αυτός ο παράφρων οδηγός που επιμένει ετσιθελικά και φασιστικά να οδηγεί αυτό το όχημα και όλους εμάς μαζί τους επιβάτες, σε διαδρομές περίεργες και σκοτεινές που δεν έχουν τελειωμό. Πάρε το τιμόνι στα χέρια σου πράσινε λαέ, άρπαξε το με το έτσι θέλω, πάλεψε για αυτό. Δεν πάει άλλο. Δεν έχει άλλο. Κάποτε νομίζαμε η άβυσσός είναι απύθμενή, χωρίς τέλος και πάτο. Είμαστε πλέον σίγουροι πως οι μόνοι που μπορούν να μας πάρουν εκεί, αν υπάρχει αυτό το τέλος του απείρου, είναι αυτοί οι κύριοι. Μα αυτό που δεν κατάλαβαν ποτέ τους είναι ότι η τρέλα που κουβαλάμε είναι μεγαλύτερη από τη δική τους. Και αν μας φτάσουνε στο ανείπωτο τέλος, ε λοιπόν εμείς θα σκάψουμε με νύχια και με δόντια και θα χώσουμε αυτούς και τους όμοιους τους πιο κάτω ακόμα και από το τελευταίο σημείο μηδέν !

Τέρμα πράσινε λαέ. Ώρα να μιλήσεις. Όχι με τα λόγια σου και με τα στατους σου στο facebook. Αλλά με τις πράξεις σου. Η γραμματεία της ΘΥΡΑΣ 9 με πλήρη επίγνωση της απόφασης της και με ιστορική ευθύνη καλεί τον περήφανο πράσινο λαό, αυτόν τον λαό που έχει κουραστεί να λέει τέρμα και όμως βρίσκει αποθέματα και στηρίζει ακόμα την καψούρα της ζωής του, σε μια παγκύπρια εκστρατεία συλλογής εκλογικών βιβλιαρίων. ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ το λέμε και το ξαναλέμε. Τώρα είναι η ώρα. Μίλα με την δύναμη σου εκεί που τους πονά πράσινε λαέ. Πολέμα τους εκεί που οι απώλειες μετράνε, μιας και για αυτούς οι οποιεσδήποτε απώλειες αυτής της ομάδας δεν τους αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο. Παράλληλα με το μάζεμα των εκλογικών βιβλιαρίων στις υφιστάμενες λίστες θα μπορούν να αφήνουν τα στοιχεία τους και τις υπογραφές τους όλοι όσοι στηρίζουν τον αγώνα μας αλλά δεν κατέχουν εκλογικό βιβλιάριων αλλά ψηφίζουν με την ταυτότητα τους. Τα βιβλιάρια θα μπορούν να παραδίδονται στον κεντρικό σύνδεσμο καθώς και στους υπεύθυνους κάθε κλιμακίου μας σε κάθε επαρχία. Η εκστρατεία θα πάρει μαζικό χαρακτήρα και στο εντός έδρας παιγνίδι με την Ανόρθωση με συνεργεία έξω από το γήπεδο.

Ούτε αγωνιστικό είναι το θέμα μας ούτε μεταγραφικό ούτε τίποτα. Ούτε μας απασχολούν κινήσεις εντυπωσιασμού, αντιθέτως σιχαθήκαμε τα ίδια αντίδοτα και τις ίδιες αναποτελεσματικές θεραπείες αποδέσμευσης προπονητών. Ένα είναι πράσινε λαέ το πρόβλημα και είναι διαχρονικό. Όσο το Ακελ εξακολουθεί να επιμένει σε πεπαλαιωμένες τακτικές πού κρατούν υποχείριο τους την μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου τόσο αυτό το λαϊκό σωματείο θα παραπαίει από τον ερασιτεχνισμό μέχρι και τον άκρως επικίνδυνο αφελή προγραμματισμό. Τονίζουμε και επαναλαμβάνουμε. Αυτός μας ο αγώνας δεν θα σταματήσει ούτε με επιτυχίες ούτε ακόμα και με την κατάκτηση οποιουδήποτε τίτλου, κάτι το οποίο εννοείται πως θα παλέψουμε μέχρι το τέλος με όλες μας τις δυνάμεις για να το καταφέρει η ομάδα μας. Αλλά δεν τελειώνουν τα προβλήματα μας με ένα τίτλο πράσινε λαέ, δεν κρύβονται πλέον με ένα χαλί- τίτλου. Θέλει καθάρισμα όλο το δωμάτιο, να ανοίξουν οι πόρτες και τα παντζούρια να ξεβρωμίσει ο τόπος!!

 Αντιδρούμε τώρα. Απαιτούμε δυναμικά όλοι μαζί με μια φωνή άνοιγμα των μελών. Απαιτούμε μαζική εγγραφή μελών με δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές. Εκλογές που χωρίς καμιά συζήτηση και παραχώρηση πρέπει να γίνουν πριν τις επερχόμενες εκλογές του Κράτους. Απαιτούμε επιτέλους η ομάδα του λαού να διαχειρίζεται από τον μεγάλο λαό της και τους εκπροσώπους του και όχι από δέκα είκοσι διορισμένους μιας κεντρικής επιτροπής που έχει τόσα άλλα θέματα να ασχοληθεί και να αφήσει την Ομόνοια και τον κόσμο της στην ησυχία τους επιτέλους. Φτάνει παρεμβάσεις. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν και θα είναι ομάδα του λαού, σταματήστε να βλέπετε φαντάσματα και να περιορίζεται αυτή την απεριόριστης φήμης ομάδα πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων σας. Οι δικές σας φοβίες και τα δικά σας ψευτοδιλήμματα είναι αυτά που οδηγούν την λαοφιλέστερη ομάδα του τόπου να διοικείται διαχρονικά από μια χούφτα κακής διαλογής και επιλογής πιόνια της σκακιέρας σας. Ε δεν γουστάρουμε άλλο την παρτίδα σας, βαρεθήκαμε το στημένο και επανελειμένο άχαρο παιγνίδι σας. Και αν θέλετε με τους όρους σας, ώρα για τσεκ ματ. Η κίνηση δική σας....

 ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΘΥΡΑ 9

 Υ.Γ Η υπομονή έχει τα όρια της. Αν πάει πολύ μακριά φτάνει τα όρια της δειλίας. [ G. Jackson ]

Follow Kifines