«Γιατί ανέχεστε αυτούς που ξεφτίλισαν το κόμμα και καταχρέωσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ;»


21 Sep 2016, 8:41 a.m. kifinescom

Με όσα θυμόμουνα και όσα κατάφερα να βρω έγραψα το πιο κάτω κείμενο με ημερομηνίες και στοιχεία για την στάση της ΘΥΡΑ 9 την περίοδο Μιλτιάδη Νεοφύτου. Νομίζω αξίζει να το διαβάσετε. Είναι μεγάλο και κουραστικό όμως κλείνει στόματα και ξεκαθαρίζει καταστάσεις.

Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι όμως η συνεχιζόμενη προπαγάνδα από κάποιους για να χρεώσουν τον Μιλτή στον κόσμο και μάλιστα να περάσουν προς τα έξω ότι η ΘΥΡΑ 9 όχι μόνο δεν αντιδρούσε αλλά ήταν και χειροκροτητής θα σταματήσει σήμερα και οι βαλτοί θα καταπιούν την γλώσσα τους.

Όταν δεν έχεις να κρύψεις τίποτα λες στον λαό όλη την αλήθεια. Μάλιστα κύριοι υπήρξε εποχή που τα εγκαίνια του φαν κλαπ τα έκανε ο Άντρος Κυπριανού, που οι μισοί από την επιτροπή της ΘΥΡΑ 9 ήταν στο μισθολόγιο της διοίκησης (λόγο περιφρούρησης) που η ΘΥΡΑ 9 πήρε εισφορές από τον Μιλτή. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω αυτούς που είχαν πάρει αυτές τις αποφάσεις αφού η κριτική εκ των υστέρων θα αδικήσει πολλούς.

Αυτή η κατάσταση άλλαξε όμως κύριοι και δεν άλλαξε ρόδινα άλλαξε με μάχες στις τάξεις της 9. Στις ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ της ΘΥΡΑ 9 τον Οκτώβριο του 2010 ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχαν 2 συνδυασμοί ένας συνδυασμός που ζητούσε μια ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 9 και ένας που θα οδηγούσε την ΘΥΡΑ 9 στον πλήρη έλεγχο από το κόμμα και από την διοίκηση. Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για κάποιους άλλους οι ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΕΣ μίλησαν και επέλεξαν ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και ας έφεραν μέχρι και Αελίστες και Σαλαμιναίους για να πάρουν τις εκλογές.

Μετά τις εκλογές καταρτίζεται 11 μελής γραμματεία που είχα την τιμή να συμμετέχω και εγώ. Τότε ήταν που μπήκε ως θέμα αρχής ΚΑΝΕΝΑ μέλος της γραμματείας να μην είναι με οποιοδήποτε τρόπο υπάλληλος του σωματείου έτσι ώστε να διατηρηθεί η αυτονομία της ΘΥΡΑ 9.

Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε μια κόντρα με την διοίκηση Μιλτιάδη Νεοφύτου. Να θυμίσω ότι τον Μάιο του 2010 είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα ενώ ο Μιλτής θεωρείτο από πολλούς ως Μεσσίας. Σε αυτές τις εποχές επιλέξαμε να κοντραριστούμε μαζί του εκδίδοντας ανακοίνωση λίγες μέρες μετά τις εκλογές της ΘΥΡΑ 9 στις 9/11/2010 με θέμα τα τότε απαγορευτικά αλλά και την αποδοχή από το σωματείο της κάρτας οπαδού. Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση είχαμε γράψει και ότι «δεν θα δεχτούμε στον βωμό του χρήματος και των τίτλων να ξεχάσουμε ποια είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ και τι πρεσβεύει από την ίδρυση της».

Συνεχίσαμε απτόητοι να τα βάζουμε μαζί τους αν και δεχόμασταν από παντού επίθεση που τολμούσαμε να αμφισβητούμε τον Μιλτιάδη και τα εκατομμύρια του. Εκείνες τις μέρες που η ΘΥΡΑ 9 ήταν πιο αδύνατη από ποτέ κάποιοι θεώρησαν ότι αφού δεν την ελέγχουν ήρθε ο καιρός να την κλείσουν. Τα διάφορα ελεγχόμενα ΣΥ.ΦΙ ξεπηδούσαν δεξιά και αριστερά με σκοπό να πάρουν την θέση της 9. Τότε ήταν που δεχτήκαμε και το πιο άτιμο κτύπημα, με εντολή του Δ.Σ στην βόρεια κερκίδα μπήκε ομάδα σεκούριτυ για να ελέγχει τον κόσμο της ΘΥΡΑ 9, όπως ήταν λογικό η σύγκρουση δεν άργησε να έρθει, με τους φουσκωτούς να φεύγουν με φορεία. Το Δ.Σ όμως πληγωμένο από την αποτυχία του έκανε ότι πιο άτιμο μπορούσε να κάνει. Έδωσε ονόματα και διευθύνσεις ατόμων της γραμματείας στους «αρχηγούς» της ομάδας των σεκούριτυ που ήταν μεγάλα κεφάλια του υπόκοσμου της Κύπρου, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απειληθούν άτομα της γραμματείας της ΘΥΡΑ 9. Μέσα σε όλα αυτά εκδίδουμε στις 14/11/2010 ανακοίνωση εναντίων της διοίκησης χαρακτηρίζοντας τους «ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ» που νομίζουν ότι ελέγχουν τα πάντα με τα λεφτά τους.

Πιο πεισμωμένοι από ποτέ αποφασίζουμε να κτυπήσουμε όσους πολεμούσαν την ομάδα μας και ανακοινώνουμε πορεία έξω από τα γραφεία της ΚΟΠ στις 18/11/2010. Το Δ.Σ του Μιλτή ως γνωστοί προσκυνημένοι με ανακοίνωση τους καλούν τον κόσμο να μην έρθει στην πορεία και να μας απομονώσει. Τόση ήταν η αγάπη προς τον Μιλτή την δεδομένη εποχή που μόλις 150 ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΕΣ αψήφησαν τα πάντα και ήρθαν στην πορεία. Εκεί βρήκαμε σύσσωμο το Δ.Σ έξω από την ΚΟΠ (φωτο) με σκοπό να την προστατέψει ενώ σε έντονη διαμάχη με τον Μιλτή ακούσαμε και το περίφημο «τι σας έκανε η ΚΟΠ και την βρίζετε».

Πλέον για εμάς όλα ήταν ξεκάθαρα, τίποτα δεν μας ένωνε με το Δ.Σ. και ειδικά με όσους το στήριζαν τυφλά κτυπώντας ανελέητα την ΘΥΡΑ 9. Είναι οι ίδιοι που τώρα τρέχουν να κατηγορήσουν τον Μιλτιάδη μήπως και γλυτώσουν τους εαυτούς τους, αυτοί ήταν που άφριζαν με κάθε μας ανακοίνωση και δράση ενάντια στο Μιλτή.

Από τις αρχές του 2011 συνεχίσαμε να κριτικάρουμε το Δ.Σ αλλά και τον Χριστάκη Γεωργίου. Στις 6/3/2011 κυκλοφοράμε ανακοίνωση με τίτλο ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΙ χαρακτηρίζουμε τον Χριστάκη Γεωργίου «επικίνδυνο» ενώ στις πιο κάτω γραμμές λέμε αυτα:

«…είναι ξεκάθαρο ότι συγκεκριμένα άτομα και μόνο αποφασίζουν τελικά με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου να έχουν διακοσμητικό και μόνο ρόλο».

Από τις χειρότερες μου μέρες ως μέλος της γραμματείας της ΘΥΡΑ 9 ήταν ο αγώνας απέναντι στην Δόξα στις 13/3/2011. Μέχρι το 20’ του παιχνιδιού μείναμε έξω από το πέταλο για διαμαρτυρία για τις διάφορες καταστάσεις στο σωματείο ενώ μέσα είχαμε κρεμάσει ένα πανό που έγραφε ΜΕΣΑ Η ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΕΞΩ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ. Ενώ το παιχνίδι παιζόταν μπήκαμε στο γήπεδο με διάφορα συνθήματα ενάντια στο Δ.Σ και τον Χριστάκη Γεωργίου τότε έγινε κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ 10000 Ομονοιάτες ξεκίνησαν να σφυρούν και να κάνουν χειρονομίες προς το πέταλο. Ήταν από τις λίγες φορές που σκέφτηκα ότι ο αγώνας μας είναι μάταιος αφού ήταν ξεκάθαρο ότι η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου παρά τις προειδοποιήσεις μας προτιμούσε να ζει στο σκοτάδι.

Την 1/4/2011 χωρίς να μας παίρνουν από κάτω τα σφυρίγματα του κόσμου γράφουμε σε ανακοίνωση μας για τα εκατομμύρια που ξοδεύουμε αλόγιστα. Συγκεκριμένα γράφαμε «Πρόκειται για ρεκόρ, ένα ανεπιθύμητο ρεκόρ. Με εξαίρεση μερικές εκατοντάδες ευρώ, όλο το ποσό αφορά σε αποτυχημένες μεταγραφές τύπου πατάτας όπως Αγγιρε, Πατσατζογλου και άλλων.» ενώ κλείναμε την ανακοίνωση με τα παρακάτω «Το ζήτημα είναι να μην δίνουμε αφορμές για οικονομική αφαίμαξη του σωματείου λόγο λανθασμένων αποφάσεων και τρόπου λειτουργίας.»

Στις 14/4/2011 εκδίδουμε την πιο προφητική μας ανακοίνωση, μέσα σε πολλά άλλα γράφουμε και τα πιο κάτω:

«Τελικά η ΟΜΟΝΟΙΑ θα χάσει περισσότερα χρήματα από τις φωτοβολίδες των «ανεγκέφαλων» ή από τις αποδεσμεύσεις των «εγκέφαλων»?

Πόσοι επιτέλους ακόμα θα πλουτίσουν εις βάρος αυτού του σωματείου?

Τις απαντήσεις λίγο πολύ τις γνωρίζει όλος ο κόσμος εκείνο που θέλει να δει είναι έργα! Δυστυχώς αυτό που λέγαμε σαν αστείο πριν 3 χρόνια όταν αγωνιζόμασταν να φύγει ο Σεραφείμ γίνεται πραγματικότητα. Είναι δυνατόν λέγαμε να βρεθούν χειρότεροι?? Και να που βρέθηκαν.

Κλείνοντας θα βάλουμε ένα τελευταίο ερώτημα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε…

ΑΦΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 20ετίας ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ «ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ»?? ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ»

Ξαναδιαβάστε το πιο πάνω απόσπασμα, δεν γράφτηκε σήμερα γράφτηκε 5μιση χρόνια πριν, δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε και κανένας δεν τιμωρήθηκε.

Η αποδοχή της κάρτας οπαδού, η προσκυνημένη στάση απέναντι στην ΚΟΠ και η τεράστια σπατάλη χρημάτων οδηγούσε την ομάδα μας προς τον γκρεμό για αυτό και τότε με μια περήφανη απόφαση ανακοινώνουμε την αποχή μας από όλους τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011. Σκοπός μας να ανοίξουμε τα μάτια του κόσμου και με σύνθημα το ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΕΧΕΤΕ, που βρισκόταν σε πανό στο πέταλο στην αποχή μας, κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες μήπως και κάποιος μας ακούσει.

Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 έφερε την ομάδα μας στον τελικό του κυπέλλου. Μέσα από τρομερή πίεση που δεχόμασταν εμείς μείναμε πιστοί στην απόφαση μας για αποχή γράφοντας μια χρυσή σελίδα στην ιστορία μας αφού δεν δεχτήκαμε να καλυφτούν τα τεράστια προβλήματα της ομάδας κάτω από το χαλί λόγο της κατάκτησης του Κυπέλλου. Χαρακτηριστικά για τις πιέσεις που δεχόμασταν γράφαμε τότε στις 03/05/2011 «Πως περνάει ο καιρός και όλα γυρίζουν τούμπα, και ξεχνάει ο λαός και ξαναρχίζει η μούγκα»

Η επόμενη χρονιά 2011-2012 ήταν η χρονιά που μέχρι το τέλος της θα έχουν πέσει οι μάσκες εντελώς. Κάποιοι δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι ενοχλήσαμε τα «κουμπαριλίκια» τους και την παντοδυναμία τους και μας περίμεναν στην γωνιά.

Εμείς στις αρχές της χρονιάς θέτουμε πιο επιτακτικά θέμα για τα μέλη της ομάδας μας, επίσης κυκλοφοράμε στην οπαδική σελίδα trifylli.net στις 30/10/2011 εκτενές άρθρο που μιλά για «Ιερά εξέταση στα μελη» και για την αναγκαιότητα ανοίγματος της διαδικασίας. Έχοντας τονίσει προ πολλού τα λάθη της διορισμένης διοίκησης ξέραμε ότι η οποιαδήποτε αλλαγή στην επερχόμενη γενική συνέλευση μπορούσε να γίνει μόνο με εγγραφή νέων μελών.

Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να κτίσουμε ένα κοινό μέτωπο με τα ΣΥ.ΦΙ για να αντιμετωπίσουμε τον πόλεμο της ΚΟΠ και της δικαστικής. Ταυτόχρονα όμως με συχνές ανακοινώσεις τονίζαμε την αδυναμία της διοίκησης να προστατέψει την ομάδα αλλά και τον κόσμο. Χαρακτηριστικό και το πανό στο γήπεδο «Γαμώ την καλοσύνη σας».

Μετά τον επεισοδιακό αγώνα με τον Εθνικό κυκλοφοράμε καυστική ανακοίνωση στις 6/3/2012 και λέμε ξεκάθαρα ότι:

«είναι εμφανές πλέον ότι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι μόνος σε αυτό τον πόλεμο. Η ευνουχισμένη διοίκηση ούτε θέλει αλλά ούτε και μπορεί να σταθεί φρουρός της ιδέας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Στις 11/4/2012 ανακοινώνουμε μέσα από μακροσκελής ανακοίνωση ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΩΝ ενώ ταυτόχρονα ζητάμε την παραίτηση σύσσωμου του Δ.Σ.

Απρίλιος 2012 - Τονίζουμε μέσα από ανακοινώσεις για το πρωτάθλημα και το κύπελλο ότι «επίτευξη των πιο πάνω στόχων δεν πρόκειται να εξιλεώσει την διοίκηση στα μάτια του πράσινου λαού». Με συνεχόμενες ανακοινώσεις καλούμε τον λαό να κάνει αίτηση μέλους και ταυτόχρονα τα χώνουμε σε Δ.Σ και Χριστάκη Γεωργίου. Όταν ήρθε επιτέλους το τέλος του Χριστάκη Γεωργίου του «δικου» τους ανθρώπου, μέλος του αθλητικού γραφείου του ΑΚΕΛ έτρεξε να μας χαρακτηρίσει «καλόπαιδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού τολμήσαμε να ενοχλήσουμε το αλάνθαστο συμβούλιο και τον «σύντροφο» Χριστάκη.

Στις 24/5/2012 παραδίδουμε 200 αιτήσεις μελών στο Δ.Σ με τον Μιλτιάδη να δεσμεύεται ότι θα εγκριθούν. Οι μέρες περνούν και κανένας δεν εγκρίνετε για αυτό και στις 26/6/2012 ανακοινώνουμε ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ έξω από την Γενική Συνέλευση στην ΠΕΟ.

Στις 30/6/2012 οι μάσκες έπεσαν, σε μια στημένη γενική συνέλευση ο Μιλτιάδης ανακοινώνει 27 εκατομμύρια χρέος και καταχειροκροτείτε μάλιστα κύριοι καταχειροκροτείτε. Έξω από την αίθουσα πραγματοποιείτε το συλλαλητήριο της ΘΥΡΑ 9. Προηγουμένως τα τσιράκια της περιφρούρησης και η επαγρύπνηση του κόμματος απαγορεύουν σε στελέχη μας να μπουν στην αίθουσα με σκοπό να προστατέψουν τον Μιλτή, τότε ήταν φίλος τους βλέπετε. Αυτή η παρωδία γενικής συνέλευσης κλείνει με τον πιο κωμικοτραγικό τρόπο. Λίγο πριν να ξεκινήσουν οι ερωτήσεις για το οικονομικό ρίχνουν το ρεύμα της ΠΕΟ και διακόπτουν την συνέλευση.

Αφού τον κράτησαν για λίγο ακόμα στην προεδρία μήπως και του δώσουν κάτι ακόμα να φάει από το καταπονημένο σώμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μας και αφού φαίνεται ότι δεν τα έβρισκαν άλλο στις 2/9/2012 ο Μιλτιάδης Νεοφύτου παραιτείται αφήνοντας πίσω του συντρίμμια.

Έγινα κουραστικός το ξέρω, όμως δεν μπορούσα να χωρέσω μια ολόκληρη εποχή σε ένα κείμενο το 10 γραμμών. Το συγκεκριμένο κείμενο δεν γράφτηκε για να νιώσουμε δικαίωση ούτε για να δείξω το πόσο δίκαιο είχαμε, γράφτηκε απλά για να καταπιούν την γλώσσα τους όσοι τολμούν να μιλούν για την ΘΥΡΑ 9. Χίλιες φορές μακάρι, να μην δικαιωνόμασταν ποτέ.

Θέλω να κλείσω απευθυνόμενος σε συντρόφους που ποτέ δεν είχαν κανένα συμφέρον από την ΟΜΟΝΟΙΑ, σε συντρόφους που δεν είχαν καμία σχέση με τα εγκληματικά λάθη που έγιναν στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Γιατί ανέχεστε αυτούς που ξεφτίλισαν το κόμμα και καταχρέωσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ?

Γιατί τρέχετε να τους δικαιολογήσετε όταν δρούσαν χωρίς να ενημερώνουν κανένα?

Γιατί πρέπει να γίνετε εσείς η ασπίδα μιας κλίκας ανθρώπων που απειλούσε κόσμο, που ζούσε από την ΟΜΟΝΟΙΑ, που είχε σχέσεις με υπόκοσμο, που έκανε την ΟΜΟΝΟΙΑ σκυλί του κατεστημένου της δεξιάς, και στο τέλος την καταχρέωσε στέλνοντας την στην μιζέρια?

Την ώρα που κατηγοράτε τον Μιλτή γιατί αφήνετε στο απυρόβλητο τους «κουμπάρους» και τα κομματικά στελέχη που γνώριζαν τα πάντα?

Κάποια πράγματα όσον αφορά την δίκη θα τα αποφασίσει η δικαιοσύνη είναι και άλλα όμως που δεν περιμέναμε τον Μιλτιάδη να μας τα πει και αυτά βαραίνουν κάποιους με όνομα και επίθετο ήρθε ο καιρός να τιμωρηθούν. Είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι πυροβολούν την αριστερά αλλά και την ΟΜΟΝΟΙΑ από παντού, πριν όμως να τα βάλουμε με αυτό που πυροβολεί, πρέπει πρώτα να καθαρίσουμε από τους «δικούς» μας που καθημερινά η στάση τους και η δράση τους οπλίζει τους εχθρούς μας.

Εμείς αδέλφια στον αγώνα, μέχρι να αλλάξουμε τα πράγματα.
68 Χρόνια ΟΜΟΝΟΙΑ – «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»

Α.Ε.

Follow Kifines