Τους πιάνει ούλους το κολάνι


19 Jun 2013, 6:13 p.m. kifinescom

Προφανώς η σεβαστή διοίκηση της αγαπημένης μου ομάδας θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να λογοδοτεί για "παράξενες" αποφάσεις, που προκαλούν τα αισθήματα μας.

Ο λόγος που γράφω σήμερα είναι περί του άρθρου με τίτλο "μας κοροϊδεύουν εκεί στην Παπανικολη;" Και αυτό απλά γιατί ποτέ δεν είδα κάποια απάντηση. Ως συνήθως το αφήνουμε και θα ξεχαστεί... Αντίθετα όμως απόψε αποφάσισα να ενισχύσω περαιτέρω αυτά τα ερωτήματα προς τους διοικούντες. Στα κυπριακά πιάνει τους ούλους το κολάνι!

  Ότανχρειάζεται οικονομικό στήριγμα η ομάδα, ξέρουν τις διευθύνσεις, τα τηλέφωνα και το οικογενειακό δέντρο άμα λαχει του απανταχού Ομονοιάτη. Προσέξτε, δεν κακίζω τις προσπάθειες για να βοηθηθεί το σωματείο, όμως από μικροί μαθαίνουμε ότι έχεις δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Έτσι όταν ζητάς από τον απλό κοσμάκη να δίνει από το υστέρημα του, τότε τουλάχιστο οφείλεις να πράττεις με διαφάνεια.

Εξάλλου είδαμε τα προηγούμενα χρόνια τις συνέπειες, οικονομικές και ηθικές. Πολλοί βολεύονται στο μισθολόγιο του σωματείου μέσω κόμματος, συγγενών κτλ, αλλά κανείς δεν μας λέει σε τί υπερτερεί ο καθένας από αυτούς στο βιογραφικό του σε σχέση με άλλους. Ποιες είναι οι οικονομικές απολαβές όλων αυτών; Μήπως την αντίστοιχη εργασία θα μπορούσε το πιο αγαπητό σωματείο να εξασφάλιζε με λιγότερο οικονομικό κόστος; Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για προσλήψεις στα γραφεία, στις εγκαταστάσεις κτλ;

Επίσης σημαντικότατο παρόλο που κανείς δεν ασχολείται.. Ποιος παίρνει αποφάσεις στην ομάδα; Με τί προσόντα; Αν ο ένας είναι πρώην ασφάλισης, ο άλλος πρώην τραπεζικός κτλ(τυχαίες αναφορές), ακόμη και πρώην παίχτες, δεν σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Δηλαδή αν εγώ είμαι ταξιτζής και θέλω να κάνω τον πιλότο αύριο γίνεται; Χωρίς να υποτιμά κανένα, απλά να ξέρει ο κόσμος ποιος είναι ο καθένας. Ο Π. Χρ. για παράδειγμα, όπως και διάφοροι που μας εκπροσωπούν....Με ποδόσφαιρο τί σχέση έχουν; Αυτό είναι παράδειγμα επικοινωνιακών λαθών. Στο γήπεδο υπάρχουν συνέπειες από ανεπίτρεπτα λάθη.

Απλά επειδή ακούμε για ταξίδια από εδώ, σκαουτερς από την άλλη και στο τέλος προσπαθούν να με πείσουν ότι οι καλύτεροι παίχτες στην αγορά ένα ο παραλιμνιτης χαφ, ένας πορταρης που έπαιζε ως δεύτερος Αλκη και Ερμή, ένας Πρίσο που πριν 3 χρόνια ήταν καλός για ΑΕΚ αλλά μέτριος για Ομόνοια (εννοείται) και τώρα Μιρντακοβιτς. Μα εννά γίνουμε η Ομόνοια Αραδίππου; Πήγαν άλλοι Ισπανία, άλλοι Πορτογαλία και κυρίως Αργεντινή, αλλά έν βρέθηκε ένας παιχτης να ξέρει μπάλα; Ελεος δηλαδή! Θέλει πολύ μυαλό να σκεφτείς παιχνίδια μάνατζερ και αδιαφανείς διαδικασίες; Ποσά πληρώνουν για αυτούς τους σκαουτερς, τα ταξίδια και λοιπά έξοδα; Απαιτούμε μισθολογικά δεδομένα για Ολους! Δεν είστε εταιρεία που κόβει-ραβει, ο Λαός της Ομόνοιας είναι η δύναμη της!

Με τιμή,

Hulk

Υ.Γ. Για να μην ξεχνιόμαστε, πόσους γυμναστές έχει η ομάδα μας; Με τί ικανότητες προσλήφθηκαν αν δεν μπορούν να αξιολογήσουν τους παίχτες; Από τις φωτογραφίες σε ομονοιάτικες σελίδες φαίνεται ότι αυτά γίνονται στο γήπεδο μας. Πόσα λεφτά παίρνουν και πόσα δίνει η ομάδα σε εξωτερικούς συνεργάτες για εργομετρικά είπαμε( ή Δεν μας λενε). Ποιοι είναι αυτοί και από που κρατά η σκούφια τους; Διαφάνεια τώρα.... Πριν σας προλάβουν οι ευθύνες σας κύριοι.

Υ.Γ.2. Τα "ταλέντα" που ανεβαίνουν πρώτη ομάδα πώς επιλέγονται; Πρωταθλήτρια η ομάδα των μικρών και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ούτε ξέρουμε που πήγε (Μαριος). Μαζί με 1-2 άλλα πραγματικά ταλέντα απλά . . Σιωπη. Ακούω και διαβάζω για τον γιο του τάδε και του τάδε ότι ξεκινούν προετοιμασία και σκέφτομαι αν επιστρέψαμε στον καιρό των συγγενών με μέσο πάλι. Πόσους αρτυματαες είχε τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια για να ζητούν οι κουλλουφοι τώρα 150000; Και μην ακούω για τον Χάρη 24 τόσων χρόνων ταλέντο. Μα πού πάμε δηλαδή ξυπολητοι στα αγκάθια;

Υ.Γ.3. Προπονητή τερματοφυλακων 1ης ομαδας που επέστρεψε, Ξιουρουππα(με όλο το σεβασμό για την προσφορά του ως παίχτης) και ακόμα 3-4 που ούτε οι ίδιοι έν ξέρουν γιατί πληρώνονται, Ποιος αποφασίζει και με ποια κριτήρια; Ετσι θα γίνουμε μεγάλη ομάδα;

Η άποψη σας μετράει

Στην κατηγορία Editorial δημοσιεύουμε τις δικές σας απόψεις. Στείλτε το μήνυμα σας μέσω email στο info@kifines.com

Follow Kifines