Editorial: Ευθύνες, Ασυνέπεια και Απορίες


13 Sep 2022, 1:17 p.m. kifinescom

Οι αριθμοί ποτέ δεν λένε όλη την αλήθεια. Αλλά το πιο σημαντικό, ποτέ δεν λένε ψέματα.
Η Ομόνοια έχει δώσει 7 επίσημους αγώνες. Με την συμπλήρωση 7 επίσημων παιχνιδιών σε Κύπρο και Ευρώπη η ομάδα μας δείχνει μόνο αρνητικά πρόσημα.
 

3 νίκες και 4 ήττες, ενώ έχει πέτυχει 7 γκολ έχοντας δεχτεί 10.  Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 4 παιχνίδια, αποτύχαμε να βρούμε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ενώ ο δρόμος προς τα δικά μας μοιάζει πιο εύκολος από ποτέ, αφού μόνο σε 2 παιχνίδια καταφέραμε να μην δεχτούμε τέρμα.

Ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη, ο Πλάτωνας, είπε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και αν για το πρωτάθλημα μπορεί κάποιος να επικαλεστεί πως είμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική, το όνειρο για κάτι περισσότερο στην Ευρώπη έχει σβήσει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, από μια ομάδα που μόνο φόβητρο δεν είναι.

Η υποτίμηση της 2ης μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωση μόνο ύβρις μπορεί να χαρακτηριστεί (ύβρις= όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του συμπεριφέρεται με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο - που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση ). Στην περίπτωση της ομάδας μας, η υποτίμηση αποτελεί ύβρις προς την διοργάνωση την ιδιά, προς τον αντίπαλο αλλά μεγαλύτερη ύβρις αποτελεί προς εμάς τους ιδίους τους οπαδούς, για πολλούς λογούς που δεν θα αναφέρω στο συγκεκριμένο άρθρο.

 

Ευθύνες και Ασυνέπεια

Η προφανής απάντηση για το ποιος ευθύνεται για τις μέχρι τώρα αγωνιστικές αποτυχίες της ομάδας,  είναι ο προπονητής. Προπονητής που ενώ δήλωσε στις 31 του Αυγούστου ότι το ρόστερ είναι γεμάτο και είναι ευχαριστημένος για την φανταστική δουλειά που έγινε στον προγραμματισμό, την αμέσως επόμενη ημέρα υπόγραψε άνεργο ποδοσφαιριστή 34 χρονών, με τελευταία αθλητική συμμετοχή 4 μήνες πριν, αρχές Μάιου. 

Η ασυνέπεια αναμεσά στις δηλώσεις και τις πράξεις του προπονητή, σε διάστημα μόλις 24 ωρών, δεν ήταν κάτι καινούργιο για την ποδοσφαιρική Ομόνοια τον τελευταίο μήνα. Ασυνέπεια στον χειρισμό Λοίζου, ασυνέπεια στο θέμα 15 ή 17 ξένων, ασυνέπεια στο θέμα Ματαβζ, ασυνέπεια σε δηλώσεις για εκτίμηση του κόσμου και τιμές εισιτήριων και Ευρωπαϊκών ταξιδιών. 
 

Γενικές ασυνέπειες που δημιουργούν ερωτηματικά, ως προς το που πήγε η υγειά και η σοβαρότητα που έκπεμπε η Ποδοσφαιρική Ομόνοιά πριν 2 καλοκαιριά (ακόμα και πέρσι με αποκλεισμό από Europa League και με σχεδόν καθόλουμετάγραφες η ομάδα φαινόταν πιο υγιής και σίγουρα πιο σοβαρή από την φετινή).

 

Απορίες

Επειδή όμως, η ποδοσφαιρική Ομόνοια μας έμαθε να μην πιστεύουμε το προφανές, αλλά να προβληματιζόμαστε, γεννιούνται οι πιο κάτω απορίες:

• Ποιος είναι υπεύθυνος για το θέμα Λοίζου και τον παροπλισμό του βασικού μας δεξιού ακραίου? Ποιος είναι υπεύθυνος για τις 2 ανακοινώσεις που βγήκαν για το θέμα (μάλιστα η μια ήταν για να ανακοινώσει την επέκταση συμβολαίου του), που ο τόνος ήταν επιθετικός λες και απευθυνότανε σε άσπονδο εχθρό μας?
 
• Ποιος είναι υπεύθυνος για την καθυστέρηση στην μεταγραφή επιθετικού, box to box και επιτελικού μέσου?
 
• Ποιος είναι υπεύθυνος για τον παραγκωνισμό Ματαβζ?
 
• Ο προπονητής ήταν όντως ευχαριστημένος με τον προγραμματισμό? Αν ναι, τότε γιατί η σπασμωδική κίνηση υπογραφής του Χουπερ ? (Υπενθυμίζω ότι την ιδιά μέρα ελεύθερος και σε αναζήτηση ομάδας ήταν ο πρωταθλητής με την ομάδα μας, ο 28χρονος Μικαελ Λουφτνερ).
 
• Ποιος είναι υπεύθυνος για τις τιμές εισιτήριων των εντός Ευρωπαϊκών μας αγώνων που είναι υπερδιπλάσιες και υπερτριπλασεις από τα παιχνίδια των άλλων Κυπριακών ομάδων?
 
• Ποιος είναι υπεύθυνος για τις τιμές εισιτήριων των πακέτων των Ευρωπαϊκών μας ταξιδιών που είναι υπερδιπλάσιες από τα ταξίδια της ΑΕΚ?
 
• Ποιος είναι υπεύθυνος για όλες τις διαρροές στα ΜΜΕ? Η χαλάστρα στην μεταγραφή Ζε 10 ώρες πριν μιλήσει η επίσημη Ομόνοια ή η προσφορά σε original μορφή όπως στάλθηκε στην Antwerp? 

Αν πρέπει να κατανείμουμε τις ευθύνες σε προπονητή, διοίκηση, επιτροπή προγραμματισμού και τμήμα επικοινωνίας, το μικρότερο μερίδιο ευθύνης κατανέμεται στον Λένον. 

Ούτε ξέρω ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και ούτε με ενδιαφέρει. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως πολλά από τα πιο πάνω θέματα δεν αφορούν καν τον προπονητή. Και είναι αυτά ακριβώς τα θέματα που δημιούργησαν μαύρους καπνούς πάνω από το Πούλλος και αναστάτωση ανάμεσα σε εμάς τους οπαδούς.

Ξεσκονίστε τα δεφτέρια σας, κάντε ένα rewind και θυμηθείτε τι κάνατε σωστά την χρονιά 2020 / 2021. Που τέλειωσαν οι μετάγραφες στην ώρα τους, που έκπεμπε υγειά η ομάδα, που δεν υπήρχαν διαρροές στον τύπο, που βλέπατε τα κενά και σε χρόνο ρεκόρ τα συμπληρώνατε.

Δεν καλείστε να πρωτοτυπήσετε.

Εν έτη 2022 στο Ποδόσφαιροκαι πόσο μάλλον στο Κυπριακό, κάνεις δεν καλείτε να ανακαλύψει τον τροχό – απλά να αντιγράψει αποδεδειγμένα επιτυχημένα μοντέλα

Κάτω τα χέρια από τον Λένον λοιπόν κύριοι.

Όπως κάτω τα χεριά από τον Μπεργκ σας γράφαμε πριν 6 μήνες.

ΣΗΚΩΣΤΕ ΚΕΦΑΛΙ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

Κ.Τ

Η άποψη σας μετράει

Στην κατηγορία Editorial δημοσιεύουμε τις δικές σας απόψεις. Στείλτε το μήνυμα σας μέσω email στο info@kifines.com

Follow Kifines