Εθνικός - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-1 (video)


15 Sep 2012, 9:30 p.m. kifinescom

Έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της η ΟΜΟΝΟΙΑ. Όντας καλύτερη του Εθνικού και η ομάδα με τον έλεγχο του παιγνιδιού, δέχτηκε ένα αστείο γκολ στο 85 και έχασε το τρίποντο μέσα απ' τα χέρια της.

szólj hozzá: Eth-Omo-Stigmiotypa-Xrisanthou

Το γκολ του Χριστοφή στο 12' φαίνεται να λειτούργησε αρνητικά στο πρώτο ημίχρονο για την ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού αντί να επιβληθεί και να εδραιώσει την υπεροχή της, η ομάδα έμεινε πιο πίσω και έδωσε χώρους στον αντίπαλο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν σωστή στις αντιδράσεις της στην άμυνα αφού δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, πέραν από κάποιες ψηλές μπαλιές στον Μασίνουα.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να κρατήσει μπάλα περισσότερο κάτι που φάνηκε και στα στατιστικά με την κατοχή να γέρνει σαφώς υπέρ μας. Όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό αφού τις λίγες ευκαιρίες που έφτιαξε δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Λεάντρο και Άλβες θα τα έχουν σήμερα με τους εαυτούς τους για τις χαμένες τους ευκαιρίες ενώ ο Ντανιέλσον που κατάφερε να σκοράρει, ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ. 

Εντέλει, εκεί που το παιγνίδι κυλούσε ευνοϊκά για την ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Σκαπούλλης έδωσε ένα μάλλον εύκολο φάουλ (και αστεία κάρτα) σε μαρκάρισμα του Σκάρα. Με έξυπνη εκτέλεση αφού η άμυνα και ο τερματοφύλακας μας ήταν...αλλού, ο Εθνικός ισοφάρισε και μετά έκανε ότι ξέρει καλύτερα. Ξαπλωτό για 8 λεπτά μέχρι να λήξει ο αγώνας. 

Μοναδική ευκαιρία μετά το 1-1, το πλασέ του Ασσίς που πρόλαβε την έξοδο του Μάλαρτς και τσίμπησε τη μπάλα, όμως της έδωσε μεγαλύτερη δύναμη από ότι έπρεπε έτσι βγήκε άουτ. 

Αγωνίστηκαν: Λεόνι, Σπούγκιν, Ντανιέλσον (Φρέντι 86'), Αλαμπί, Σκάρα, Σοάρες (Αντράντε75' ), Λεάντρο, Ασσίς, Χριστοφή, Αβραάμ (Εφραίμ 63'), Άλβες 

Σκόρερ: Χριστοφή 12' (2ο στο πρωτάθλημα) 

Κάρτες: Λεάντρο, Εφραίμ, Σκαραμοντσίνο 

Αφήσαμε τελευταίο το θέμα διαιτησία γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε την εντύπωση ότι ψάχνουμε για άλλοθι. 

Ο Σκαπούλλης το γράφαμε κι εμείς, όπως και όλα τα σάιτ που ασχολούνται με την ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι ένας διαιτητής που δεν χωνεύει το τριφύλλι. Έχει ένα μακρύ ιστορικό ενάντια στην ομάδα μας και απέδειξε σήμερα ότι μόνο τυχαία δεν ήταν τα όσα λέγαμε. 

Έβγαλε σχετική άνεση θα λέγαμε το πρώτο ημίχρονο, αν και στο σημείο αυτό έκανε την μαλακία της χρονιάς, αφού ο Άλισον κλώτσησε στο πρόσωπο και τον λαιμό τον Νούνο Ασσίς σε μια φάση που ήταν ο ορισμός της κόκκινης και αυτόματης τιμωρίας...πολλών αγωνιστικών! Του δώσαμε αρχικέ ένα άλλοθι γιατί δεν έβλεπε τη φάση, άσχετο ότι οι υπόλοιποι έπρεπε να τον βοηθήσουν. 

Με το που μπήκε στα αποδυτήρια ακούσαμε φωνές από ανθρώπους του Εθνικού να βγαίνουν από την φυσούνα. Δεν ξέρουμε τι παίχτηκε σ' αυτό το σημείο όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Σκαπούλλης ήταν σαν μαινόμενος ταύρος και ορκισμένος να βλάψει την ΟΜΟΝΟΙΑ. 

Ξαναχαρίστηκε στον ίδιο παίχτη όταν έκανε δολοφονική αγκωνιά στον λαιμό του Αβράαμ, σε σημείο που μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του! Έδωσε αστείες κάρτες, δεν έδωσε το πέναλτι στο χέρι στο σουτ του Χριστοφή ενώ έδωσε αστείο φάουλ για να στήσει τον Εθνικό στο 85' και μια εξίσου γελοία κάρτα. 

Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Από τον Ζαφείρη και τον Τσαγγάρη/Παναγή σε 1η αγωνιστική και Σούπερ Καπ, έχουμε τώρα τη συνέχεια της παρωδίας με τον Σκαπούλλη. Με τα όσα προβλήματα κι αν έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ, αυτό πρέπει να μας πεισμώνει όλους παραπάνω. 

Σήμερα χάσαμε γιατί ο Λεόνι κοιμήθηκε και έκανε σοβαρότατο λάθος. Όμως αξίζουμε καλύτερης αντιμετώπισης και δυστυχώς δεν βλέπουμε ούτε και φέτος να αλλάζουν πολλά πράγματα, προς το καλύτερο. Γιατί προς το χειρότερο...αν και νωρίς...κάτι βλέπουμε να αλλάζει. 

Τα στατιστικά του αγώνα Εθνικός Αχνας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines