Ανόρθωση - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1 (video)


14 Dec 2014, 5:55 p.m. kifinescom

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο Αντώνης Παπαδόπουλλος μετά από μέτρια εμφάνιση και τραγικά ατομικά λάθη των Σκαραμοτσίνο και Μορέιρα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τον Οικονομίδη να πετυχαίνει ένα φανταστικό τέρμα ενώ η Ανόρθωση ισοφάρισε αρχικά με κεφαλιά του Λαΐφη και πήρε εν τέλει τη νίκη μετά από ένα τραγικό λάθος του Μορέιρα στο 81΄

Ο Κώστας Καϊάφας επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Νούνο Ασσίς ο οποίος πήρε εκ νέου το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ στην αρχική 11άδα επέστρεψε και ο Χάρης Κυριάκου με τον Μάριο Δημητρίου να παίρνει θέση μπροστά του στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Ρούμπιο.

Το παιγνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες χωρίς όμως να δημιουργούνται ευκαιρίες. Δυνατές μονομαχίες και προσοχή στα μετόπισθεν μείωσαν στο ελάχιστο τις επιθετικές εξάρσεις, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να ψάχνει το γκολ με ένα μακρινό σουτ του Ασσίς στο 7' αλλά μέχρις εκεί. Στο 16' ο Οικονομίδης όμως βρήκε ελεύθερο διάδρομο και παρά την μεγάλη απόσταση δεν δίστασε να δοκιμάσει τα πόδια του από τα 35 μέτρα και να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό για το 0-1!

Το τέρμα της ομάδας ανάγκασε την Ανόρθωση να ανεβεί πιο ψηλά και την ΟΜΟΝΟΙΑ να μείνει πιο πίσω περιμένοντας στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα της Αμμοχώστου έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες στο διάστημα μετά το γκολ με κορυφαία τη φάση του Αβραάμ που σημάδεψε το δοκάρι του Μορέιρα στο 24.

Αν και η κατοχή έμεινε στην πλευρά της Ανόρθωσης, η γηπεδούχος δεν κατάφερε να διατηρήσει την πίεση στην εστία μας και σταδιακά η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγξε με ευκολία το αποτέλεσμα μέχρι τέλους Στο 43' ο Οικονομίδης λίγο έλειψε να επαναλάβει εαυτό αφού νέο μακρινό του σουτ με κατεύθυνση το τέρμα, αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Καμίνσκι με υπερένταση.

Η Ανόρθωση θα έπρεπε να αγωνίζεται με 10 από το 36' αφού ο Μάκος χτύπησε εν ψυχρώ τον Οικονομίδη μετά από διεκδίκηση των δύο, όμως ο Δημητρίου του χαρίστηκε δείχνοντας του μόνο την κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς αλλαγές στις συνθέσεις τους, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν όπως και στο πρώτο. Χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Σκαραμοτσίνο στο 55' για να επιτρέψει στην Ανόρθωση να γίνει επικίνδυνη και τον Μορέιρα με έξοδο προ του Μακρή να σώζει το γκολ. Η εκτέλεση του κόρνερ όμως έφερε την ισοφάριση με τον Λαΐφη πιο ψηλά από όλους να στέλλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 1ο δοκάρι.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στα νέα δεδομένα αφού οι γηπεδούχοι ήταν βελτιωμένοι στην επανάληψη και ήταν η ομάδα που κράτησε μπάλα. Ο εκνευρισμός από τα πολλά φάουλ αλλά και η διακοπή μετά από νέα ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ποτέ, δεν άφησαν το παιγνίδι να κυλήσει ομαλά με την ομάδα μας να μην μπορεί ούτε και με τις αλλαγές των Ρούμπιο (Δημητρίου) και Γκριγκαλασβίλι (Φυαλαχτού) να γίνει επικίνδυνη.

Σε μια ανύποπτη φάση στο 81' εγινε η μπαλιά στη περιοχή μας και ο Μορέιρα φάνηκε πως θα την ελέγξει εύκολα. Όντως ο Πορτογάλος έπιασε τη μπάλα όμως αυτή γλίστρησε από τα χέρια του και προσγειώθηκε μπροστά στον Μακρή που από τα 3 μέτρα δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα για το 2-1.

Ο Ποτέ έχασε αμέσως μετά το τέρμα την ευκαιρία να απαντήσει όταν η κεφαλιά του από καλό σημείο έφηγε πάνω από την εστία του Καμίνσκι ενώ στο 87' λίγο έλειψε να γίνει το γκολ για την Ανόρθωση όταν ο Σκάρα έκανε άστοχη προσπάθεια μπροστά στον Ιακοβένκο με τον επιθετικό της Ανόρθωσης να φεύγει μόνος με τον Μορέρια. Για καλή μας τύχη η μπάλα έφυγε άουτ.

Αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Κυριάκου, Ακουισταπάτσε, Σκαραμοτσίνο, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Φυλαχτού, Ασσίς, Δημητρίου, Κιρμ, Ποτέ

Σκόρερ: 16' Οικονομίδης

Κάρτες: Κυριάκου, Δημητρίου, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Ρούμπιο, Ασσίς

Το Live-Report του αγώνα

December 2014

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines