Αγία Νάπα - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-2 (videos)


27 Sep 2015, 7:53 p.m. kifinescom

Η ΟΜΟΝΟΙΑ επέστρεψε στις νίκες με δύο τέρματα του Ζίγκι Μπαντιμπαγκά και παρά τα καρδιοχτύπια μετά την μείωση του σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, κρατάει τα θετικά και ευελπιστεί σε ένα νέο ξεκίνημα.

Το σκορ θα λέγαμε ότι μάλλον αδικεί το Τριφύλλι που μπορούσε σε άλλες 3-4 περιπτώσεις να δώσει μεγαλύτερη έκταση στο προβάδισμά του, όμως η ουσία είναι ότι η ομάδα μας πήρε το τρίποντο που το είχε τόσο ανάγκη. Ο Μπαντιμπαγκά με τον Χαφέζ πραγματοποίησαν την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση με τον μεν πρώτο να σκοράρει και τα δύο τέρματα της ομάδας ενώ ο δεύτερος απέσπασε το χειροκρότημα της κερκίδας τόσο για τα αμυντικά όσο και για τα επιθετικά του επιτεύγματα.

Ο Κώστας Καϊάφας είδε την ομάδα του να έχει πάλι ένα νεκρό διάστημα το οποίο μπορούσε να στοιχίσει όμως στο τέλος θα πρέπει να κρατήσει το αποτέλεσμα και πάνω σ' αυτό να κτίσει την απαιτούμενη ψυχολογία για να πάρει το ντέρμπι με τον Απόλλωνα την ερχόμενη βδομάδα.

Ο Αγώνας

Με τον Ράμος να είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο στην εντεκάδα παρέταξε την ομάδα του στο ξεκίνημα του αγώνα ο Κώστας Καϊάφας. Ο Πορτογάλος πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Λομπιανίτζε, μετά από αποχή 2 αγωνιστικών λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε στον αγώνα με την Δόξα. 

1ο Ημίχρονο

Η Αγία Νάπα ήταν η ομάδα που ξεκίνησε τον αγώνα με ευκαιρία όταν μετά από λάθος του Μπεμπέ στο κέντρο ο Φέμι έβγαλε μόνο τον Στογιάνοφ στην περιοχή μας. Η σωστή αντίδραση του Αντώνη Γιωργαλλίδη όμως απέτρεψε την ψυχρολουσία με το ξεκίνημα του ματς.

Η ομάδα μας σταδιακά ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα με τις πρώτες ανεπιτυχείς προσπάθειες προς το τέρμα να προέρχονται από ατομικές προσπάθειες και μακρινά σουτ εκτός περιοχής. Η υπεροχή της ομάδα μας σταδιακά όμως έφερνε την μπάλα όλο και πιο κοντά στα αντίπαλα καρέ έτσι στο 20ο λεπτό ο Χαφέζ με όμορφη σέντρα από αριστερά βρήκε τον Σκέμπρι στην καρδιά της περιοχής. Η κεφαλιά του Μαλτέζου αποκρούστηκε σε πρώτο χρόνο από τον τερματοφύλακα της Αγίας Νάπας όμως ο Ζίγκι Μπαντιμπαγκά ήταν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για το δυνατό σουτ το οποίο μετά από πρόσκρουση στο δοκάρι αναπαύτηκε στα δίχτυα του Πριντιγκάρ.

Ο Βέλγος ακραίος χρειάστηκε άλλα 7 λεπτά για να κάνει τα τέρματα του - και της ομάδας του - 2 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ στην άμυνα μας, ο Ράμος έκανε την βαθιά μπαλιά και ο Ζίγκι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ολιγωρία της άμυνας των οικοδεσποτών. Από πλάγια θέση λοιπόν και με ελεύθερο οπτικό πεδίο, πλάσαρε σωστά και έστειλε την μπάλα για 2η φορά στο πλεκτό.

Η Αγία Νάπα στο 35ο λεπτό βρήκε την ευκαιρία για να απαντήσει, όμως ο Ρομαρίκ με σωστή επέμβαση κάτω χαμηλά αποσόβησε τον κίνδυνο.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, πλήρως απελευθερωμένη από το άγχος μετά τα 2 τέρματα του Μπαντιμπαγκά, κατάφερε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να διατηρήσει εύκολα το προβάδισμα των δύο τερμάτων με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια.

2ο Ημίχρονο

Με τους ίδιους 22 ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες με την ΟΜΟΝΟΙΑ να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 46' όταν ο Μπαντιμπαγκά συνδυάστηκε με τον Ασσίς εκτός περιοχής με τον πρώτο να μην μπορεί για το σουτ αφού έκανε έξοδο ο Πριντιγκάρ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να είναι η ομάδα με τις επιθετικές πρωτοβουλίες με τον Χαφέζ στο 55' να δέχεται το χειροκρότημα της κερκίδας όταν έκανε την ατομική προσπάθεια που ξεκίνησε από πίσω απ' το κέντρο, με τον νεαρό Αιγύπτιο να προσπερνάει όποιον βρήκε στο διάβα του όμως το πλασέ του εντός περιοχής έφυγε ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων πέρασε στο 56' τον Μάατσεν ο οποίος ανάγκασε τον Γιωργαλλίδη στο 58' σε απόκρουση μετά από διαγώνιο σουτ του Ολλανδού. 4 λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής ξαναδοκίμασε το δυνατό σουτ από παρόμοιο σημείο, με τον τερματοφύλακα μας να μην υπολογίζει σωστά και να δέχεται το τέρμα στην κλειστή του γωνιά και την Αγία Νάπα να μειώννει σε 1-2.

Η αντίδραση του Καϊάφα στο 71ο λεπτό ήταν με την αλλαγή του Φυλαχτού με τον Κιρμ με τον Κύπριο να τοποθετείται στα χαφ και τον Ασσίς να παίρνει θέση στο αριστερό φτερό.

Στο 82ο λεπτό ο Σιέρινταν πέρασε στη θέση του Σκέμπρι για να δώσει επιπλέον όγκο στην επίθεση της ομάδας που μετά το γκολ της Αγίας Νάπας έμεινε πίσω. Η τελευταία αλλαγή του προπονητή μας έφερε τον Ούτσα να αλλάζει τον Ασσίς στο 88' με τον Γεωργιανό να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ράμος να προωθείται στα φτερά.

Με την ΟΜΟΝΟΙΑ να χάνει δύο καλές ευκαιρίες για να τελειώσει το παιγνίδι στα τελευταία στάδια του αγώνα, ο Νικολάου σφύριξε εν τέλει την λήξη του αγώνα στο 90+5', έτσι μετά τη νίκη της ομάδας μας στην πρεμιέρα με την Σαλαμίνα, το Τριφύλλι πήρε το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 7 βαθμούς.

Αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Ράμος, Ρουνιέ, Ρομαρίκ, Χαφέζ, Μπεμπέ, Οικονομίδης, Ασσίς (88' Λομπιανίτζε) , Κιρμ (71' Φυλαχτού), Μπαντιμπαγκά, Σκέμπρι (82' Σιέρινταν)

Σκόρερ: 20', 27' Μπαντιμπαγκά
Κάρτες: -

 

Τα στατιστικά του αγώνα Αγία Νάπα vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines