OMONOIA - Ερμής 1-0 (video)


23 Jan 2016, 6:50 p.m. kifinescom

Νίκη χρυσάφι στο 90' για την ΟΜΟΝΟΙΑ που με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Σιέρινταν πήρε το τρίποντο και έπιασε τον Απόλλωνα στην 4η θέση.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, χωρίς συνοχή στις 3 γραμμές και με ελάχιστες ευκαιρίες. Είχε μεν πέναλτι στο 1ο ημίχρονο ενώ είχε και κακώς ακυρωθέν τέρμα στο 41'. Όμως η αλήθεια είναι ότι σίγουρα δεν έθελξε σήμερα με την παρουσία της στο ΓΣΠ.

Ο Μιλόγιεβιτς έδωσε φανέλα βασικού στον Ορσουλιτς, κάτι που δεν του βγήκε αφού ο Κροάτης δεν ανταποκρίθηκε στον χώρο του κέντρου. Ο Καρλίτος έδειξε να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματα του ενώ ο Φλορέσκου πήρε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Άξιο αναφοράς πάντως το ότι η ομάδα μας για 5ο συνεχόμενο αγώνα δεν δέχτηκε γκολ . Όπως και το ότι επέμεινε μέχρι τέλους για να πετύχει το γκολ. Μπορεί αυτό να ήρθε από την άσπρη βούλα, όμως θεωρούμε ότι το άξιζε το γκολ όπως και το τρίποντο που πήρε.

Ο αγώνας:

Ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς έδωσε φανέλα βασικού στον Όρσουλιτς που έκανε ντεμπούτο. Ο Κροάτης πήρε θέση στο κέντρο του σχήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τους Μπεμπέ και Ασσίς να παίρνουν τις άλλες δύο θέσεις. Ο Ρουσιάς διατηρήθηκε στην κορυφή, όπως και στον αγώνα με τον Εθνικό, έχοντας τους Σκέμπρι και Ράμος στα φτερά. Στο κέντρο της άμυνας διατηρήθηκαν οι Ρομαρίκ και Ρουνιέ με τους Χάφες και Καρλίτος στρα φτερά.

1ο Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ξεκίνησε όπως θα έπρεπε το ματς. Η μπάλα πήγαινε από την άμυνα στην επίθεση με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο, χωρίς να παίζεται το παιγνίδι κάτω στο χόρτο, κάτι που έφερε τις πολλές μονομαχίες, φάουλ και λάθη. Κάτι το οποίο στην ουσία βόλεψε τον Ερμή που κρατούσε μακριά από την εστία του τους γηπεδούχους.

Στο 26' πάντως η ομάδα μας ζήτησε πέναλτι με τον Σκέμπρι το οποίο ο Σκαπούλλης θεώρησε ως προσπάθεια εκμαίευσης της εσχάτης των ποινών, κάτι που απέφερε την κίτρινη κάρτα για τον ποδοσφαιριστή μας. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 34' για να δημιουργήσει η ομάδα μας ίχνος ευκαιρίας όταν ο Ρουσιάς δοκίμασε για το κεφάλι και η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Στυλιανού.

Στο 44' ο Σωκράτους ακύρωσε κανονικό γκολ του Σκέμπρι ο οποίος δέχτηκε την μπάλα από τον Ράμος και με τακουνάκι την έστειλε στα δύκτια. Ένα λεπτό αργότερο ο Ράμος απώλεσε σημαντική ευκαιρία όταν το σουτ του έφυγε ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο σε ένα 45λεπτο όπου είχε και μια πολύ κακή διαιτητική τριάδα να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Όπως λόγου χάρη σε οφσάιντ του Κεϊτά που έφυγε..πίσω από το κέντρο, την κάρτα στον Όρσουλιτς για υποτιθέμενο κτύπημα σε αντίπαλο και την ανοχή στην κλωτσιά του Λατόρε στο κεφάλι του Σκέμπρι. Ο εκνευρισμός και στις δύο ομάδες ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού.

2ο Ημίχρονο

Τον Σιέρινταν έριξε από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μιλόγιεβιτς, βγάζοντας έξω τον Όρσουλιτς που έδειξε να χρειάζεται χρόνο ενώ είχε ήδη δεχτεί και κίτρινη.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ προβλημάτισε και στο δεύτερο μέρος αφού δεν κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλoυ της. Ούτε όταν στο 65' ο Μιλόγιεβιτς έβαλε τον Μπαντιμπαγκά αντί του Ρουσιά, βελτιώθηκε η εικόνα της ομάδας μας. Στο 72' ο Ασσίς έφτασε μια ανάσα απ' το γκολ όμως η διπλή του προσπάθεια προς το τέρμα αποκρούστηκε από αντιπάλους. 10 λεπτά αργότερα ο Ρούνιε έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν εντός περιοχής σημάδεψε το δοκάρι. Ο προπονητής μας πάντως, βλέποντας το ματς να μην του βγαίνει, δεν δίστασε να βάλει στο παιγνίδι τον Φλορέσκου στο 88' αντί του Ράμος.

Ευτυχώς όμως στο 91' και εκεί που αρχίσαμε να συμβιβαζόμαστε με την ιδέα της απώλειας βαθμών, ο Ζίγκι με ατομική προσπάθεια κέρδισε το πέναλτι που ήταν και το καθοριστικό σημείο του αγώνα. Ο Σιέρινταν με δυνατή εκτέλεση δεν αστόχησε και με το γκολ του έδωσε την στενή, αλλά πολύτιμη νίκη στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Καρλίτος, Ρουνιέ, Όρσουλιτς (46' Σιέρινταν), Χάφες, Ρομαρίκ, Μπεμπέ, Ασσίς, Ράμος (88' Φλορέσκου), Σκέμπρι, Ρουσιάς (65' Μπαντιμπαγκά)

Σκόρερ: Σιέρινταν 91'
Κάρτες: Σκέμπρι, Όρσουλιτς, Μπαντιμπαγκά

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Ερμής Αραδίππου

Follow Kifines