Αισιοδοξία στην διάσκεψη του τελικού


17 May 2016, 11:46 a.m. kifinescom

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία η διάσκεψη του Τελικού Κυπέλλου με την ΟΜΟΝΟΙΑ να εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της, Δώρο Σεραφείμ, τον προπονητή της, Βλάνταν Μιλόγιεβιτς και τον αρχηγό της, Νούνο Ασσίς. 

Από πλευράς ομοσπονδίας ο κ. Λοϊζίδης ευχαρίστησε την χορηγό εταιρία Coca Cola για την υποστήριξη της στον θεσμό και στο ποδόσφαιρο γενικά ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δεν επιβεβαίωσε ότι οι διαιτητές του αγώνα θα είναι Κροάτες με επικεφαλής τον Μαρίγιο Στραχόνια. 

"Οι διαιτητές θα παρουσιαστούν αύριο στο γήπεδο, ενώ αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πλάνο, υπάρχει και plan B με δεύτερη ομάδα διαιτητών να βρίσκεται σε ετοιμότητα" είπε χαρακτηριστικά. 

O εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ ενημέρωσε ότι η απονομή θα γίνει από τον εκπρόσωπο της νικήτριας ομάδας στην ΚΟΠ σημειώνοντας ότι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης απουσιάζει στην Ελλάδα για τον τελικό κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Από πλευρας ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Δώρος Σεραφείμ είπε αρχικά:

Σας καλωσορίζω στην δημοσιογραφική διάσκεψη. Ευχαριστούμε την κοκα κόλα που είναι για τόσα χρόνια ο χορηγός του Κυπέλλου. Είναι με συγκίνηση που είμαι εδώ αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ τα τελευταία χρόνια απέχει από τους τελικούς και η παρουσία της εκεί μας χαροποιεί. Ένας τελικός κρίνεται στα όσα θα κάνεις στο γήπεδο αλλά και σε κάποιες λεπτομέρειες. Θέλουμε το 15ο κύπελλο στην ιστορία μας για τον κόσμο μας και για τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι ποδοσφαιριστές μας και το τεχνικό τιμ. Όλοι μαζί στο τέλος θα πρέπει να χειροκροτήσουμε νικητές και ηττημένους. Θα πρέπει να είναι διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Ευχόμαστε ολόψυχα να είμαστε εμείς οι νικητές. 

Στην συνέχεια το βήμα πήραν οι προπονητές και οι αρχηγοί των δύο ομάδων. Ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς μίλησε πρώτος: 

Δεν μπορώ να προσθέσω πολλά στα όσα είπε ο πρόεδρος ήδη. Θέλουμε πάρα πολύ αυτό το τρόπεο. Όταν παίζεις ένα τελικό υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που μπορούν να τον κρίνουν και χρειάζεται σίγουρα και η τύχη. Εμείς όμως έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θέλουμε για όλους τους φιλάθλους μας και όλους στην ομάδα να τους δώσουμε αυτό το Κύπελλο. 

Για το αν έχει πλεονέκτημα ο Απόλλωνας λόγο έδρας:

Η Ομοσπονδία αποφάσισε έτσι και είναι σεβαστό. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αγωνιστούμε σε οποιοδήποτε γήπεδο. Δεν ξέρω πόσο πλεονέκτημα θα έχει ο αντίπαλος. Οι πιθανότητες είναι 50-50. 

Για το αν έχει "υποσχεθεί" να κάνει κάτι εάν και εφόσον πάρει η ΟΜΟΝΟΙΑ το Κύπελλο: 

Όταν φτάνεις στον τελικό, είναι ένα παιγνίδι και ο νικητής παίρνει το τρόπεο ενώ ο ηττημένος τίποτα. Ας πάρουμε εμείς το τρόπαιο και μετά διαλέξτε εσείς τι θα κάνουμε για να το γιορτάσουμε. 

Για το αν επιτρέπει πιο ανοικτό παιγνίδι χωρίς άγχος, το γεγονός ότι έχουμε προκριθεί ήδη στο Γιουρόπα:

Είμαι από τους ανθρώπους που βλέπω το κάθε παιγνίδι ως σημαντικό. Οι παίχτες ξέρουν τι κρίνεται και δεν υπάρχει καμιά χαλαρότητα. Μπορεί να έχουμε πάρει το εισιτήριο της Ευρώπης όμως εδώ κρίνεται ένας τίτλος. Δεν θα είμαστε χαλαροί επειδή είμαστε ήδη στο Γιουρόπα.

Ο Νούνο Ασσίς εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μας είπε: 

Πρώτα από όλα εύχομαι και ελπίζω όλα να πάνε καλά τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο. Θα βρίσκονται στο γήπεδο πολλές οικογένειες και παιδιά και θα πρέπει όλα να κυλήσουν ομαλά. Είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον τελικό. Ξέρουμε την άλλη ομάδα και γνωρίζουμε τους ποδοσφαιριστές τους που είναι ικανοί για όλα. Εύχομαι ότι στο τέλος όμως θα τα καταφέρουμε. 

Για το αν ο αυριανός αγώνας είναι ο τελευταίος του:

Είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο παιγνίδι. Θα ασχοληθούμε με αυτό το θέμα μετά το τέλος του τελικού

Η προοπτική του να κερδίσει ένα τρόπαιο στα 4 χρόνια

Σαφώς και είναι ξεχωριστό για εμένα το ματς. Έχω κερδίσει το σούπερ καπ με την ΟΜΟΝΟΙΑ όμως όπως όλοι στην ομάδα θέλω πολύ τον τίτλο. Σε περίπτωση που επιλέξω να σταματήσω φέτος θα ήθελα να γίνει αυτό με έναν τίτλο. 

Τα στατιστικά του αγώνα Απόλλων Λεμεσού vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines