ΟΜΟΝΟΙΑ - Ανόρθωση 1-1 (video)


28 Oct 2017, 7:53 p.m. kifinescom

Δεν είναι ότι τα έκανε όλα σωστά, όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ όταν κατάφερε να προηγηθεί έδειξε ότι δεν θα έχαννε σήμερα με τίποτα τη νίκη. Ο Φελτχούιζεν είχε όμως άλλη άποψη.  Δεύτερο συνεχόμενο γκολ για τον Ράφα Λόπες

Το τραγικό λάθος του Φελτχούιζεν στο 96' όταν απέτυχε να σταματήσει μια σχετικά ακίνδυνη κεφαλιά και να στρώσει την μπάλα στον Ντουγκλάο, σημάδεψε το παιγνίδι που με άλλο τρόπο δεν χανόταν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ άντεξε στην πίεση της Ανόρθωσης που δεν είχε άλλη ευκαιρία και πλήρωσε στο τέλος με τον χειρότερο τρόπο ένα λάθος του τερματοφύλακα της. 

Τι άλλο να πεις μετά από αυτό. 

Ο Πάμπος Χριστοδούλου κατάλαβε από το πρώτο ημίχρονο ότι ο Μαργκάσα έπρεπε να δώσει βοήθειες στον άξονα, το έκανε και άλλαξε την εικόνα της ομάδας που δεν ήταν καλή. Όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ ισορρόπησε στο κέντρο, πέτυχε το γκολ της και κράτησε το 1-0 μέχρι το (σχεδόν) τέλος. Μετά έγινε ο,τι έγινε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 

Δεν είναι το τέλος του κόσμου, όμως χάθηκε μια εξαιρετική ευκαιρία για να αυξήσει τις μετοχές της η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρωτάθλημα. Σε αγωνιστική μάλιστα που αντιπάλοι έχασαν βαθμούς... 

1ο Ημίχρονο 

Χωρίς να μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες και με μεγάλη δυσκολία στην ανάπτυξη η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το παιγνίδι. Ο Κανού έχοντας περισσότερο ανασταλτικό ρόλο στην βάση του ρόμβου που επέλεξε στο κέντρο ο Χριστοδούλου, δεν μπόρεσε να παίξει τον επιθετικό ρόλο που τον είχαμε συνηθίσει σε άλλα ματς, αφού ο Λόπες είχε το ρόλο της υποστήριξης του Ντάρμπισιαϊρ. 

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αφού με καλή συνεργασία οι μεσοεπιθετική και επιθετική της γραμμή κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις να ελευθερωθούν κατάλληλα για την τελική προσπάθεια. 

Όσο κι αν ανακάτεψε τα σχήματα στο πρώτο μέρος, ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα με κάποια εσωτερική αλλαγή. Το ευτύχημα γι αυτόν και την ομάδα μας ήταν ότι είτε λόγω της αστοχίας των επιθετικών των αντιπάλων, είτε για κάποιες σωστές τοποθετήσεις του Φελτχούιζεν η μπάλα δεν πέρασε ποτέ την τελική γραμμή προ των δικτύων μας και το παιγνίδι πήγε στο 0-0 για το ημίχρονο.

Σίγουρα κάποιο ρόλο έπαιξε και η απαράδεχτη στάση του διαιτητή Νικολάου που κυρίως στο πρώτο 20λεπτο έδειξε πάνω από 5 ανάποδες παραβάσεις, σταματώντας τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών μας στην επίθεση ενώ με ευκολία έστηνε τους παίχτες των αντιπάλων. 

2ο Ημίχρονο

Όποιος στοιχημάτισε για αλλαγή στο ημίχρονο μετά την κακή μας εικόνα, έχασε πανηγυρικά αφού οι ίδιοι 11 επέστρεψαν από την ανάπαυλα για το 2ο μέρος. Το σκηνικό αναλλοίωτο, με την Ανόρθωση να δείχνει στα πρώτα στάδια να είναι η ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κινείται σε όλες τις γραμμές και χώρους πολύ νευρικά. 

Μια γρήγορη εκτέλεση φάουλ από δεξιά ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της ομάδας μας. Ο Τζαΐλσον από δεξιά έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Λόπες στο δεύτερο δοκάρι να ελευθερώνεται και με δυνατή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ εν μέσω αποθέωσης. 

H Ανόρθωση σε διάστημα 10 λεπτών προχώρησε και στις 3 αλλαγές της (οι δύο αναγκαστικές) παίζοντας πλέον με δύο επιθετικούς. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε λοιπόν την ευθύνη να εκμεταλλευτεί τα κενά που μοιραία θα δημιοουργούνταν στον αμυντικό τομέα των φιλοξενουμένων στις αντεπιθέσεις, εφόσον βέβαια μπορούσε να κρατήσει μακριά από τη δική της τους επιθετικούς των αντιπάλων. 

Στο 67' ο Χρισροδούλου πέρασε τον Γκονζάλες στη θέση του Αντόνια χωρίς να αλλάζει σχήμα. Στο 72' ο Λόπες ζήτησε αλλαγή όταν ένοιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό του με το τεχνικό επιτελείο να ετοιμάζει άμεσα τον Χριστοφή. Ο Κύπριος επιθετικός πέρασε στο 74' μέσα στο παιγνίδι. Στο 75ο λεπτό οι αναγκαστικές αλλαγές έγιναν 4 στο παιγνίδι, αφού ο Φαμπρίτσιο ζήτησε αλλαγή. Ο πάγκος της ομάδας μας πέρασε τον Ουίλιαμ Σοάρες στο 76'.

Η μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε στο 77' όταν ο Ντάρμπισιαϊρ εντός περιοχής γύρισε τον αντίπαλο του και έκανε το σουτ πάνω από τον Αρούς, όμως για καλή του τύχη η μπάλα βρήκε των συμβολή των δοκαριών και έφυγε μακριά. Στο 83' ο Γκονζάλες πέταξε την ευκαιρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε αντεπίθεση 3 εναντίων 3, όταν από αριστερά επέλεξε το σουτ αντί την πάσα στους δύο που τον ακολούθησαν Στο 87' οι παίχτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πέταξαν εκ νέου μια αντεπίθεση στα σκουπίδια, όταν ο Καντέ βρήκε τον Γκονζάλες αριστερά όμως η σέντρα του αποκρούστηκε από την άμυνα της Ανόρθωσης. 

Στο 88' τρραυματίστηκε ο Καντέ στον ώμο και έμεινε κάτω, με το παιγνίδι να διακόπτεται προσωρινά και την ΟΜΟΝΟΙΑ να μένει με 10 στο παιγνίδι αφού ο αριστερός μπακ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έφυγε με το φορείο. Με το χρονόμετρο να δείχνει 90'  και τον τέταρτο 6 λεπτά καθυστέρησης ο Φελτχούιζεν σταμάτησε τον Άλβες από δεξιά που προσπάθησε να περάσει πάσα στην περιοχή. 

Το παιγνίδι πήρε πολύ δραματική τροπή με την Ανόρθωση μονίμως στην επίθεση και την ΟΜΟΝΟΙΑ να αμύνεται με νύχια και με δόντια για να κρατήσει το 1-0 αφού αγωνιζόταν με 10. Ο Καντέ επέστρεψε στο 93' ενώ ο Ντουγκλάο πήγε να κλέψει πέναλτι με θέατρο στην περιοχή μας, κάτι που μπορούσε να τιμωρήσει ο Νικολάου με κίτρινη. 

Εκεί που η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει την νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντουγκλάο έφερε το ματς στα ίσα όταν ο Φελτχούιζεν απόκρουσε ασταθώς μετά από κεφαλιά σε κόρνερ και με το σοβαρό του λάθος του έδωσε έτοιμο γκολ.

Αγωνίστηκαν:  Φελτχούιζεν, Τζαΐλσον, Κατελάρης, Φαμπρίτσιο, (76' Ουίλιαμ Σ) Καντέ, Κανού, Σοάρες, Μαργκάσα, Ζαρτσίνιο (67' Γκονζάλες), Λόπες (76' Χριστοφή), Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 56' Λόπες 
Κάρτες: Καντέ, Κανού

Follow Kifines