AEK - OMONOIA 4-2


19 Feb 2017, 5:56 p.m. kifinescom

Ρεζίλι των σκυλιών με διασυρμό στην Αρένα της ΑΕΚ η ΟΜΟΝΟΙΑ που δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα στις απαιτήσεις του και έγραψε άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της. 

Η διαχείρηση του ρόστερ με rotation αλλά και αλλαγή σχήματος δεν βγήκε καθόλου στον Κάρβερ που απέτυχε να αντιδράσει στα δεδομένα του αγώνα και ουσιαστικά επέτρεψε στην ομάδα του να εκτίθεται καθ' όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Πέραν τούτου η αμυντική ανυπαρξία της ομάδας μας παρουσιάστηκε σε άλλο ένα αγώνα σε όλο της το μεγαλείο. Ο ανεπαρκής Νασιμέντο πλάι στον αργό Βύντρα έμειναν πολλές φορές εκτεθειμένοι ενώ οι Μαργκάσα και Κλέιτον με την ανυπαρξία τους στο κέντρο έκαναν το έργο της ΑΕΚ πολύ πιο εύκολο από ό,τι θα περίμεναν και οι ίδιοι. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε για άλλο ένα ματς γιατί βρίσκεται τόσο πίσω σε σχέση με τις προπορευόμενες ομάδες αφού τόσο σε ρόστερ όσο και σε διαχείριση από τον πάγκο αποτελεί τον "φτωχό" αδελφό της 5άδας και με αυτά τα δεδομένα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα προλάβει το τρένο της εξόδου στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος.

Το αν θα τα καταφέρει στο κύπελλο, δεν εξαρτάται δυστυχώς μόνο από αυτήν, αφού πάει στο Τσίρειο την Τετάρτη κόντρα στον Απόλλωνα έχοντας δεχτεί 2 γκολ στο ΓΣΠ. Με την ψυχολογία της στο ναδίρ μετά την συντριβή σήμερα, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι οι πιθανότητες της για κάτι ουσιαστικό στο Κύπελλο θα εξαρτηθούν από την όποια ψυχική αντίδραση των ποδοσφαιριστών παρά την ικανότητα τους.

Ο Αγώνας

Ο Τζον Κάρβερ άλλαξε τόσο τον σχηματισμό όσο και τα πρόσωπα της αρχικής του εντεκάδας. Ο Κρέσιτς παρέμεινε κάτω από το τέρμα στον άσσο, ενώ διατηρήθηκε το δίδυμο στην άμυνα με τους Βύντρα και Νασιμέντο. Ο Σοϊλέδης αριστερά και ο Καρλίτος δεξιά, αντί του ανέτοιμου Φιλιώτη, τοποθετήθηκαν στα άκρα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικός μέσος ξεκίνησε ο Μπρέβελντ με τους Μαργκάσα και Τουρέ λίγο πιο μπροστά και τον Κλέιτον πίσω από τους 2 επιθετικούς, Σιέρινταν και Ντάρμπισιαϊρ. 

1ο Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το παιγνίδι θέλοντας να παίξει παιγνίδι κατοχής κυρίως από τον κεντρικό διάδρομο. Με αργή ανάπτυξη το Τριφύλλι δυσκολεύτηκε να κουβαλήσει μπάλα προς την περιοχή του Γιωργαλλίδη ενώ η ΑΕΚ στο 12' με απευθείας εκτέλεση φάουλ απείλησε την εστία μας με το σουτ να σταματάει στο δοκάρι του Κρέσιτς. 

Η ομάδα μας είχε φοβερές δυσκολίες στο να φτιάξει φάσεις αφού εγκλωβισμένη στο 4-4-2 δεν είχε τις επιλογές στα πλάγια. Οι Καρλίτος και Σοϊλέδης ήταν ιδιαίτερα προσεχτικοί στο να μην αφήνουν χώρους στα μετώπισθεν. Με την ομάδα μας να μην μπορεί να γίνει επικίνδυνη η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που σποραδικά απειλούσε την εστία μας. 

Στο 35ο λεπτό η ομάδα μας πλήρωσε για άλλη μια φορά την κακή της αμυντική λειτουργία στα στημένα, με τον Μουρίγιο να ξεφεύγει από τα μαρκαρίσματα στο κόρνερ του Λαρένα και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ. 

Χωρίς κάποια ουσιαστική αντίδραση και με την εικόνα να μένει αναλλοίωτη στην επόμενη της ευκαιράι η ΑΕΚ τιμώρησε εκ νέου την ομάδα μας, με τον Λαρένα να βρίσκει όσο πρέπει την μπάλα για να στρώσει στον Ακοράν στο ύψος της περιοχής, για να κάνει στο 43' το 2-0 για τους Λαρνακείς, διαμορφώνοντας έτσι το σκορ του ημιχρόνου.

2ο Ημίχρονο

Για λόγους που μόνο ο ίδιος γνώριζε ο Κάρβερ έμεινε χωρίς αντίδραση από τον πάγκο στο ημίχρονο, όπως έπραξε και στο πρώτο ημίχρονο. Με το ξεκίνημα του ημιχρόνου ο Τρισκόφσκι λίγο έλειψε να "τελειώσει" το ματς με σουτ εντός περιοχής μετά από από άλλη μια χαμένη μπαλιά στην άμυνα και απόκρουση του Κρέσιτς. 

Δεν χρειάστηκε όμως πάνω από 3 λεπτά για να το κάνει ο Σκοπιανός αφού μετά το πέναλτι που παραχώρησε ο Κρέσιτς, ο ίδιος εκτέλεσε και έκανε το 3-0 στο 51'.  Αντί λοιπόν στο 49' ο Σιέρινταν να μειώσει στο σκορ στην ξεκάθαρη ευκαιρία που του δόθηκε και αστόχησε στα 3 μέτρα, η ΟΜΟΝΟΙΑ βρέθηκε από νωρίς στο 2ο ημίχρονο με τρία γκολ στην πλάτη.

Φτάσαμε στο 58' για να προχωρήσει σε αλλαγές ο Κάρβερ, ο οποίος χωρίς να αλλάζει κάτι στο σχηματισμό του πέρασε εκτός τους Τουρέ και Σιέρινταν για να μπουν μέσα οι Κατελάρης και Χριστοφή. Με το ίδιο σχήμα λοιπόν και την ίδια έλλειψη ευελιξίας στο χόρτο η ΟΜΟΝΟΙΑ έψαχνε ανορθόδοξα τον δρόμο προς την περιοχή του Γιωργαλλίδη, με τους παίχτες της ΑΕΚ να έχουν εύκολο έργο τόσο στην αναχαίτιση των πράσινων όσο και στο να δημιουργούν φάσεις. 

Στο 66ο λέπτο μετά που η ΟΜΟΝΟΙΑ έβαλε πίεση με 2 συνεχόμενα κόρνερ ήρθε μια σέντρα από τον μέχρι εκείνο το σημείο ανύπαρκτο Μαργκάσα, στην οποία ο Χριστοφή βρέθηκε εντός περιοχής με την μπάλα και με κοντινό σουτ να μειώσει σε 3-1. 

Η όποια (αβάσιμη) αισιοδοξία για κάτι καλό στο παιγνίδι εξαϋλώθηκε στο 71' όταν χάθηκε η μπάλα από τον Μπρέβελντ στην επίθεση, την αντεπίθεση του Τρσισκόφσκι, το λάθος του Νασιμέντο που επέτρεψε την μπαλιά και το εύστοχο πλασέ του Φλόριαν που έκανε το 4-1 απέναντι στον ανεπαρκή Κρέσιτς. 

Ο Αζίζ πέρασε στο παιγνίδι στο 81' αντί του κακο΄ύ σήμερα Κλέιτον ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε την δύναμη να αντιδράσει μετά το τελευταίο γκολ του Φλοριάν. Ένα σουτ από μακρινή απόσταση του Χριστοφή το 87' έφυγε αρκετά άουτ. Το μόνο που κατάφερε η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν να μειώσει στο 92' με τον Μπρέεβελντ με τον Μασιά να σφυρίζει ταυτόχρονα την λήξη του αγώνα

Αγωνίστηκαν: Κρέσιτς, Καρλίτος, Βύντρα, Νασιμέντο, Σοϊλέδης, Μπρέβελντ, Τουρέ (58' Κατελάρης), Μαργκάσα, Κλέιτον (81' Αζίζ), Σιέρινταν (58' Χριστοφή), Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 66' Χριστοφή, 92' Μπρέεβελντ
Κάρτες: Μπρέβελντ, Καρλίτος

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΕΚ Λάρνακας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines