ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕΛ 2-1 (video)


12 Apr 2017, 5:55 p.m. kifinescom

Αφού την ξελάσπωσε ο Χριστοφή με το buzzer beater στην εκπνοή του πρώτου κακού της ημιχρόνου, η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεπέρασε το σοκ της ισοφάρισης με ένα γκολ του Ντάρμπισιαϊρ στο 74' που την κράτησε ζωντανή στο κυνήγι της εξόδου στην Ευρώπη. 

Για 45 λεπτά η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν κακή στο ΓΣΠ. Ασύνδετη και ανούσια, δεν μπόρεσε όχι μόνο να επιβληθεί αλλά και να κάνει έστω και κάτι το θετικό στο παιγνίδι. Δεν ήταν ότι η ΑΕΛ έκανε μεγάλο ματς, αλλά ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν προβληματική σε όλα της. Το γκολ όμως του Χριστοφή από το πουθενά άλλαξε τα δεδομένα αφού στην επανάληψη η ομάδα μας ήταν ανεβασμένη και παρότι ισοφαρίστηκε στην πρώτη φάση της ΑΕΛ στο 68', βρήκε τον τρόπο στο 74' να ξαναμπεί οδηγός στο σκορ, με τον Ντάρμπισιαϊρ να επιστρέφει στο σκοράρισμα. 

Έτσι η διαφορά της από την ΑΕΛ έπεσε στον πόντο ενώ δεν απομακρύνεται σε απαγορευτικό αριθμό βαθμών από την τρίτη ΑΕΚ σε περίπτωση που δεν κερδίσει σήμερα την Ανόρθωση. Με αυτά τα δεοδμένα έχει μπροστά της 5 "τελικούς" για να πάρει ο,τι καλύτερο μπορέσει από την κάκιστη αυτή χρονιά που οδεύει προς το τέλος της. 

Τραυματίας αποχώρησε ο Άρνανσον ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Φλορέσκου στο 25ο λεπτό. 

Ο Αγώνας

Η 11άδα που επέλεξαν Ιωακείμ και Φρεντμπεργκ:

1o Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε νωθρά το παιγνίδι επιτρέποντας στην ΑΕΛ να έχει περισσότερη κατοχή στο δικό μας μισό. Η έλλειψη οργανωτικής τακτικής στον μεσοεπιθετικό χώρο ήταν και πάλι εμφανής και επηρέαζε αρνητικά την ομάδα μας. 

Αν και η ΑΕΛ δεν έφτιαχνε ευκαιρίες, η έλλιψη συγκέντρωσης επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να είναι πάντα κοντά στο κουτί μας ενώ ο Παναγή για άλλο ένα παιγνίδι έδειξε ότι δεν έχει καθαρό μυαλό τον τελευταίο καιρό και με ένα τραγικό λάθος παραλίγο να επιτρέψει αυτογκόλ από πάσα του Άρνανσον προς τα πίσω. 

Στο 25ο λεπτό ο πάγκος της ομάδας μας προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Άρνανσον να μην μπορεί να συνεχίσει και να δίνει την θέση του στον Φλορέσκου. Η είσοδος του Ρουμάνου ίσως και να βελτίωσε λίγο τα πράγματα αφού η μπάλα έφευγε πιο ορθόδοξα από τον χώρο της άμυνας προς το κέντρο και την επίθεση. 

Εκεί που το παιγνίδι πήγαινε στην ανάπαυλα στο 0-0, ο Δημήτρης Χριστοφή στο 45ο λεπτό είχε αντίθετη άποψη και αφού πέρασε 2 ποδοσφαιριστές από τα αριστερά, εξαπέλησε ένα κεραυνό προς την εστία, με τον Ρόμο να αιφνιδιάζεται και να βλέπει την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα της εστίας του. 

Με το γκολ αυτό η ομάδα μας πήγε στο ημίχρονο με το προβάδισμα ενός τέρματος, από την πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα. 

2ο Ημίχρονο

Χωρίς να αλλάζουν τις συνθέσεις τους επέστρεψαν στο γήπεδο για το 2ο μέρος οι δύο ομάδες. Η ΑΕΛ με το καλημέρα έχασε ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Μέσκα να πλασάρει εντός περιοχής τον Παναγή και τον τερματοφύλακά μας να αντιδράει σωστά και να αποκρούει. 

Ελλείψει πρωτοβουλίας στον άξονα, ο Χριστοφή ήταν ο πιο κινητήριος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας που προσπάθησε με το γρήγορο του παιγνίδι να ανοίξει χώρους για τους συμπαίχτες του. Πάντως η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν βλετιωμένη στην επανάληψη αφού τελείωνε τις επιθέσεις της ΑΕΛ πιο ψηλά ενώ είχε πιο έντονη παρουσία στο επιθετικό μισό. Ο Μάριος Δημητρίου αντικατάστησε στο 63' τον Αζίς που δεν έκανε καλό παιγνίδι με τον Σοϊλέδη να ανεβαίνει πιο ψηλά και τον Κύπριο αμυντικό να πηγαίνει στο φτερό της άμυνας.

Παρότι η ομάδα μας έβαζε πίεση στην ΑΕΛ, ένα φάουλ εκτός περιοχής ήταν ικανό για να ανατρέψει τα δεδομένα αφού ο Πίτι με εύστοχη εκτέλεση στο 68' έφερε το ματς στα ίσα. 

Εκεί που πάγωσαν όλοι στο ΓΣΠ ένα λάθος της άμυνας της ΑΕΛ έφερε και πάλι σε θέση οδηγού την ΟΜΟΝΟΙΑ αφού ο Ντάρμπισιαϊρ πήρε την μπάλα από τον Μιτρέα, βγήκε φάτσα με τον Ρομό και με έυστοχο πλασέ στο 74' έκανε το 2-1

Το γκολ άλλαξε και τα πλάνα του πάγκου αφού ακυρώθηκε η αλλαγή που ετοίμαζε η ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Ρουσιά να επιστρέφει στην γραμμή προθέρμανσης. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές κάνοντας αλλαγές στο σχήμα της για να γίνει πιο επιθετική ενώ στο 81' η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκλήρωσε τις αλλαγές της με τον Καρλίτος να μπαίνει αντί του Παναγιώτου. 

Η ΑΕΛ κράτησε την μπάλα στα τελευταία στάδια του αγώνα με την ΟΜΟΝΟΙΑ να προσπαθεί ανορθόδοξα να κρατήσει μακριά από την εστία της τους κινδύνους. Με την ΑΕΛ να ανανεώνει επιθέσεις, ήταν εμφανές για άλλη μια φορά ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει την απαιτούμενη ψυχραιμία που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις για να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα. 

Ο Μασιάς υπέδειξε 4 λεπτά καθυστερήσεων στα οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχτηκε κάποια πίεση αλλά χωρίς ουσία από την ΑΕΛ. Με την συμπλήρωση τους χωρίς φάσεις, η ΟΜΟΝΟΙΑ πανηγύρησε την νίκη με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. 

 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Παναγιώτου (81' Καρλίτος), Άρνανσον (25' Φλορέσκου), Κατελάρης, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Μπρέεβελντ, Τουρέ, Αζίς (63' Δημητρίου), Χριστοφή, Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 45' Χριστοφή, 74' Ντάρμπισιαϊρ
Κάρτες: Φλορέσκου, Παναγιώτου, Χριστοφή

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs ΑΕΛ Λεμεσού

Follow Kifines