Εκ των πραγμάτων , προβληματισμένοι


1 Sep 2022, 8:50 a.m. kifinescom

Αν και το παράθυρο των ανέργων είναι για άλλες 38 και βάλε ώρες ανοιχτό δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε · αυτά που δεν έγιναν εδώ και εκατό τόσες μέρες σε κανονική μεταγραφική περίοδο δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο μικρό περιθώριο που αφήνει η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ..

Από την ώρα δε, της τελευταίας χρονικά ανακοίνωσης , αυτή του 19χρονου Κίτσου , η γραμμή που έμμεσα υιοθετείται από τις πράσινες στήλες στα ΜΜΕ είναι ένα περίπου αυτη της πληρότητας του ρόστερ . Αυτή είναι η μισή αλήθεια . 
 

Μισή γιατί βάσει του σχεδιασμού που έγινε το καλοκαίρι όντως αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές σε όλες τις κενές θέσεις του ρόστερ :

  1. Ανσαριφαρντ - Τσιεποβιτς 
  2. Μπεζούς - κενή θέση από πέρσι 
  3. Κασαμα - Τζιορντι
  4. Μπάρκερ - Μποτεακ 
  5. Μπρουνο - Ασάντε 
  6. Κιτσιος - Κίκο 
  7. Μάθιους - Σεχού
  8. Μιλετιτς - Χούμποτσαν

Έχουμε δηλαδή αντικαταστήσει αυτούς που έφυγαν με ποδοσφαιριστές που κατά την κρίση των ειδικών μπορούσαν να ανεβάσουν την ομάδα στις συγκεκριμένες θέσεις, βελτιώνοντας στην τελική και την συνολική ποιότητα της ομάδας μας.

Γράψαμε για μισή αλήθεια όμως γιατί στο ποδόσφαιρο δεν αγωνίζεσαι μόνος σου, ενώ κατά την άποψη μας υπάρχει και σημαντικό πρόβλημα βάθους ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες θέσεις . Οι αντίπαλοι σου με την έλευση των κενών επενδυτών έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά , αναγκάζοντας σε να πρέπει να ανεβάσεις και εσυ το επίπεδο σου ακόμη πιο πάνω. 

Η Ομόνοια κυνηγούσε όλο το καλοκαίρι τον Λοβέρα , δεν της "έκατσε" και έμεινε δυο βδομαδες πριν το τέλος να τρέχει για εναλλακτική. Πίεσε για ποδοσφαιριστή απο τον Άρη σε δυο περιπτώσεις , παίρνοντας ισάριθμες αρνητικές απαντήσεις . Χωρίς εναλλακτική.

Είχε την επιλογή τερματισμού  τιυ συμβολαίου του Ματαβς με ελάχιστο προσυμφωνημένο κόστος , δεν το έπραξε , για να συνειδητοποιήσει δυο βδομαδες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου ότι η ομάδα χρειάζεται δυο επιθετικούς και έψαξε ομάδα για τον Τιμ. Στο τέλος έφερε ανέτοιμο επιθετικό (υψηλής ποιότητας όμως) την τελευταία μέρα της μεταγραφικής , με τραυματισμένο τον Κακουλλή και τον Ματαβς μέσα σε όλα αυτά να καλείται να βγάλει τα κάστανα απο τη φωτιά στους επόμενους τρεις πολύ δύσκολους αγώνες με ΑΕΚ , Σεριφ και Απόλλωνα . 
 

Χάθηκε χρόνος για τον Ζε , όλοι το αναγνωρίζουμε . Δεν ήξεραν όμως για τον μπελά που αγόραζαν ; Η αγορά ενός ποδοσφαιριστή σαν τον Ζε ήταν δεδομένο ότι συνοδευόταν με χίλια δυο προβλήματα που κουβαλάει με την τρέλα του ο συγκεκριμένος . 
 

Το πρωτάθλημα λέγεται ότι είναι μαραθώνιος και η σούμα πρέπει να γίνεται στο τέλος . Συμφωνούμε , όμως όταν βλέπεις τους αντιπάλους να ενισχύονται σημαντικά , έχοντας κατά νου ότι πέρσι η ομαδα σου τερμάτησε στην 7η θέση, δεν αρκεί το να κλείσεις τρύπες . Όταν μάλιστα όλοι δούλεψαν για να πετύχουν αύξηση των ξένων σε 17 , δεν μπορείς να λες "εγώ θα παίζω με 15 για λόγους αρχής". 
 

Τα όσα γράφονται για "τσιγκούνη" πρόεδρο , γράφονται εκ του πονηρού. Η ομαδα προγραματισνου είχε στη διάθεση της ποσό ρεκόρ (για τα δεδομένα της ομάδας) για την αγορά ποδοσφαιριστών. Αυτό ίσχυε απο την μέρα κατάκτησης του κυπέλλου . Το μπατζετ επέτρεπε σίγουρα πιο έγκαιρη και πιο ουσιαστική ενίσχυση . Ελπίδα όλων είναι έστω και έτσι η ομαδα να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. 

Η εικόνα όμως του Σουπερ Καπ, του φιλικού με ΑΕΚ και εσχάτως με τον Ακρίτα στην Πάφο , μας προϊδεάζουν για δύσκολη χρονιά . Με τις ελπίδες μας να εναποτίθενται στον Λένον και στη διαχείριση που μπορεί να κάνει στο υφιστάμενο ρόστερ για να αντεπεξέλθει σε 50 αγώνες πρωταθλήματος , κυπέλλου και Ευρώπης 

Follow Kifines