Οι καλοί δεν χάνονται! (video & photos)


3 Oct 2014, 2:33 p.m. kifinescom

Κάτι θα ξέρει ο Ανδρέας Ανδρέου και παρουσιάζεται τόσο "μάγκας" και να παίζει τον κάμποσο στα σεμινάρια και στους διαιτητικούς κύκλους. 

Άλλωστε η πρακτική του "οι καλοί δεν χάνονται" που τηρεί η διαιτησία και η ΚΟΠ, του δίνουν βάσιμες ελπίδες ότι θα τρώει και θα σπάζει από τη διαιτησία για πολλά χρόνια ακόμη. 

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί παρατηρώντας τους ορισμούς των διαιτητών το παιδικό ίνδαλμα του Ανδρέου, Ιάσωνας Χαπέσης ορίζεται παρακαλώ ως παρατηρητής διαιτησίας!!! 

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ15:30 ΕΛΠΙΔΑ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ
Στάδιο
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
Διαιτητές
Διαιτητής ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
Α' Βοηθός Διαιτητής ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΕΥΑΓΟΡΟΥ 
Β' Βοηθός Διαιτητής  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥ 
Παρατηρητής
Παρατηρητής ΙΑΣΩΝΑΣ ΧΑΠΕΣΙΗΣ

Αν υπάρχει έστω και ένα άτομο που ζει στην Κύπρο τα τελευταία 10 χρόνια και δεν γνωρίζει το ποιος είναι ο Χαπέσιης, να μας επιτρέψετε να τους τον συστήσουμε με τα λόγια του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Δώρου Σεραφείμ ο οποίος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα αποελ-ΟΜΟΝΟΙΑ τον Δεκέβρη του 2006 στον οποίο ο Χαπέσιης ακύρωσε καθαρό τέρμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο τελευταίο λεπτό: «Εδώ γίναμε μάρτυρες μιας φανερής κλοπής. Είκοσι δύο χιλιάδες κόσμος, δηλαδή 44.000 μάτια είδαν ένα πεντακάθαρο γκολ, με μόνη εξαίρεση τον Ιάσονα Χαπέσιη»

Στην ιστορία έμειναν και οι δηλώσεις του Ιοάν Αντόνε μετά το παιγνίδι, ο οποίος κάποιες μέρες μετά το παιγνίδι παραιτήθηκε πυροβολώντας την Κυπριακή διαιτησία:

«Η ομάδα μου ήταν καλύτερη και από τη στιγμή που σημειώσαμε τέρμα στο τελευταίο λεπτό, που ήταν κανονικό, έπρεπε να πάρουμε τη νίκη. Είναι κρίμα σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρωτάθλημα να αποφασίζεται από τους διαιτητές. Στη δική μου χώρα, τέτοιοι βοηθοί δεν έχουν τι να κάνουν σε τέτοιο πρωτάθλημα»

Κρατάμε επίσης και την κριτική στον Χαπέσιη από τον Φιλελεύθερο ο οποίος τον ονομάζει ως «το πρόσωπο του αγώνα» (με διπλή υπογραφή στο ρεπορτάζ από Μαύρο και Τσιαλή) :

Μια υπόδειξή του ήταν αρκετή για να βάλει φωτιά στον αγώνα, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τη φάση του 90’ δεν τα πήγαινε και τόσο άσχημα στις υποδείξεις του.  Είδε λοιπόν σε θέση οφ σάιντ τον Γκροστανόφσκι, σήκωσε τη σημαιούλα του και λίγο έλειψε να τινάξει τον αγώνα στον αέρα. Εκείνο που έμεινε; Τελικά δεν έβγαλε μόνο οφ σάιντ τον Σκοπιανό μεσοεπιθετικό αλλά και το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Σε κατοπινό σημείο το ίδιο ρεπορτάζ, αναφέρει με τίτλο «Αχ αυτή η φάση»:

Στο 90’ ο βοηθός διαιτητής, Ιάσονας Χαπέσιης, σήκωσε τη σημαία του ακυρώνοντας πεντακάθαρο τέρμα της Ομόνοιας. Το λάθος εξαγρίωσε τους ποδοσφαιριστές και κυρίως τους οπαδούς του τριφυλλιού στην ανατολική κερκίδα, που άρχισαν να του ρίχνουν αντικείμενα. Ακολούθως, αποχώρησε διαμαρτυ-ρόμενος στο διαιτητή κ. Τράττο, ο οποί-ος έδωσε προειδοποίηση για διακοπή του αγώνα αν συνεχισθεί η ρίψη αντικειμένων. Το σκηνικό επαναλήφθηκε τρεις φορές, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των παραγόντων της Ομόνοιας να κατευνάσουν τους οπαδούς. Τελικά ο βοηθός κρατώντας το κεφάλι από κέρμα, όπως υποστηρίζει, που δέχθηκε εγκατέλειψε οριστικά τη θέση του και ο κ. Τράττος με τους βοηθούς του και έφυγε για τα αποδυτήρια.

Μετά από διακοπή 18 λεπτών το παιχνίδι ξανάρχισε, αφού ο διαιτητής άλλαξε θέσεις στους βοηθούς. Όλα εξελίχθηκαν σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με θύμα πρώτα τον Ηλία (δέχθηκε αντικείμενο) και στο τέλος τον Γεωργαλλίδη (αντικείμενο στο κεφάλι) όπου μεταφέρθηκε σε νοσοκο- μείο με διάσειση.

Θυμηθείτε τη φάση της δεκαετίας μέσα από βίντεο και φωτογραφίες... 

Follow Kifines