Γι αυτό επέλεξαν τον «μαφιόζο»


28 May 2014, 9:10 a.m. kifinescom

Από: Κυριάκο Δημητρίου/Sigmalive:

Οι φίλοι του Απόλλωνα αναγνωρίζοντας την προσφορά του Ρομπέρτο Γκαρσία συχνά-πυκνά τον αποθέωσαν με το σύνθημα («δανεισμένο» από την Ελλάδα και τους φίλαθλους του ΠΑΟΚ)… «Ρομπέρτο Γκαρσία, είσαι μεγάλη μαφία!». Μετά από δύο χρόνια παραμονής στην Λεμεσό ο 34χρονος Ισπανός επιθετικός μετακομίζει στην Λευκωσία για λογαριασμό της Ομόνοιας και μένει να δούμε εάν κερδίσει την αναγνώριση και από τους φίλους των «πρασίνων».

Ο Κώστας Καϊάφας επέλεξε μία γνώριμη λύση για την γραμμή κρούσης και αξίζει τον κόπο να επαναφέρουμε ένα κείμενο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα μας σε ανύποπτο χρόνο και εξυμνούσε τις ικανότητες του Ισπανού, τότε επιθετικού του Απόλλωνα.

Έναν παίκτη που έκανε πολλή δουλειά σε όλους τους τομείς και αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του στην ενδεκάδα, αλλά τις πλείστες φορές έμενε στην… σκιά των συμπαικτών του, για παράδειγμα του Γκαστόν Σανγκόι. Μπορεί να μην… μαγεύει με τις ενέργειες του, αλλά είναι πάντοτε ουσιαστικός και αποτελεσματικός. Ας μην ξεχνάμε ότι για ένα μεγάλο διάστημα λόγω του τραυματισμού του Γκιέ κουβαλούσε μόνος το φορτίο στην κορυφή της επίθεσης σε Κύπρο και Ευρώπη.

Ο Γκαρσία αποτελεί την… επιτομή του σύγχρονου επιθετικού, καθώς μπορεί να μην έχει τόσο συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα (αν και βάζει σημαντικό αριθμό τερμάτων), αλλά βοηθάει… ποικιλόμορφα στην γραμμή κρούσης, αλλά και άλλους τομείς παιχνιδιού της ομάδας του. Είναι ο πρώτος που αρχίζει από ψηλά την άμυνα, πρεσάροντας αδιάκοπα, διεκδικεί και κερδίζει τις περισσότερες μονομαχίες στο ψηλό και το χαμηλό παιχνίδι και μπορεί να κρατήσει μπάλα και να αποτελέσει εξαιρετικό δημιουργό για τους συμπαίκτες του, είτε κινούνται από πίσω του, είτε από τα άκρα.

Αποτελεί δηλαδή την… κολώνα στην επίθεση και τον παίκτη που κάθε προπονητής, τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση τον διαθέτει στο ρόστερ. Εδώ και ένα 24ωρο στην ευχάριστη αυτή θέση βρίσκεται ο Κώστας Καϊάφας.

Πηγή: sigmalive.com

Follow Kifines