αποελ - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-1


19 Jan 2013, 4:30 p.m. kifinescom

Υστέρησε σε σχέση με προηγούμενες της εμφανίσεις η ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως και πάλι έχει να λέει για την πολεμική που δέχεται από τους διαιτητές. Κάλπικο γκολ, ανύπαρκτη αποβολή και άλλο ένα ισόπαλο ντέρμπι...

Με τον Φρέντι αντί τον Άλβες επέλεξε να ξεκινήσει το παιγνίδι ο Τόνι Σαββέφσκι παρά τις πληροφορίες ότι τον αγώνα θα ξεκινούσε ο Βραζιλιάνος. Κατά τα άλλα, αναμενόμενη η 11άδα, αφού ο Ατράντε επέστρεψε σε αγώνα πρωταθλήματος στο κέντρο της άμυνας και δίπλα στον Αλαμπί και τους Σκαραμοτσίνο και Σπούγκιν να παίρνουν θέση στα άκρα. Στο κέντρο οι Ασσίς, Λέο και Ζοάο επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις ενώ το ίδιο έγινε και στα φτερά της επίθεσης με τους Χριστοφή και Εφραίμ.

Με αργό τέμπο ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδων να κάνουν «αναγνώριση εδάφους» στα πρώτα στάδια του αγώνα. Με τον Λέο πιο πίσω και τους πλάγιους να περιμένουν στη γραμμή η ΟΜΟΝΟΙΑ, που έκανε την πρώτη της προσπάθεια προς το αντίπαλο τέρμα στο 2ο λεπτό με τον Χριστοφή να δοκιμάζει σέντρα χωρίς να βρίσκει συμπαίχτη. Ο Βασίλης Δημητρίου από το πρώτο 6λεπτο κιτρινίζει τον Φρέντι για ένα τράβηγμα έξω από την περιοχή του αποελ, ενώ το ίδιο δεν έπραξε στη περίπτωση του Αλωνεύτη 1 λεπτό αργότερα! 

Το αποέλ ήταν η ομάδα που έλεγξε την κατοχή του αγώνα στα πρώτα λεπτά χωρίς όμως να πλησιάζει στην εστία μας, ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ από τα πλάγια δοκίμασε σε 2-3 περιπτώσεις να επιτεθεί. Στο 14' η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε τη πρώτη καλή φάση με όμορφο συνδυασμό που έβγαλε τον Χριστοφή σε θέση κινδύνου από δεξιά και να κερδίζει το κόρνερ. Ο Αλαμπί έπιασε την κεφαλιά στην εκτέλεση όμως ο Πάρντο απόκρουσε.

Στην αμέσως επόμενη επίθεση, σε μια φάση που θα συζητηθεί ο Πίντο άνοιξε το σκορ. Ο Μαντούκα φάνηκε να μην προλαβαίνει τη μπάλα που πέρασε την γραμμή του άουτ όμως πάσαρε στον Πίντο που πλάσαρε τον Λεβίτα. Λεάντρο και Λεβίτα δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το πλασέ του Πίντο από κοντινή απόσταση.

Κλασσική ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 19' με τον Φρέντι να παίρνει  μπάλα από τον Ασσίς μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Πορτογάλλου, όμως το πλασέ του Αγκολέζου έφυγε λίγο έξω! Έψαξε πάντως την γρήγορη ισοφάριση η ΟΜΟΝΟΙΑ αφού για το πρώτο διάστημα με το γκολ του αποελ προσπάθησε να επιτεθεί και πάλι από τα πλάγια. Σε μια στημένη φάση, με κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Χριστοφή που έκανε τη σέντρα όμως η καλή κεφαλιά του Ζοάο Άλβες αποκρούστηκε από τον Πάρντο

Η μεγάλη φάση ήρθε για το αποελ εν τέλει, αφού στο 30΄ Μαντούκα και Αλωνεύτης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε τετ α τετ με τον Λεβίτα. Ο Σπούγκιν τους πρόλαβε και με προβολή έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τζιόλης δοκίμασε το μακρινό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε έξω.  Η ομάδα μας δεν είχε τον τρόπο να αντιδράσει και ο αργός ρυθμός σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη έδωσαν στο αποελ το πάνω χέρι στο παιγνίδι. Μάλιστα στο 38' Ο Αλωνεύτης βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής με τον Σπούγκιν και πάλι να του λέει όχι και να στέλνει τη μπάλα κόρνερ.

Σημάδι ζωής, από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το μακρινό σουτ του Λέο στο 43' χωρίς όμως να βρίσκει στόχο και το παιγνίδι να κυλάει προς το ημίχρονο χωρίς φάσεις. Με τη βοήθεια του Δημητρίου που δεν άφησε την ΟΜΟΝΟΙΑ να κάνει παιγνίδι δίνοντας συνεχώς φάουλ εναντίων μας, η ΟΜΟΝΟΙΑ επηρεασμένη και από γκολ, έμεινε σε ένα μάλλον κακό πρώτο ημίχρονο.

Χωρίς να αλλάζει κάτι όσο τη διάταξη των δύο ομάδων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ούτε όμως και στο σκηνικό του παιγνιδιού είδαμε καμιά αλλαγή, αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε και πάλι τις καλές της προσπάθειες από τα άκρα, χωρίς όμως να φτάνει στο γκολ, αφού δεν τις τέλειωσε.

Σταδιακά η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε χώρο και μέτρα στο γήπεδο αφού το αποέλ έμεινε πιο πίσω έτσι η ομάδα μας βρήκε πιο εύκολα διαδρόμους για επιθέσεις. Η πρώτη μεγάλη φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ χάθηκε με κεφαλιά του Αντράντε μετά από κόρνερ να φεύγει λίγο έξω.  Τα μέτρα όμως που κέρδισε η ομάδα μας ανάγκασαν το αποελ σε φάουλ και σε ένα από αυτά ήρθε και η ισοφάριση. Ο Ζοάο Άλβες εκτέλεσε στο δεύτεε εύκολα ρο δοκάρι, με τον Αλαμπί να τρέχει στο χώρο και πιο ψηλά από όλους να κάνει το γκολ με το κεφάλι. 

szólj hozzá: apo-Omo 1-1 Alabi

Οι αδυναμίες κυρίως στην επιστροφές, δεν έδιναν σιγουριά όμως στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού σε δύο περιπτώσεις το αποελ έφυγε σε γρήγορες αντεπιθέσεις, όμως Αντράντε και Αλαμπί μπόρεσαν να απομακρύνουν έστω και σε κόρνερ. Στο 68' έγινε μια παρόμοια φάση όπως και στο γκολ του αποελ, όμως αυτή τη φορά ο Αριστείδης Χρίστου (και όχι ο Νικήτα που ήταν στο γκολ) είδε τη φάση στο τέρμα του Λεβίτα

Το τέρμα του Αλαμπί, άνοιξε πάντως το παιγνίδι με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το νικητήριο. Χωρίς όμως καθαρό μυαλό, η ομάδα μας τέλειωνε τις φάσεις της εκτός περιοχής αφού δεν κατάφερνε να περάσει μπάλα στους προωθημένους στη περιοχή. Απεναντίας το αποελ, κέρδισε κατά συρροήν κόρνερ στην περιοχή μας με τους παίχτες μας να αμύνονται μέσα στο κουτί στις φάσεις των αντεπιθέσεων τους 

Εκεί που ο Σαββέφσκι θέλησε να κάνει το κάτι διαφορετικό στο γήπεδο, περνώντας τον Μαργκάσα στη θέση του Ζοάο και πάλι η σφυρίχτρα του κ Δημητρίου έγυρε την πλάστιγγα υπέρ των αντιπάλων. Σε μια φάση που δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί, ο Δημητρίου απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ρενάτο, τρία μόλις λεπτά μετά που ο ποδοσφαιριστής πήρε θέση στο γήπεδο! Ήταν μια φάση που έβγαινε σε αντεπίθεση το αποελ και ο Ρενάτο έπεσε για τάκλιν βρίσκοντας όντως άτσαλα και από πίσω τον αντίπαλο του. Όμως η φάση έγινε πίσω από το κέντρο με άλλους 5-6 ποδοσφαιριστές στο μισό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δεν ήταν τόσο δυνατό για να δικαιολογεί απευθείας κόκκινη. Κι όμως για άλλο ένα ντέρμπι η ομάδα μας έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα. 

Συνηθισμένο τα βουνά απ' τα χιόνια, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η ΟΜΟΝΟΙΑ τελειώνει με 10 ντέρμπι. Όμως το γεγονός ότι το αποελ δεν βολευόταν με την ισοπαλία έκανε τα πράγματα δύσκολα για μας. Έλεγξε σε μεγάλο βαθμό τις ορέξεις του αντιπάλου της, παρότι βρέθηκαν σε θέση βολής δύο φορές οι παίχτες του αποελ όμως εκεί που έπρεπε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της η ομάδα μας δεν τα κατάφερε. Η φάση όταν ο Χριστοφή έφυγε από αριστερά μόνος, με τον Εφραίμ να περιμένει στο κουτί και τον Αλεξάνδρου να τον προλαβαίνει είναι η φάση του αγώνα. Εκεί μπορούσε η ΟΜΟΝΟΙΑ να πάρει το τρίποντο και να έκανε την ανατροπή. 

Αφού όμως δεν ήρθε το μόνο που μπόρεσε να κάνει στα τελευταία στάδια του αγώνα ήταν να ελέγξει τα νώτα της και παρότι είχε τις ευκαιρίες να αντεπιτεθεί με τέτοια διαιτησία ήταν αδύνατο. Ο Δημητρίου όποτε ξεκινούσε επίθεση ο ομάδα μας έβρισκε τρόπο να την σταματήσει. Αντιθέτως όποτε οι παίχτες του αποελ αντικανονικά σταματούσαν τις επιθέσεις μας, ο ανεκδιήγητος διαιτητής δεν έδινε παραβάσεις... 

Οι παίχτες μας πήγαν στο τέλος του αγώνα στο πέταλο και ευχαρίστησαν τον κόσμο που ανταπέδωσε με χειροκρότημα. Φάνηκε από τις κινήσεις τους αλλά και με τις σημαίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που κουβάλησαν μαζί τους, ότι ήθελαν πολύ το παιγνίδι και αυτό εκτιμήθηκε από όλους. 

 

ΑγωνίστηκανΛεβίτα, Σπούγκιν, Ατράντε, Αλαμπί, Σκαραμοτσίνο, Ασσίς, Λεάντρο, Ζ.Άλβες (73' Μαργκάσα), Χριστοφή, Εφραίμ (91' Κυριάκου), Φρέντι (65' Α.Άλβες) 

Σκόρερ:Αλαμπί 60'

Κάρτες: Φρέντι, Λεάντρο, Λεβίτα, Μαργκάσα(Κόκκινη)

Δείτε το match report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines