Ανακοίνωση ΔΣ: «Να ανακαλέσουν άμεσα»


3 Oct 2014, 12:29 p.m. kifinescom

Έντονη η αντίδραση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών στην οποία φωτογραφίζει την ΟΜΟΝΟΙΑ ως υπεύθυνη για την βομβιστική επίθεση κατά του βοηθού, Ανδρέα Ανδρέου!

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το Σωματείο μας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου, «φωτογραφίζοντας» την ΟΜΟΝΟΙΑ ως υπεύθυνη για τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του βοηθού διαιτητή, Αντρέα Αντρέου.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες, από οπουδήποτε και εάν προέρχονται. Όμως, δεν ανεχόμαστε από κανέναν, χωρίς στοιχεία, να λοιδορεί και να «πυροβολεί» εναντίον του Σωματείου μας.

Διερωτόμαστε πάνω σε ποια βάση στήριξε ο ΣΔΚ το συμπέρασμά του πως είναι ποδοσφαιρικοί οι λόγοι που οδήγησαν στο συμβάν, τη στιγμή που η Αστυνομία ακόμη διερευνά την όλη υπόθεση. Ας σημειωθεί ότι το συμβάν, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του ΣΔΚ, έγινε 15 ημέρες μετά το παιχνίδι της ομάδας μας με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα και ενώ ακολούθησε άλλο ένα παιχνίδι ανάμεσα στην Ανόρθωση και την Αγία Νάπα, στο οποίο ο συγκεκριμένος βοηθός διαιτητής συμμετείχε και υπέπεσε ξανά σε σοβαρό λάθος.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου από πότε έχει αναλάβει χρέη αστυνομικού και δικαστή; 
Ας περιοριστεί στα δικά του καθήκοντα, φροντίζοντας στο να βελτιωθεί η εξαιρετικά προβληματική εικόνα της Κυπριακής διαιτησίας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πληγεί σημαντικά και στη φετινή σεζόν από τις διαιτητικές αποφάσεις, παρά το ότι έχουμε παίξει μέχρι στιγμής μόλις πέντε παιχνίδια.

Κατέχουμε την πρωτιά στις κίτρινες κάρτες, κάθε αγωνιστική μας δίνονται τηλεοπτικά πέναλτι, ενώ σε κάθε παιχνίδι γινόμαστε μάρτυρες λαθών που μονομερώς αδικούν την ομάδα μας.

Η προσπάθεια φίμωσης των ΜΜΕ, που έντεχνα επιχειρεί ο ΣΔΚ, με το να τα «φωτογραφίζει» ως τους ηθικούς αυτουργούς της ενέργειας, δεν πρέπει να βρει ανταπόκριση στους λειτουργούς του Τύπου.

Το μέγεθος και η σοβαρότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι γνωστά σε όλους, όπως και το γεγονός ότι διεκδικεί τα δικαιώματά της μέσω των νόμιμων διαδικασιών της ΚΟΠ.

Ζητούμε από αυτούς που εξέδωσαν την ανακοίνωση να ανακαλέσουν και να ανασκευάσουν άμεσα, τα όσα λανθασμένα αφήνουν να νοηθούν σε βάρος του Σωματείου μας, διαφορετικά μένουν για ακόμη μία φορά εκτεθειμένοι στα μάτια όλων.

Καλούμε τον ΣΔΚ να παρουσιάσει οποιαδήποτε στοιχεία έχει που ενοχοποιούν το Σωματείο μας, το οποίο ουδέποτε στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε τέτοιου είδους συμβάντα.

Σε αντίθετη περίπτωση, η ΟΜΟΝΟΙΑ επιφυλάσσει το δικαίωμα της να λάβει οποιαδήποτε νομικά μέτρα κρίνει αναγκαία, για προάσπιση των συμφερόντων της.

Follow Kifines