Η αρχή το ήμισυ του παντός


31 Jul 2014, 11:05 a.m. kifinescom

"Σαφώς αλλάζουν τα δεδομένα" ανάφερε ο Κώστας Καϊάφας στη δημοσιογραφική προχθές, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν το ότι ο πρώτος αγώνας είναι στο ΓΣΠ επηρεάζει τον τρόπο παιγνιδιού της ομάδας. 

Με την πιο πάνω δήλωση μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι η εικόνα της ομάδας μας σήμερα δεν θα έχει και πολλές ομοιότητες με αυτήν της περασμένης βδομάδας. Σήμερα ο στόχος δεν είναι το να παίξει η ομάδα "safe" αλλά το να βάλει τα θεμέλια της πρόκρισης. Κι αν είναι δυνατόν...να χτίσει και τον αντίπαλο μέσα σ' αυτά χωρίς να έχει ελπίδες για κάτι καλό στο δεύτερο παιγνίδι, όπως είναι και ο στόχος τους άλλωστε. 

Η προϊστορία με ομάδες από το FYROM είναι εκεί για να θυμίζουν την διαφορά δυναμικότητας. 6 νίκές στα 6 παιγνίδια. 17 γκολ υπέρ, 2 κατά. Θεωρούμε ότι το "άγχος" και ο "ψυχαναγκασμός" της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να πετύχει κάτι καλό στην Ευρώπη μας κρατάει πίσω. Αν δηλαδή ο αγώνας αυτός ήταν για τον 2ο προκριματικό, θα είχε οποιοσδήποτε το παραμικρό άγχος;

Το λέμε γιατί είναι καλός ο σεβασμός σε κάθε αντίπαλο, είναι καλό να έχεις και το "γνῶθι σαὐτόν" των αρχαίων ημών προγόνων, αλλά να μην τρελαθούμε κι όλας. Η Μέταλουργκ είναι μια ομάδα φιλότιμη μεν, κατώτερη ποιοτικά δε! 

Όπως και να χουν τα πράγματα, συμφωνούμε εν μέρει με τον κόουτς ότι στην Ευρώπη και σε διπλούς αγώνες πρέπει να σκέφτεσαι συνεχώς την μεγάλη εικόνα, αυτή της πρόκρισης δηλαδή. Και αυτό θα κάνει σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Άλλωστε είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η τακτική πάει να χαθεί από το παιγνίδι μας, στηριζόμενοι μόνο πάνω στον ενθουσιασμό και τις ικανότητες συγκεκριμένων μονάδων. Ο Καϊάφας θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό. Θέλει να τιθασεύσει τον ενθουσιασμό της ομάδας ο οποίος μπορεί να φέρει και λάθη που στοιχίζουν. 

Το θέμα είναι να καταφέρει να πάρει νίκη σήμερα με 0 παθητικό. Γιατί όταν λέμε ότι σήμερα πρέπει να γίνει η αρχή για την πρόκριση, δεν μπορεί να υπάρξει άλλο αποτέλεσμα που να λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Follow Kifines