Κύπελλο: αποελ Vs ΟΜΟΝΟΙΑ 3-0


8 Apr 2015, 7:02 p.m. kifinescom

Μόνο θεωρητικές είναι πλέον οι ελπίδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου, αφού η ντροπιαστική ήττα από το αποελ , δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ανατροπή στον επαναληπτικό σε δυο βδομάδες.

Κατώτερη των περιστάσεων και ανεξήγητα επιρρεπής στα λάθη, η ΟΜΟΝΟΙΑ τιμωρήθηκε από το αποελ που πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση σε ντέρμπι αιωνίων. Η κακή μέρα στην οποία βρέθηκε δε ο Γιωργαλλίδης με λανθασμένες τοποθετήσεις και στα τρία γκολ που δεχτήκαμε, συνέτεινε στο να δεχτεί η ομάδα μας βαριά ήττα σε ένα χρονικό σημείο που η ψυχολογικές ισορροπίες στα δύο στρατόπεδα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες από αυτές που επικρατούν τώρα.

Ενόψει του επαναληπτικού της 22ης Απριλίου η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί παρά να ελπίζει σε ένα μικρό θαύμα, αφού χωρίς έστω ένα τέρμα υπέρ της σήμερα και το αποελ να μπορεί με ένα τέρμα να σκοτώσει το ματς στον επαναληπτικό, τα δεδομένα είναι σαφώς εναντίον μας.

Η προσπάθεια πλέον θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αντιστροφή του κακού κλίματος αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα το μεθεπόμενο Σάββατο για το πρωτάθλημα όπου η ομάδα μας θα ψάξει τη νίκη για να παραμείνει στο κυνήγι των πρωτοπόρων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με αλλαγές σε όλες τις γραμμές παρέταξε την ομάδα ο Κώστας Καϊάφας αφού μπροστά από τον Αντώνη Γιωργαλλίδη στην άμυνα επέστρεψε το δίδυμο Ρουνιέ και Γκουλόν, με τους Λομπιανίτζε και Λεάντρο στα άκρα της άμυνας. Στον χώρο του κέντρου επέστρεψαν οι Οικονομίδης και Ασσίς που μαζί με τον Μαργκάσα αποτέλεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, ενώ στην επίθεση μπροστά από τους Κιρμ και Σκέμπρι αγωνίστηκε ο Μίκαελ Ποτέ.

Το αποελ ξεκίνησε καλύτερα το παιγνίδι, βάζοντας πίεση από ψηλά, στέλνοντας προειδοποιητικά μηνύματα από νωρίς. Η διακοπή όμως στο 4ο λεπτό μετά από φωτιά στην ανατολική έκοψε τον ρυθμό τους και έδωσε την ευκαιρία στην ΟΜΟΝΟΙΑ να προσαρμοστεί καλύτερα. Στο 7ο λεπτό ο Σκαπούλλης μπορούσε να δώσει πέναλτι για την ομάδα μας όταν ο Καρλάο έκανε χέρι εντός περιοχής, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ ισορρόπησε στο 10λεπτο και στο 18' έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με τον Ασσίς, η ομάδα του αποελ κατάφερε να ελέγξει την κυκλοφορία ενώ επιπλέον με το σωστό πρέσιγνκ να υποχρεώνει την ομάδα μας σε λάθη.

Στο 35ο λεπτό ο Λάνινγκ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κακή αντίδραση της άμυνας σε κόρνερ που εκτέλεσε ο αντίπαλος και κατάφερε να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Λεάντρο για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ρίσε εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, χωρίς ιδιαίτερη δύναμη αλλά με αρκετό σπιν πάνω στην μπάλα με αποτέλεσμα να γίνει κακός υπολογισμός από τον Γιωργαλλίδη. Έτσι στο 38' το αποελ έφτασε στο 2-0, φανερώνοντας την Αχίλλειο φτέρνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που είναι φέτος η αμυντική συμπεριφορά στα στημένα.

Η ομάδα μας δεν κατάφερε να αντιδράσει στα εναπομείναντα λεπτά, παρότι υπήρξε και 2λεπτη καθυστέρηση με το 2-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Τα στατιστικά του ημιχρόνου δείχνουν και την εικόνα του αγώνα στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Καϊάφας επιχείρησε να αλλάξει τα δεδομένα περνώντας στο παιγνίδι τον Γκαρσία αντί του Ποτέ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Το αποελ ξεκίνησε ξανά με ευκαιρία το παιγνίδι με τον Σιέρινταν να κάνει μια επικίνδυνη παράλληλη μπαλιά που για καλή μας τύχη δεν βρήκε τον Λάνινγκ και έφυγε παράλληλα πλάγια.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ όχι μόνο δεν βελτιώθηκε μετά την αλλαγή, αλλά έγινε ακόμη πιο παθητική στο παιγνίδι της με το αποελ να κερδίζει σευνεχώς μπάλα και να ανεβάζει τα ποσοστά κατοχής του. Χαρακτηριστικό αυτού ότι η ομάδα μας πλησίασε περιοχή - χωρίς ευκαιρία - στο 57'! 

Η εικόνα αυτή θορύβησε τον Καϊάφα ακόμη περισσότερο που ετοίμασε τους Φοφανά και Δημητρίου ως το αντίδοτο στην κακή κυκλοφορία. Στο 61ο λεπτό οι προαναφερόμενοι αντικατέστησαν στην ουσία την δεξιά πτέρυγα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αφού στον πάγκο επέστρεψαν οι Κιρμ και Λομπιανίτζε.

Μια σπασπωδική αντίδραση για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 70λεπτο δεν ήταν αρκετή για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Παρότι ο Σκέμπρι έχασε ίσως την πιο αξιόλογη ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Μοράις να διώχνει πριν να τελειώσει τη φάση φάτσα με το Χιώτη και τα 2 συνεχόμενα κόρνερ, η ομάδα μας δεν κατάφερε να μειώσει. Τουναντίον σε μια άλλη φάση με χαρακτηριστική απουσία οργάνωσης στην άμυνα και κακής εκτίμισης από τον Γιωργαλλίδη, ο Ντε Βινσέντι σε στυλ "καράτε κιτ" έγραψε το ντροπιαστικό 3-0 στο 78'.

Στο 88' ο Κακά παραλίγο να κάνει αυτό που η ομάδα μας δεν μπορούσε, όταν ένα διώξιμο σου έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Χιώτη ενώ το αποελ έχασε και νέα μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Με 3 λεπτά επιπλέον καθυστέρησης και την ΟΜΟΝΟΙΑ να μην μπορεί να βγει ορθόδοξα μπροστά στα καρέ του Χιώτη, το παιγνίδι ολοκληρώθηκε με το 3-0 ως τελικό σκορ.

Η τελική εικόνα των στατιστικών

Αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Λομπιανίτζε (61' Δημητρίου), Ρουνιέ, Γκουλόν, Λεάντρο, Οικονομίδης, Μαργκάσα, Ασσίς, Κιρμ (61' Φοφανά), Σκέμπρι, Ποτέ (46' Γκαρσία)

Σκόρερ: -
Κάρτες: Σκέμπρι, Ρουνιέ

Το Live Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

April 2015

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines