αποελ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1


4 Mar 2017, 6:56 p.m. kifinescom

Ο Ντάρμπισιαϊρ μείωσε στο 86' αλλά ήταν πολύ αργά για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Με δύο πέναλτι δώρα του Ματ και του Μασιά στο 43' και στο 45', το αποελ πήρε μια εύκολη νίκη απέναντι σε μιαν απογοητευτική ΟΜΟΝΟΙΑ. 

Όταν ο αντίπαλος για ένα ημίχρονο κάνει απλά διαχείρηση δυνάμεων αυτό σίγουρα μιλάει για την "ανικανότητα" της δικής σου ομάδας να είναι ανταγωνιστική. Το πέναλτι-δώρο του Ντάρμπισιαϊρ στο 43' ακολουθήθηκε από το πέναλτι-δώρο του Μασιά στο 45' για να τελειώσει μια ώρα αρχίτερη το ματς για τους παίχτες του Ιωακείμ. 

Οι ποδοσφαιριστές μας δεν έδειξαν να το πιστεύουν καθόλου και κατάφεραν μόνο να μειώσουν στο σκορ όταν ήταν ήδη πολύ αργά. Το αποελ πήρε άλλη μια νίκη-ντροπή στην ιστορία του συλλόγου μας, με τους πράσινους απλά να έχουν τυπική παρουσία στο γήπεδο. Η σιωπή του Βόρειου πετάλου σε ένα αιώνιο ντέρμπι έδειξε και την γύμνια της ομάδας μας που δεν μπόρεσε να σταθεί αξιοπρεπώς στο γήπεδο και μοιραία έφυγε χαμένη από το ΓΣΠ.

Ο Αγώνας 

Ο Άκης Ιωακείμ διατήρησε τον σχηματισμό με τους τρεις επιθετικούς με τον Ρουσιά να παίρνει την θέση του Σιέρινταν που ως γνωστόν πήρε μεταγραφή στην Πολωνία. Στην άμυνα μπροστά στον τετματοφύλακα Παναγή αγωνίστηκαν οι Φυλαχτού και Βύντρα, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Στα άκρα οι Σοϊλέδης και Δημητρίου. Στον χώρο του κέντρου οι Μαργκάσα, Τουρέ και Κλέιτον διατήρησαν την θέση τους, όπως και οι Χριστοφή και Ντάρμπισιαϊρ στην επίθεση:

1ο Ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του αγώνα το οποία είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα το αποελ ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή, χωρίς όμως να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα για την άμυνα μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μαζεμένη προς τα πίσω έδινε χώρο και έψαχνε την γρήγορη αντεπίθεση με τους Ρουσιά και Χριστοφή από τα άκρα. 

Αν και το αποελ έφτιαξε μια φάση με τον Μπαράλ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η ομάδα μας έδειξε να μπορεί να κάνει τα βασικά στο αμυντικό κομμάτι για να αντιμετωπίζει την υπεροπλία του αποελ στην επίθεση. 

Πάντως το αποελ κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα μετά το 25λεπτο και να φτάξει ευκαιρίες μπροστά στο τέρμα μας, με τον Παναγή να αντιδράει σωστά και να πραγματοποιεί τις απαραίτητες αποκρούσεις. Ιδιαίτερα η απόκρουση του στο 31' στο σουτ του Βάντερ εντός περιοχής, ήταν ιδιαίτερα σημαντική. 

Από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ ένα σουτ του Κλέιτον στο 27' από καλό σημείο βρήκε σε σώμα αμυντικού και δεν πήγε προς το τέρμα. 

Το παιγνίδι αν και στον έλεγχο του αποελ έδειχνε πως θα πήγαινε με το 0-0 στο ημίχρονο όμως ο Ντάρμπισιαϊρ με απρόσεχτο παίξιμο στο κουτί παραχώρησε πέναλτι στο αποελ μετά από παίξιμο της μπάλας με το χέρι. Έτσι στο 44' ο Σωτηρίου άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα. 

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπαράλη βρέθηκε φάτσα με τον Παναγή με τον Σοϊλέδη να του φράσσει τον δρόμο με τάκλιν και τον Μασιά να μην διστάζει να καταδικάζει αδίκως την ΟΜΟΝΟΙΑ με δεύτερο πέναλτι, το οποίο ο Μπαράλ μετέτρεψε σε γκολ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. 

2ο Ημίχρονο 

Χωρίς αλλαγές επέστρεψε για το 2ο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους στράβωσαν κι άλλο τα πράματα για την ομάδα μας αφού ο Κατελάρης τραυματίστηκε στο 51' και ζήτησε αλλαγή. Έτσι ο Ιωακείμ πέρασε στο 53' τον Φλορέσκου. 

Το αποελ κάνοντας απλά συντήρηση δυνάμεων κρατούσε μακριά τους ποδοσφαιριστές μας από τα καρέ του με τον Κλέιτον να απειλεί ελάχιστα με μια τυφλή κεφαλιά μέσα στην περιοχή που πέρασε έξω. Με την ομάδα μας να μην μπορεί να παίξει μπάλα και να επιτεθεί, ο Ιωακείμ πέρασε τον Κύπρου στη θέση του Ρουσιά στο 64ο λεπτό. 

Το αποελ με αρκετή ψυχραιμία διαχειρίστηκε το υπερ του αποτέλεσμα μη επιτρέποντας στην ΟΜΟΝΟΙΑ να κάνει επιθέσεις ουσίας. Η ομάδα μας χωρίς να μπορεί σε κανένα σημείο του ημιχρόνου να δείξει σημάδια θέλησης ή αντίδρασης έδειξε από νωρίς ότι είχε αποδεχτεί την μοίρα της στο παιγνίδι και δεν απείλησε καθόλου την εστία του Βάτερμαν. 

Στο 86' ο Ντάρμπισιαϊρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιαμπερέ και έφυγε στην πλάτη της άμυνας έτσι κατάφερε να μειώσει στο σκορ μετά από το πλασέ του απέναντι στον Βάτερμαν. 

Οι ποδοσφαιριστές του αποελ δεν επέτρεψαν να παιχτεί ματς στα τελευταία λεπτά με την ΟΜΟΝΟΙΑ παρά την είσοδο του Αζίζ να μην μπορεί να φτάσει σε νέα ευκαιρία για να ισοφαρίσει τουλάχιστον τον αγώνα. 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Δημητρίου (90' Αζίζ), Βύντρα, Κατελάρης (53' Φλορέσκου), Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Χριστοφή, Ρουσιάς (64' Κύπρου), Ντάρμπισιαϊρ 

Σκόρερ: 86' Ντάρμπισιαϊρ
Κάρτες: Ρουσιάς, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Κλέιτον, Φλορέσκου

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines