Στο Δασάκι της Άχνας για τα επόμενα τρία χρόνια


12 Jul 2021, 6 p.m. kifinescom

Οριστικά αλλάζει έδρα η ομάδα μας για τους αγώνες του πρωταθλήματος, αφού όπως ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης της, η Ομόνοια έχει δηλώσει ως γήπεδο το γήπεδο του Εθνικού Άχνας για τους εντός έδρας αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν έρχεται ως "κεραυνός εν αιθρία" αφού είναι γνωστή η διαφωνία και έλλειψη συναντήλιψης με τους ιθύνοντες του ΓΣΠ. Έκπληξη όμως είναι ότι η Ομόνοια αλλάζει στην ουσία επαρχία ενώ επιλέγει ένα γήπεδο που το χωρίζουν πολλές κλάσεις ποιότητας με το ΓΣΠ. Δεύτερο γήπεδο σαν το στάδιο της Πρωτεύουσας δεν υπάρχει στην Κύπρο, όμως όλοι πίστευαν ότι μια μετακόμιση στο Αρένα της Λάρνακας θα ήταν πιο ευκολοχώνευτη, ενώ για τους Λευκωσιάτες οπαδούς της ομάδας το Μακάριο αποτελεί την μοναδική αποδεκτή υπαλλακτική.

Για δαφορετικούς λόγους δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί μια τέτοια λύση, έτσι η ομάδα συμφώνησε με την Διοίκηση του Εθνικού για τα επόμενα τρία χρόνια ενώ υπάρχει η πρόθεση να γίνει ουσιαστική αναβάθμιση του γηπέδου με σκοπό να έρθει στα μέτρα των αναγκών της ομάδας μας.

Η Ομόνοια εξηγεί το σκεπτικό στην ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο:

" Προσωρινή έδρα και μεταβατική περίοδος για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα!"

Το στάδιο της Άχνας θα είναι, προσωρινά, η νέα ποδοσφαιρική μας έδρα για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Τα γνωστά γεγονότα δεν μας άφησαν άλλη επιλογή πέρα από το να αναζητήσουμε ποδοσφαιρική στέγη. Από τα διαθέσιμα γήπεδα, το στάδιο της Άχνας μας προσέφερε τις συνθήκες που μας επιτρέπουν να το χρησιμοποιούμε ως μια μεταβατική περίοδο.

Έχουμε ήδη προγραμματίσει τις εργασίες αναβάθμισης του σταδίου ώστε, στο μέτρο του εφικτού, να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και να το νιώσουμε ως δικό μας «σπίτι». Επιπλέον, με την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης φάσης, η χωρητικότητα του σταδίου θα αυξηθεί σε περίπου 10.000 θεατές και θα υλοποιηθούν τα πρώτα έργα αναβάθμισης.

Επιδίωξή μας θα είναι όπως ο κόσμος απολαμβάνει τις ημέρες των εντός έδρας αγώνων για πολύ περισσότερο χρόνο από όσο διαρκεί το αγωνιστικό 90λεπτο, με εκδηλώσεις, δράσεις και ενέργειες που θα γίνονται πριν και μετά την κάθε αναμέτρηση.

Κατανοούμε πως η απόφαση αυτή ανατρέπει τα καθιερωμένα και επηρεάζει χιλιάδες φιλάθλους που διαμένουν στη Λευκωσία, καθώς θα διανύουν περισσότερη απόσταση και θα αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για τους αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σίγουρα θα είναι πολύ πιο εύκολο για τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ της Αμμοχώστου και της Λάρνακας, ενώ σχεδόν αναλλοίωτα θα είναι τα σχετικά δεδομένα για όσους διαμένουν στη Λεμεσό και την Πάφο.

Δεν χωρεί αμφιβολία πως η απόφασή μας ταράζει τα λιμνάζοντα νερά. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη, αλλά συνειδητή και αναγκαία απόφαση. Μια απόφαση που μπορεί άμεσα όλους να μας δυσκολεύει και να μας βγάζει εκτός της ζώνης άνεσής μας, όμως τη λάβαμε, αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ ένα καλύτερο αύριο. Όλοι μας ενδεχομένως να χάσουμε από κάτι τώρα, για να πετύχουμε κάτι πολύ πιο μεγάλο στη συνέχεια. Κάποιες φορές χρειάζεται να πάρεις σκληρές αποφάσεις και να θυσιάσεις πράγματα, προκειμένου να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να τα κάνεις πραγματικότητα. Και για να κάνουμε το δικό μας όνειρο πραγματικότητα, έπρεπε να λάβουμε αυτήν την απόφαση.

Ζητάμε από τον κόσμο να παραμείνει στο πλευρό της ομάδας, να μετατρέψει το στάδιο της Άχνας ως το δικό μας «κάστρο» και να συμπορευθεί μαζί μας! Έχουμε στρατηγική, όραμα και πλάνο για μια ολοένα και πιο ισχυρή ΟΜΟΝΟΙΑ. Μια ΟΜΟΝΟΙΑ που θα πρωταγωνιστεί, θα αναζητά μόνο το καλύτερο, θα λαμβάνει σεβασμό και δεν θα ανέχεται την αδικία.

Πάμε να δώσουμε μαζί και αυτήν τη μάχη και στο τέλος να απολαύσουμε υπερήφανοι την υλοποίηση και αυτών των στόχων μας. Ας κάνουμε ο καθένας μας τη δική του μικρή ή μεγάλη θυσία, ας βάλουμε ο καθένας μας το δικό του λιθαράκι, για να έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ ένα μέλλον όπως της αξίζει.

Για την ώρα θα αγωνιζόμαστε στο στάδιο της Άχνας και θα πρέπει να συνδέσουμε την εκεί παρουσία μας με νέες επιτυχίες, διακρίσεις και τίτλους!

Θα σας κρατούμε ενήμερους για περαιτέρω εξελίξεις.

Έδρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όλη η Κύπρος! 

 

Follow Kifines