50 - 50: Τιμήστε τους...


4 Oct 2012, 5:07 p.m. djore

Για στραβός είναι ο γιαλός, για στραβά αρμενίζουμε... Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που συμβαίνουν και τα δύο μαζί, το χάος. Κάτι τέτοιο μου θυμίζει φέτος η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μια οποία ομάδα, με την αξία των ποδοσφαιριστών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο κυπριακό πρωτάθλημα, θα έκανε εύκολα το 4x4 και θα κέρδιζε το πρωτάθλημα δια περιπάτου . Και όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει κάνει μια από τις χειρότερες αρχές πρωταθλήματος, από τότε που η μνήμη μου με αφήνει να θυμάμαι.

Όταν έγινε η κλήρωση του Cyprus League ( CL όπως λέμε Champions League, καμία σχέση), την σχολιάσαμε μ’ ένα φίλο και αναρωτιόμασταν με πόσους βαθμούς θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν θα είχαμε στην 6η αγωνιστική. Από τους 18 αν είχα τους δεκατέσσερις θα είμαστε σίγουροι πρωταθλητές του απάντησα, μέχρι 12 θα είμαστε στους στόχους μας, 10 θα είναι δύσκολη η συνέχεια και πιο κάτω από 10 ούτε που να το σκέφτεσαι...

Και ήδη με την ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι έχουμε παρεκκλίνει από το στόχο μας. Μια ισοπαλία που και πάλι σε άδικα σαν αποτέλεσμα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ για άλλο ένα παιχνίδι εμφανώς καλύτερη από την αντίπαλο της δεν μπορεί να διαχειριστεί το προβάδισμα της και μένει με την ισοπαλία. Τα αγωνιστικά προβλήματα που παρουσιάζει η ομάδα φαίνονται διαχειρίσιμα. Υπάρχουν οι αγωνιστικές επιλογές για να λυθούν τα οποία δικά μας λάθη σε άμυνα και επίθεση. Αυτά που δεν θα λυθούν, είναι τα λάθη της διαιτησίας. Για άλλη μια φορά ο γενίτσαρος Παναγή ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες που του δώσανε … ( Εδω σταμάτησα και αναρωτήθηκα τι γράφω... Διαιτησία εξ ορισμού το τι σημαίνει δεν είναι αυτό που βλέπω από την αρχή του πρωταθλήματος .Λάθη διαιτητικά δεν μπορεί να είναι λάθη όταν γίνονται με σκοπό. Σωστό Λάθος δεν υπάρχει, είναι άτοπη έννοια...)

Η τελευταία αποτυχία μπορεί να είναι καθοριστική για την μετέπειτα πορεία μας στο πρωτάθλημα και όχι μόνο. Και για αυτό απαιτείται ορθολογική διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης, που αν δεν υπάρξει, θα προκαλέσει αμέτρητα προβλήματα που στο τέλος θα επηρεάσουν και την αγωνιστική παρουσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο τρόπος για να γίνει πιο εύκολη η διαχείριση της κατάστασης αυτής, μας δίνεται στην επόμενη αγωνιστική κόντρα στο σκατό. Η νίκη είναι μονόδρομος αφού μόνο με αυτή θα υπάρξει η κατάλληλη δυναμική για να συνεχίσει η ομάδα στο πρωτάθλημα. ΓΑΜΗΣΤΕ τους γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση, μια αλυσιδωτή αντίδραση θα ξεκινήσει με απρόβλεπτες συνέπειες για το σωματείο. Οι διάφοροι "καλοθελητές" θα κάνουν το παν για να μην πάρουμε την νίκη. Ο ΛΑΟΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι ο μόνος που μπορεί να την προστατεύσει. Για αυτό και εμείς έχουμε υποχρέωση να είμαστε εκεί, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον...  

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Πενήντα πενήντα

Follow Kifines