Και όσα δεν είδαμε ακόμα


14 Aug 2013, 12:04 p.m. philosophos

Τελικά η ιστορία με τον προπηλακισμό του Τράττου αγγίζει τα πράγματα σε βάθος.

Οδηγίες του Ιωνά να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και ονόματα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα δήθεν.

Δεν φτάνει που έκαναν τον κόσμο να αγανακτίσει με το τρόπο που χειρίζονται το ποδόσφαιρό τους, δεν φτάνει που έχουν καταντήσει το ποδόσφαιρο ένα θεσμό εκτελεστικής και δικαστικής αυθαιρεσίας, έχουν τώρα αποφασίσει να καταστείλουν και τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της Κυπριακής δημοκρατίας.

Τί να περιμένεις από μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της αποφάσεις έχει παραχωρήσει εθνική κυριαρχία και έχει καταδικάσει τον τόπο σε μακρόχρονη ανέχεια; Το μόνο που περιμένεις είναι αντιδημοκρατικές τακτικές καταστολής. Αυτές οι ενέργειες εναντίων οπαδών μπορεί να θεωρηθούν ως ασκήσεις από την κυβέρνηση για να δοκιμάσει τα όρια της κοινωνίας σε τυχόν μελλοντικές αντιδράσεις στον εξευτελισμό που θα μας φέρουν οι αποφάσεις της.

Και μάλιστα όλες αυτές οι "δοκιμές" γίνονται από άτομα που αμφισβητούνται. Γιατί ο Ιωνάς Νικολάου είναι δηλωμένος και ενεργά αναμεμειγμένος αποελίστας. Τον είδαμε παρέα με το διοικητικό συμβούλιο του αποέλ στο πρόσφατο εκτός έδρας ευρωπαικό τους. Ο Ιωνάς είχε δώσει οδηγίες στην αστυνομία να εποπτεύει επεισόδεια από οπαδούς της αγαπημένης του ομάδας τόσο στο ΓΣΠ όσο και στην Κένεττυ και άφησε τα κακομαθημένα του να κάψουν περιπολικό.

Στην περίπτωση της Ομόνοιας τους αρνείται το δικαίωμα να ταξιδέψουν (περίπτωση σύλληψη φιλάθλου στο αεροδρόμιο) και τους παραβιάζει τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.

Έχουμε τα πλέον ακατάλληλα άτομα για να διαχειριστούν το ποδόσφαιρό μας. Δυστυχώς μπαίνουμε σε μια νέα σεζόν, στην οποία προβλέπεται να δούμε όσα δεν είδαμε ακόμα...

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Πράσινη Κοσμοθεωρία

Follow Kifines