Το Euro της αδικίας ή της θείας δίκης;


19 Jun 2012, 8:34 a.m. GoDDemis

Πρέπει να πω πως το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει ξεπεράσει κατά πολύ, μέχρι στιγμής, τις προσδοκίες μου. Με τις σφιχτές άμυνες που υπάρχουν πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν περίμενα ότι οι ομάδες θα σημείωναν τόσα πολλά γκολ ή ότι θα πρόσφεραν το θέαμα που παρακολουθούμε στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Μέχρι τώρα, σε 22 αγώνες έχουν επιτευχθεί 57 γκολ, με μέσο όρο τερμάτων 2.59. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε όλους τους αγώνες έχουν επιτευχθεί τέρματα και σε μόνο 7 περιπτώσεις δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Όμως μπορεί κάποιος να πει πως, 2 αγώνες πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, έχουν εμφανιστεί άδικα ή δίκαια αποτελέσματα.

Έχουμε δει την Ελλάδα να είναι ανύπαρκτη τα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της απέναντι σε Πολωνία και Τσεχία και στο τέλος να καταφέρνει να πάρει την πρόκριση αφήνοντας έξω το μεγάλο φαβορί του ομίλου, Ρωσία, η οποία συνέτριψε την Τσεχία, η οποία στο τέλος κατάφερε να προκριθεί ως πρώτη από τον Α' Όμιλο!

Μήπως αποτελεί αδικία που ίσως η ποιοτικότερη ομάδα του ομίλου έμεινε έξω ή θεία δίκη που η Ελλάδα και η Τσεχία εξιλεώθηκαν μετά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα που είχαν παίζοντας καλή μπάλα στη συνέχεια;

Στον "όμιλο του θανάτου" είδαμε την Γερμανία να κάνει τρεις νίκες (κάτι που κάνει για πρώτη φορά) , την Πορτογαλία να κερδίζει δύσκολα την Δανία και παίζοντας καλούτσικο ποδόσφαιρο την Ολλανδία, και να παίρνει τη δεύτερη θέση του ομίλου. Η Δανία ξάφνιασε πολλούς με το στρωτό και παθιασμένο ποδόσφαιρο που έπαιξε και σίγουρα δεν θα ήταν αδικία αν προκρινόταν στους "8". Από την άλλη, η Ολλανδία απογοήτευσε τους πάντες, αφού ως φιναλίστ του τελευταίου Μουντιάλ, όλοι την περίμεναν να φτάσει πολύ ψηλά. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν πήρε αυτό που της άξιζε. Στον Γ' Όμιλο, τα δύο φαβορί, Ισπανία και Ιταλία προκρίθηκαν, αφήνοντας εκτός συνέχειας την ομάδα που ίσως να είναι η πιο αδικημένη της φετινής διοργάνωσης, Κροατία. Η Κροατία πάλαιψε όλα τα παιχνίδια της και ίσως αν ήταν σε έναν πιο βατό όμιλο να την βλέπαμε να περνά στον επόμενο γύρο. Σε ό,τι αφορά την Ιρλανδία, μάλλον πήρε αυτό που της άξιζε, όμως και αυτή πάλαιψε ώστε να κάμει μια αξιοπρεπή παρουσία στον όμιλο.

Αναμένοντας τους αποψινούς αγώνες Αγγλία-Ουκρανία και Γαλλία-Σουηδία για να ολοκληρωθεί το παζλ των προημιτελικών, το μόνο μπορούμε να πούμε είναι ότι Γαλλία και Αγγλία έχουν προβάδισμα πρόκρισης, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το πώς θα παρουσιαστούν οι Άγγλοι. Ίσως στο τέλος οι συνδιοργανωτές Ουκρανοί να κάνουν την έκπληξη και να τους αφήσουν εκτός συνέχειας. Η Σουηδία είναι ήδη εκτός συνέχειας, παρόλο που ίσως να ήταν και λίγο άτυχη στους δύο πρώτους αγώνες, και θα παλέψει για το γόητρό της απέναντι στην Γαλλία που έχει ήδη εξασφαλισμένο το εισιτήριο.

Η συνέχεια της διοργάνωσης θα δείξει κατά πόσον θα ερφαρμοστεί η θεία δίκη ή αν κάποιες ομάδες θα μείνουν με την πικρία της δίκαιης αδικίας.

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Τα Γκαντέμικα

Follow Kifines