Όταν με το καλό προκριθούμε...


7 Aug 2012, 10:30 a.m. GoDDemis

...το όνομα της Ομόνοιας θα μπει στην κληρωτίδα της Παρασκευής, όπου στις 2:30 ώρα Κύπρου θα γίνει η κλήρωση για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην κληρωτίδα θα υπάρχουν σύνολο 62 ομάδες που προέρχονται από τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ καθώς και κάποιες ομάδες που αποκλείστηκαν από τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί να με πείτε «Γκαντέμη» που προτρέχω και κάνω κάποιους υπολογισμούς, αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε τι μας περιμένει σε περίπτωση νίκης-πρόκρισης απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Τα γκρουπ της προκλήρωσης θα γίνουν γνωστά πριν την κλήρωση της Παρασκευής και οι ομάδες θα χωριστούν σε πέντε γκρουπ των δέκα ομάδων και ένα γκρουπ των δώδεκα.

Υπάρχει πιθανότητα η Ομόνοια να βρίσκεται στους «ισχυρούς»; Ας εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο.

31 ομάδες θα είναι στους «ισχυρούς» και 31 στους «ανίσχυρους» της κλήρωσης. Η Ομόνοια τη δεδομένη στιγμή, εάν και εφόσον περάσουν τα φαβορί, θα βρίσκεται στη 15η θέση των «ανίσχυρων», και φαντάζει δύσκολο να ευνοηθεί τόσο πολύ ώστε να ανέβει στους «ισχυρούς». Θεωρητικά, όμως, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα. Φτάνει να βρεθούν 31 ομάδες με χαμηλότερο συντελεστή από εμάς.

Ήδη υπάρχουν πέντε ομάδες με χαμηλότερο συντελεστή, που βρέξει-χιονίσει θα είναι παρούσες στην κλήρωση (Ατρόμητος, Χαρτς, Μίντιλαντ, Λόκερεν, Λουκέρνη).

Απ’εκεί και πέρα, άλλες πέντε (Ντούντελανζ, Εκράνας, Σλασκ, Μόλντε, Νέφτσι Μπακού) έχουν ελάχιστες πιθανότητες να προχωρήσουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε είναι ασφαλές να θεωρήσουμε ότι θα είναι κι αυτές στη λίστα πιο κάτω από εμάς.

Από τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, προβάδισμα πρόκρισης έχουν η Βοϊβοντίνα, ΑΙΚ Στοκχόλμης, Φέχερβαρ, Καλμάρ, KuPS, Σπάρτακ Τρνάβα, Ριντ. Σε αυτές προσθέστε και μία εκ των Σαράγεβο ή Ζέτα που αντιμετωπίζει η μία την άλλη. Επίσης, σήμερα αναμένεται η απόφαση της ΟΥΕΦΑ για τον αγώνα Άρσεναλ Κιέβου-Μούρα στον οποίο οι Ουκρανοί κέρδισαν 3-0, όμως χρησιμοποίησαν τιμωρημένο παίκτη και είναι πολύ πιθανό να τιμωρηθούν με ήττα 3-0, πράγμα που σημαίνει ότι η Μούρα θα έχει σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση.

Προσθέστε λοιπόν άλλες εννέα με καλές πιθανότητες πρόκρισης.

Από τα υπόλοιπα ζευγάρια θέλουμε να περάσουν άλλες έντεκα ομάδες με χαμηλότερο συντελεστή από εμάς. Αναλυτικά...

Athletic Bilbao Esp Slaven KoprivnicaCro3-1  

Heerenveen Ned Rapid Bucuresti Rom 4-0  

Ruch Chorzow Pol Viktoria Plzen Cze 0-2  

Hajduk Split Cro Internazionale Ita 0-3  

FC Twente Enschede Ned Mladá Boleslav Cze 2-0

Bnei Yehuda IsrPAOK Thessaloniki Gre 0-2  

Eskisehirspor Tur Olympique Marseille Fra 1-1

Admira Wacker Aut Sparta Praha Cze 0-2

FC Gomel BlsLiverpool Eng 0-1  

St. Patrick's Athletic Irl Hannover 96 Ger 0-3  

Asteras TripolisGre Maritimo Funchal Por 1-1

AC Horsens Den IF Elfsborg Swe 1-1  

APOEL Nicosia Cyp Aalesunds FK Nor 2-1  

Servette FC Genève Sui Rosenborg BK Nor 1-1

Tromsø IL Nor Metalurg Donetsk Ukr 1-1

Dila Gori Geo Anorthosis Famagusta Cyp 0-1  

Dundee United Sco Dinamo Moscow Rus 2-2

Racing Genk Bel FK Aktobe Kaz 2-1

Tromsø IL Nor Metalurg Donetsk Ukr 1-1

 

ChampionsLeague (Με μαύρο χρώμα οι ομάδες που θέλουμε να αποκλειστούν)

BATE Borisov Bls DVSC Debrecen Hun 1-1  

CFR Cluj Rom Slovan Liberec Cze 1-0  

Celtic Sco HJK Helsinki Fin 2-1  

AEL Limassol Cyp Partizan Belgrade Srb 1-0    

 

 

Από τις πιο πάνω ομάδες αφαιρέσαμε αυτές που έχουν μηδαμινές πιθανότητες, και μας μένουν άλλες δεκατρείς ομάδες που θα διεκδικήσουν την παρουσία τους, η κάθε μία με τις δικές τις πιθανότητες, στην κληρωτίδα των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Συμπερασματικά, έχουμε και λέμε... 5 σίγουρες ομάδες + 5 σχεδόν σίγουρες + 9 με καλές πιθανότητες + 13 που διεκδικούν πρόκριση = 32

Ίσως αυτό να φαντάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως από τη στιγμή που υπάρχουν οι πιθανότητες, γιατί να το αποκλείσουμε;

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας την Πέμπτη το βράδυ.

Καλή σας μέρα, συνταξιδιώτες συνκηφήνες!

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Τα Γκαντέμικα

Follow Kifines