Κύπελλο: ΑΟΑΝ - ΟΜΟΝΟΙΑ 0-5 (videos)


4 Feb 2015, 8:50 p.m. kifinescom

Πολυβόλο η ΟΜΟΝΟΙΑ στο Τάσσος Μάρκου που φιλοδώρησε την Αγία Νάπα με άλλα 5 τέρματα, με τον Καϊάφα να δίνει πολύτιμο χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νεαρούς, οι οποίοι τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο.

Δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα δεκάλεπτο για να κάνει τη ζωή της ακόμη πιο εύκολη από ότι ήδη ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού με δύο γρήγορα τέρματα καθάρισε κάθε αμφιβολία για την έκβαση του αγώνα. Ο Κώστας Καϊάφας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς ποδοσφαιριστές που το είχαν ανάγκη και συνδύασε μια μεγάλη νίκη με σημαντικές εμπειρίες σε νεαρούς.

Με σοβαρότητα η ΟΜΟΝΟΙΑ, έδειξε ότι έχει αρκετές λύσεις στο πάγκο αν και το εμπόδιο δεν ήταν και τόσο ψηλό. Ο Καϊάφας εμπιστεύτηκε τη θέση του τερματοφύλακα στον Παναγή ο οποίος τα πήγε περίφημα και επιβεβαίωσε τις καλές συστάσεις που τον συνοδεύουν, ενώ αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ούτσα και Ρουνιέ. Στα πλάγια στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Φιλιώτης και Κυριάκου ενώ στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Σαμμούτης και Ρόντρι. Πιο μπροστά ο Σκέμπρι που αγωνίστηκε πίσω από τον Γκαρσία, ενώ στα φτερά αγωνίστηκαν οι Φοφανά και Δημητρίου.

Το παιγνίδι:

Από νωρίς στο παιγνίδι οι όποιες αμφιβολίες μπορούσαν να υπάρχουν μετά από το 4-0 του ΓΣΠ, διαλύθηκαν αφού στην πρώτη της επίσκεψη η ΟΜΟΝΟΙΑ άνοιξε το σκορ. Ο Δημητρίου εκτέλεσε με ψηλοκρεμαστή μπαλιά το φάουλ εκτός περιοχής, με τον Ρούνιε να πηδάει πιο ψηλά από όλους και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου.

@

Ο Σκέμπρι έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας μας στο 9' όταν μετά από σέντρα του Δημητρίου από τα δεξιά έπιασε το γυριστό σουτ το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Αγίας Νάπας όμως εντέλει το τέρμα ήρθε από τον Φοφανά στο 11' που σταμάτησε τη μπάλα όμορφα μέσα στη περιοχή και με ψύχραιμο σουτ κέρδισε τον αντίπαλο προρτιέρο για το 0-2.

Η ομάδα μας παρότι πήρε το προβάδισμα δεν σταμάτησε να ψάχνει και άλλα τέρματα, έτσι στο 27' o Φοφανά σε ρόλο "σερβιτόρου" έδωσε γκολ στο πιάτο στον Σκέμπρι αφού την παράλληλη του μπαλιά μετέτρεψε σε τέρμα ο Μαλτέζος με κοντινό πλασέ.

Με το σκορ στο 0-3, ο Καϊάφας πέρασε στο παιγνίδι τον Μουλαζίμη αντί του Ρουνιέ στο 30΄ θέλοντας να δώσει χρόνο στον Κύπριο αμυντικό σε μια νέα γι αυτόν θέση στο κέντρο της άμυνας.

Τα τέρματα της ομάδας μας μπορούσαν να γίνουν πιο πολλά στο πρώτο ημίχρονο αφού η ομάδα μας είχε την επιθετική πρωτοβουλία στο παιγνίδι ενώ ο Τοκκαρής μπορούσε να δώσει και πέναλτι στον Φοφανά σε καθαρή του ανατροπή εντός περιοχής στο 38'. Η Αγία Νάπα προσπάθησε για κάποιο γκολ, χωρίς όμως οι επιθετικοί της να δυσκολεύουν ιδιαίτερα τον Παναγή που ανταποκρίθηκε θετικά όποτε χρειάστηκε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για την ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού ο Κωνσταντίνος Λούβαρης που πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΟΜΟΝΟΙΑ αντικατέστησε τον Ρόντρι. Παρότι η Αγία Νάπα έψαξε το γκολ στα αρχικά στάδια του 2ου ημιχρόνου, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία με τον Φοφανά να σημαδεύει το δοκάρι όταν κρέμασε τον Αθανασίου στο 57', ενώ ο Δημητρίου δεν αξιοποίησε το ριμπάουντ.

Στο 61ο λεπτό ο Παντελής Κονομής έκανε ντεμπούτο αντικαθιστώντας τον Λομπιανίτζε ενώ στο ίδιο λεπτό ο Μούσα Μγκούνι χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο όταν πέρασε εντός γηπέδου για να αγωνιστεί για πρώτη φορά κόντρα στην παλιά του ομάδα. Ο Κονομής ήταν και ο ποδοσφαιριστής που έδωσε τη λύση για την ΟΜΟΝΟΙΑ που έψαχνε το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρώτα στο 78' όταν με το κεφάλι έκανε το 4-0 μετά το κόρνερ του Δημητρίου, ενώ 7 λεπτά αργότερα με διαγώνιο σουτ με το εξωτερικό του ποδιού του εντός περιοχής έκανε και το 0-5!

Παρότι η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε και για άλλο τέρμα, χάνοντας μάλιστα μεγάλες ευκαιρίες με τον Φοφανά και τον Γκαρσία, το 0-5 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Καρμιώτισσα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Κυριάκου, Λομπιανίτζε (61'), Ρουνιέ (30' Μουλαζίμης), Παναγιώτου, Ρόντρι (46' Λούβαρης), Σαμμούτης, Φοφανά, Δημητρίου, Σκέμπρι, Γκαρσία

Σκόρερ: Ρουνιέ 3', Φοφανά 11', Σκέμπρι 27', Κονομής 78'
Κάρτες:

Το Live Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα Αγία Νάπα vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines