Στο κέντρο η ρίζα του κακού


10 Apr 2015, 11:05 a.m. kifinescom

Απ' το 30ο λεπτό και μετά, οι ποδοσφαιριστές του αποελ ανανέωναν συνεχώς επιθέσεις προς το τέρμα μας αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα μας. Η κακή μέρα των μέσων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έδωσε το πάνω χέρι στους αντίπαλους στον πιο νευραλγικό χώρο του γηπέδου.

Οικονομίδης και Λεάντρο κυρίως και κατά δεύτερο λόγο ο Ασσίς έμειναν πολύ πίσω στο ντροπιαστικό 3-0 από τον αποελ. Οι δύο μέσοι της ομάδας μας που είχαν τον ρόλο της εξουδετέρωσης του παιγνιδιού του αντιπάλου πραγματοποίησαν το χειρότερο τους φετινό παιγνίδι, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί μομφή προς τους ιδίους. Άλλωστε η αξία τους ως ποδοσφαιριστές αλλά και η φετινή τους παρουσία στο σύνολο, αφήνει όλους ικανοποιημένους.

Οι ποδοσφαιριστές μας ήταν χαμένοι σχεδόν σε κάθε μονομαχία για τη μπάλα στον χώρο ενώ πραγματοποίησαν και πάρα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους, πραγματοποιώντας το έργο της ομάδας για έλεγχο του παιγνιδιού σχεδόν αδύνατο. Λάνιγκ και Μοράις έκαναν απέναντι τους πολύ καλό παιγνίδι, ενώ και ο Τζιμπούρ που ανέβαινε μέχρι το κέντρο έκανε το έργο της μεσαίας γραμμής ακόμη πιο δύσκολο.

Οι συνεχόμενες επιθέσεις του αντιπάλου μοιραία επέδρασαν αρνητικά πάνω στην αμυντική γραμμή που δέχτηκε το φτηνό γκολ στη φάση του Λάνινγκ - χαρακτηριστικό ότι η μπάλα κυλάει στην περιοχή μπροστά από 3 αμυντικούς για 3-4 δεύτερα χωρίς να τρέχει ποδοσφαιριστής μας προς αυτήν - και στη συνέχεια μετά το γκολ του Ρίσε 5 λεπτά αργότερα στη κυριολεξία διέλυσε ψυχολογικά την ομάδα. Δυστυχώς είναι μια τραγική αλήθεια στο ποδόσφαιρο, ότι όταν η αμυντική γραμμή νοιώσει ανασφάλεια από την κακή διαχείριση της μπάλας στο κέντρο, αυξάνεται το άγχος στους αμυντικούς και τα λάθη. Κάτι που επαληθεύτηκε στον αγώνα με το αποελ.

Το σημαντικό στη προκειμένη δεν είναι το ότι η ομάδα δέχτηκε την ταπείνωση από το αποελ, αλλά το να ξεπεραστεί αγωνιστικά το πόσο κακοί ήταν αγωνιστικά οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Με δεδομένη την πίεση που θα μπει από τούδε και στο εξής στην ομάδα για το αποτέλεσμα, ελπίζουμε ότι όντως η εμφάνιση με το αποελ θα αποτελέσει την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

 

Follow Kifines