1η Δικοινοτική Ποδοσφαιρική Συνάντηση


25 Feb 2013, 2:30 p.m. kifinescom

Η ιδέα ξεκίνησε όπως όλες οι σπουδαίες ιδέες, πίνοντας μπύρες σε γνωστό μπαράκι κοντά στη πράσινη γραμμή. Συμβολικό σημείο μιας που λόγω της θέσης εύκολα τ/κ και ε/κ μπορούν να έρθουν σε επαφή.

Η γνωριμία έγινε όταν μια κοινή γνωστή συστήνοντας μας ονομαστικά, ρωτήσαμε στα αγγλικά «από πού είσαι;» και πήραμε μια απάντηση που δεν περιμέναμε (μιας και το όνομα ήταν ξένο στ΄αυτια μας) «από τη Λευκωσία ,την άλλη πλευρά». Όντας άνθρωποι προοδευτικοί, όπως μας δίδαξε η ιστορία της ομάδας μας, αμέσως καθίσαμε μαζί και άρχισε μια φορτισμένη συζήτηση, γεμάτη απορίες, αρκετά γιατί και απογοήτευση, αφού το μέλλον της κοινής μας πατρίδας φαντάζει δυσοίωνο.

Τα συμπεράσματα της κουβέντας κοινά, με την διαπίστωση πως ο πρώτος μας στόχος θα πρέπει ο κόσμος μας να ξανάρθει κοντά. Να δούμε ο ένας τον άλλο στα μάτια, και με αλληλοσεβασμό να μιλήσουμε και να κατανοήσουμε πως ο αγώνας είναι κοινός και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Νιώσαμε την υποχρέωση να κάνουμε κάτι. Βαρεθήκαμε να ακούμε μόνο ιδέες, χωρίς να γίνονται πράξεις. Έτσι αποφασίσαμε το πιο απλό, κάτι που όλοι αγαπούμε… ένα ποδοσφαιρικό αγώνα! Οι διεργασίες να βρεθούν άτομα να αποτελέσουν τις ομάδες άρχισαν αμέσως και με αίσθημα ευθύνης μέσα σε 3 εβδομάδες η 1η Δικοινοτική Ποδοσφαιρική Συνάντηση του Κηφήνες ήταν γεγονός.

Έτσι χθες, μέρα εκλογών, μαζευτήκαμε αρκετοί φίλοι στα γήπεδα της Çetinkaya, σε μικρή απόσταση από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Οι ομάδες μικτές και από τις δυο πλευρές, με το αποτέλεσμα του αγώνα άγνωστο, αφού χάσαμε το μέτρημα, αλλά με νικητές όλους όσοι παρευρέθηκαν . Ο αγώνας συνεχίστηκε εκτός αγωνιστικού χώρου στο σωματείο της Çetinkaya. Σε αυτό τον αγώνα οι επιδόσεις μας ήταν πολύ καλύτερες, αφού πιάσαμε απόδοση. Μετά από αρκετές μπύρες δώσαμε την υπόσχεση πως αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, και μόνο μέσα από τον πολιτισμό μπορούμε να υπερβούμε πολιτικά, ιδεολογικά, εθνικά και άλλα εμπόδια, που αποτελούν τροχοπέδη στη καθημερινή μας ζωή και απειλούν το ειρηνικό μέλλον της κοινής μας πατρίδας.

Στο επανιδείν.

Follow Kifines