Πράσινες ιστορίες...λατρείας


13 Mar 2013, 2:30 p.m. kifinescom

Σχεδόν κάθε μέρα “βγαίνει” και μια ιστορία προς τα έξω για το πώς βοηθά ο παππούς, η γιαγιά, ο μαθητής, ο πατέρας. Για το πώς ο ξενιτεμένος έστειλε λεφτά για το “τουβλούι” του. Δηλώσεις και κινήσεις από παλιές δόξες της ομάδας μας.

Αφορμή γι’ αυτό το άρθρο, λοιπόν, στάθηκε μια κουβέντα που είχαμε στο αγαπημένο μας “κηφηνέικο”, να μαζέψουμε κάπου όλες τις συγκινητικές ιστορίες που ακούμε για την προσπάθεια του αγνού Ομονοιάτη να σώσει την ομάδα του.  Ως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που βοηθούν όπως και όσο μπορούν για να ανεβάσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ μας πάλι εκεί που της αξίζει.

 

Αφιερωμένο σε αυτούς που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, με την υπόσχεση ότι όταν τελειώσουν όλα αυτά, θα πληρώσουν!

Εξαιρετικά αφιερωμένο και σε κάθε αλλόθρησκο που μας αμφισβητεί.

 

Γιατί; Γιατί ακούω απόψεις του στυλ:

- είσαστε πελλοί!

- διάτε τα λεφτά σας σε μια μαύρη τρύπα

- έσιει μωρά που πεινούν τζε εσύ διας τα της Ομόνοιας;

- ο Ραδιομαραθώνιος 1.2 εκ εμάζεψε, εσείς πώς να μαζέψετε 5;

- σιγά μεν τα έβρετε!!

 

Πάμε λοιπόν…

 

     Ο κύριος Χαράλαμπος

Η πρώτη ιστορία που “βγήκε” προς τα έξω ήταν του κύριου Χαράλαμπου. Λίγες ώρες μετά την έναρξη της οικονομικής εκστρατείας και πριν ακόμη τη συνέντευξη τύπου της διοίκησής μας, ο κύριος Χαράλαμπος πέρασε από τα γραφεία της Ομόνοιας, παρέδωσε 500 ευρώ (όλο το ποσό της σύνταξής του) και το πιο κάτω γράμμα:

«Αγαπητοί φίλοι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ. Με λίγα λόγια σας καταθέτω 500 ευρώ για ενίσχυση της ομάδας. Είμαι συνταξιούχος, σας δίνω το μηνιάτικό μου, ελπίζοντας να με μιμηθούν και όλοι οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, γιατί έκλαψα πολλές φορές από τότε που ιδρύθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ, που την έβλεπα στο Γκόουλ.

Προς τους ποδοσφαιριστές: Αγαπητοί μου, παίξετε ποδόσφαιρο και θα πάρετε τα λεφτά σας. Με αγάπη ανώνυμος συνταξιούχος, απόστρατος του β’ παγκοσμίου πολέμου».

 

 

     Η κυρία Παναγιώτα

Η κυρία Παναγιώτα έδωσε με τη σειρά της ολόκληρη τη σύνταξή της για στήριξη της εκστρατείας μας, δηλώνοντας «Όλα για την ΟΜΟΝΟΙΑ»..

 

 

     Ο κύριος Γιώργος

Ο κύριος Γιώργος βρέθηκε στο «Παφιακό» το περασμένο Σάββατο, μόνο και μόνο για να δώσει την εισφορά του για τα 1000€. Έτσι, παρέδωσε σε μέλος του ΣΥ.ΦΙ Λάρνακας την επιταγή της σύνταξής του. Ενώ όπως δήλωσε, «αυτό το μήνα θα ζήσουμε με τη σύνταξη της γυναίκας μου»..

 

 

     Ο κύριος Αντρέας και η εισφορά

Ο κύριος Αντρέας με την ανανέωση τεσσάρων εισιτηρίων διαρκείας, έδωσε και εισφορά 500 ευρώ εις μνήμην της γυναίκας του Νίκης. Την έχασε πρόωρα και προχώρησε σε αυτή την κίνηση γιατί θεώρησε πως αυτό θα ήθελε και η ίδια.

 

 

     Ο μικρός Χρίστος

Ο μικρός Χρίστος, σχεδόν τριών χρόνων, έδωσε το χαρτζιλίκι του «για την Ομόνοια»..

 

 

     Συνταξιούχος στην τράπεζα

Συνταξιούχος με πολλά οικονομικά προβλήματα πέρασε από τράπεζα πριν λίγες μέρες και έκανε δάνειο 500 ευρώ. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν αμέσως σε λογαριασμό που δημιουργήθηκε για τη βοήθεια της ομάδας μας, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί προχώρησε σε αυτή την πράξη αφού δεν “βγαίνει”, απάντησε «Φιλούϊ μου η Ομόνοια διά μας δύναμη να ζούμε»..

 

 

     Σωτήρης Καϊάφας και Πόλυς Μαλλούππας

Ο Σωτήρης Καϊάφας, μεταξύ άλλων, τιμήθηκε και με το “χρυσό τριφύλλι” για την προσφορά του στην ομάδα μας την δεκαετία 1970-1980 και το προσέφερε απλόχερα για τη δημοπρασία στο GalaDinner.

Όπως δήλωσε:

«Η Ομόνοια είναι η ζωή μου και δεν σκέφτηκαν τίποτα άλλο, παρά να δωρίσω το "χρυσό τριφύλλι" για να βοηθήσω την ομάδα μου.  Είμαι περήφανος που αγωνίστηκα στην Ομόνοια, την πονώ και είμαι περήφανος για την προσπάθεια που κάνει ο κόσμος για να βοηθήσει. Πιστεύω στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Ενώ όταν παρέδιδε το τριφύλλι στον νικητή της δημοπρασίας Πόλυ Μαλλούππα φώναξε «Να ζήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ..!!».. Ο λόγος που αναφέρω το όνομα του νικητή είναι γιατί ενώ πλήρωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να κερδίσει το τριφύλλι, δήλωσε πως θα το κρατήσει μόνο για ένα μήνα. Μετά θα το επιστρέψει στον Σωτήρη…

 

 

     Markos Rainer  Rauffmann

«Είναι τρελός ο Γερμανός» τραγουδούσαμε όσο αγωνιζόταν με την φανέλα της ομάδας μας, το ίδιο μπορούμε να τραγουδούμε αλλά ακόμα πιο δυνατά και τώρα. Ο Rainer πάντα κοντά μας, δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος μπροστά στην, ίσως, μεγαλύτερη μας κρίση ως σωματείο. Στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε το εξής:

« i omonoia ehi shedon 65 hronia istorias.tora o kosmos tis kalite na sosei tin omonoia apo tin dialisi kai na perasei stin istoria san i genia pou esose to somatio! o kathe enas apo mas prepei na voithisi opos mporei! IOMONOIAPREPEINASOTHIKAITHASOTHI »

Από την έναρξη της εκστρατείας μπορούμε να πούμε ότι έχει πάει παντού!! Έδωσε το παρών του στην συνέντευξη τύπου του σωματείου και λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε στο πλάι της ομάδας στο Αντώνης Παπαδόπουλος για τον αγώνα κυπέλλου. Βρέθηκε στο ΣΥ.ΦΙ Σολιάς όπου μαζί με τα μέλη του ΣΥ.ΦΙ δεν δίστασε να περάσει από σπίτι σε σπίτι για να μαζέψουν εισφορές. Ήταν στον πάγκο της φουτσαλικής Ομόνοιας για τον αγώνα με τον Παρνασσό, ενώ το παρών του έδωσε και στην συνάντηση στο Αρεδιού.

Εκτός από όλα αυτά, ο Rainer προσέφερε το χρυσό παπούτσι του για την χρονιά 2000/2001 – χρονιά τίτλου για την Ομόνοια - για την δημοπρασία του GalaDinner. Χάρης σε αυτή του την κίνηση, μπήκαν άλλα 11.000€ στο ταμείο βοηθείας.

 

 

     Veroljub "Vero" Salatić

Ο Vero ήρθε από μόνος του σε επαφή με το σωματείο μας, αποστέλλοντας μέσω e-mail την επιθυμία του να χαρίσει μία υπογεγραμμένη φανέλα του για την δημοπρασία στο GalaDinner. Η φανέλα πωλήθηκε για 1000€ και παραδόθηκε από τον ίδιο τον παίκτη στον νικητή. Το μήνυμά του αλλά και η ελεύθερη μετάφραση στα Ελληνικά όπως αναρτήθηκαν στην επίσημη μας ιστοσελίδα.

 «Even though I played for Omonia for one season, yet I feel very close to the team and the fans. I am aware of the financial problems of the club and I am confident that the management and the fans will be able to overcome difficulties. Omonia is a great team and is always in my mind. As a tiny contribution I would like to offer a signed t-shirt to the forthcoming Gala dinner to be auctioned and the proceeds to go to the help fund. I can give it personally to the winner when I am in Cyprus later on this month. I do hope this symbolic act will help mobilize more people to help the club. Vero».

Η ελεύθερη μετάφραση στα Ελληνικά:

«Μπορεί να έχω αγωνιστεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ μόνο για μία σεζόν, ωστόσο νιώθει πολύ κοντά στην ομάδα και στον κόσμο της. Γνωρίζω για τα οικονομικά προβλήματα του Συλλόγου και είμαι αισιόδοξος ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και ο κόσμος, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μεγάλη ομάδα και είναι πάντα στο μυαλό μου. Ως μία μικρή κίνηση για να βοηθήσω την εκστρατεία, θα ήθελα να προσφέρω μία φανέλα υπογραμμένη από εμένα, με σκοπό να δημοπρατηθεί στο επερχόμενο Gala Dinner. Θα μπορώ να παραδώσω προσωπικά τη φανέλα στο νικητή, όταν θα έρθω στην Κύπρο αργότερα αυτό το μήνα. Εύχομαι αυτή η συμβολική ενέργεια, να βοηθήσει ούτως ώστε να κινητοποιηθεί ακόμη περισσότερος κόσμος για να βοηθήσει το Σύλλογο.

Βέρο».

 

 

     Δημήτρης Χριστοφή

Ένας από τους αρχηγούς της ομάδας μας και από τους πιο αγαπητούς της κερκίδας. Ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι τον Φεβρουάριο που μας πέρασε θα αποχαιρετούσαμε τον “Τζίμη”. Τελικά κάπου “σκάλωσε” η μεταγραφή και ο Δημήτρης έμεινε μαζί μας. Γι’ αυτό το λόγο ακούσαμε από κάποιους “καλοθελητές” ότι η απόδοσή του θα πέσει κατακόρυφα και άλλα πολλά. Η “απάντησή” του; Η δήλωση «περήφανος που είμαι στην Ομόνοια» και τα τέρματά του στα επόμενα παιχνίδια. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, πέρασε λίγες μέρες μετά από τα γραφεία μας και χρεώθηκε ένα μπλοκ λαχνών των 100 ευρώ για να πωλήσει ο ίδιος.

 

 

     Οι τρεις Αμερικανοί

Οι τρεις “Αμερικανοί” δεν είναι άλλοι από τους Πάμπο, Χρίστο και Βασίλη. Έστειλαν 3000€ για να γραφτούν και τα δικά τους ονόματα στο μνημείο του “Ηλίας Πούλλος”. Ενώ, περιμένουν και τον τέταρτο της παρέας που βρίσκεται στην Κύπρο, να δώσει με τη σειρά του άλλα 1000€. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι ο Βασίλης ζήτησε όπως αντί του ονόματός του στο δικό του τουβλάκι να αναγραφεί «Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ».

 

 

     Τα χρήματα της Ευρώπης και οι “κουκουμάδες”

Φίλος μάζευε τα τελευταία 3-4 χρόνια χρήματα για τα ταξίδια των ομίλων που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει. Τα έστειλε ή θα τα στείλει στον αδερφό του στην Κύπρο για να κατατεθούν στην Ομόνοια.

Επίσης, αγόρασε 8 μεγάλους “κουκουμάδες”, τύπωσε ενημερωτικά φυλλάδια και τα τοποθέτησε μαζί σε διάφορα “στέκια” της πόλης του. Με την ελπίδα ότι και οι θαμώνες θα βάλουν το λιθαράκι τους σ’ αυτή μας την προσπάθεια.

 

 

     Οι ομάδες των 1000€

Πολλές “ομάδες” ατόμων δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται ακόμη με σκοπό να μπουν κι αυτοί στο μνημείο του “Ηλίας Πούλλος”.

Άλλοι ως η παρέα του γηπέδου, άλλοι ως η παρέα του σχολείου ή του Πανεπιστημίου, άλλοι ως περιοχή.

Μέχρι τώρα ήρθαν εις γνώσιν μας “ομάδες” από το Πανεπιστήμιο Κύπρου,

το ΤΕΠΑΚ, ο Κύκκος Β’, το Λύκειο Παλιομετόχου, το GC School, το English School, το Pascal και το American Academy.

 

 

     Άλλες ιστορίες

Άκουσα για μόνιμο κάτοικο Αμερικής να προσφέρει 40.000€.

Άκουσα για πατέρα που προτίμησε να καθυστερήσει την αγορά παιχνιδιών στα παιδιά του, για να δώσει τα χρήματα στην Ομόνοια.

Άκουσα για νεαρό που μάζεψε όσα κέρματα είχε στο σπίτι και πέρασε από το ΓΣΠ για να αγοράσει εισιτήριο διαρκείας.

Άκουσα για γιαγιά να μην αγοράζει χάπια που χρειαζόταν, αλλά να δίνει τα χρήματα αυτά ως εισφορά.

 

 

Ομονοιάτικα Μέσα Ενημέρωσης

Τα τρία μεγάλα Ομονοιάτικα Μέσα Ενημέρωσης βοηθούν το καθένα με τον δικό τους τρόπο την μεγάλη εκστρατεία για οικονομική ενίσχυση της Ομόνοιας.

 

     kifines.com – kifines Radio

Το kifines.com και το kifinesRadioέχουν δημιουργήσει λογαριασμό PayPal όπου μπορεί κάποιος να κάνει την εισφορά του. Επίσης, διοργανώνουν καρναβαλίστικο πάρτυ για τις 15 Μαρτίου, για να μαζευτούν κι άλλες εισφορές. Μέχρι στιγμής, οι καταθέσεις έχουν ξεπεράσει τα 1200€ και οι kifines συνεχίζουν ακάθεκτοι για δεύτερο ή ακόμα και τρίτο τουβλάκι..!

 

 

     Trifylli.net και Omonoianews.com

Η ομάδα και οι αναγνώστες του trifylli.net κατάφεραν ήδη να «βάλουν» το δικό τους τουβλάκι στο μνημείο του “Ηλίας Πούλλος” με το όνομα trifylli.net group. Δεν σταματούν εκεί όμως αφού ήδη βρίσκονται πολύ κοντά και στο δεύτερο. Όπως ανέφεραν για αυτό αντί του ονόματος της ιστοσελίδας, θα αναγραφεί «ΟΜΟΝΟΙΑ – ΘΥΡΑ 9 ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ».

«Θα είναι εις μνήμη όλων των αδερφών μας που μας κοιτάνε από ψηλά να δίνουμε τη δική μας μάχη για τη σωτηρία. Είμαστε βέβαιοι πως αν ήταν εδώ μαζί μας θα προσπαθούσαν όπως όλοι μας για να σώσουμε την αγαπούλα. Για εκείνους λοιπόν οφείλουμε να μαζέψουμε το δεύτερο χιλιάρικο και να πάρουν την θέση τους στη λαμπρή ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.»

 

Λογαριασμό PayPal έχει δημιουργήσει εδώ και τέσσερις περίπου μέρες και το omonoianews. Έχουν ξεπεράσει τα 2200€ οι εισφορές στον λογαριασμό αυτό, με την πρώτη “δόση” των 1000€, όπως αναφέρουν, να παραδίδεται εντός των επόμενων ημερών.

 

 

     Θύρα 9 – ΣΥ.ΦΙ Κύπρου και Εξωτερικού

Η Θύρα 9 και οι κατά τόπους Σύνδεσμοι Φιλάθλων δηλώνουν για ακόμα μια φορά. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τόμπολες, μουσική βραδιά και άλλα και όλα τα έσοδα θα δοθούν για την εκστρατεία ενίσχυσης. Σε όλα τα οικήματα Κύπρου και Εξωτερικού υπάρχουν κουτιά εισφοράς.

 

 

Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν άλλες τόσες ιστορίες που δεν γνωρίζουμε.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοηθούν σε αυτή τη μεγάλη εκστρατεία..

 

ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΟΥ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ…!

 

Πληροφορίες: http://www.kifin.es/agenda/sos

 

Πηγές:

kifines.com

omonoianews.com

trifylli.net

omonoia.com.cy

Follow Kifines