Αποελοκρατία σε όλο της το μεγαλείο


27 Jan 2014, 2:45 p.m. CasualG9

Χαίρεται μεγάλε πράσινε λαέ, Πριν αρχίσω το παρακάτω άρθρο επειδή έχω γράψει ακόμη δύο άρθρα και πολύ αναρωτιούνται ποιος είμαι, το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ είναι "Casual G9". Είμαι το μαύρο ΑΡΝΙ σε ένα κοπάδι που ο τσοπάνος του το καταστρέφει με τις λάθος του επιλογές και τακτικές.

Είμαι το ξυπνητήρι του φοιτητή και το ραδιόφωνο του κοιμισμένου οδηγού και το φραπέ του ξενυχτισμένου φοιτητή. Είμαι ένας από τα παιδιά της 9 ο ¨αλήτης¨ στην κερκίδα και που μαζί με άλλους πολεμάμε καθετί αδικία που γίνεται στο όνομα της Oμόνοιας μας. Αρθρογραφώ για τα προβλήματα του κάθε συνηθισμένου ΟΜΟΝΟΙΑτη και θυραεννιώτη περνώντας φωνή λογικής και προβληματισμού.

Ξεκινώντας, ένα μεγάλο συγχαρητήρια στον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες και ιδιαίτερα στο βόρειο πέταλο στο παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο την ΑΛΚΗ. Είναι ντροπή όμως ένας παίχτης να γίνεται αφορμή ώστε ολόκληρος ο κόσμος της Oμόνοιας αυτός ο τεράστιος λαός, να τσακώνεται μεταξύ του. Χρησιμοποίησα την λέξη αφορμή επειδή θεωρώ αιτία το ότι μεγάλος αυτός λαός με αυτό τον λανθασμένο κατά την άποψη μου τρόπο, ξέσπασε με τα όσα συμβαίνουν στην Ομόνοια. Θέτοντας το πιο κάτω ερώτημα: Είναι δυνατόν να μην δίνεις ξεκάθαρο πέναλτι στην αρχή του παιχνιδιού όταν το παιχνίδι είναι στο 0-0 και να δίνεις ανύπαρκτο πέναλτι και κόκκινη κάρτα υπέρ της ομάδας που αδίκησες στην πρώτη φάση όταν ήδη προηγείται με 2-0; Αν νόμιζες ότι αυτός ο μεγάλος λαός θα το δεχόταν όπως μία ομάδα που τυχαίνει να είναι και από τiς αγαπημένες σου κάνεις λάθος. Για άλλη μια φορά ο λαός έδειξε ότι είναι μαγκιά να είσαι Ομόνοια.

Διαβάζοντας σήμερα στην εφημερίδα έπεσα στα παιχνίδια που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα μας τις εβδομάδες που έρχονται και δεν πίστευα στα μάτια μου, όταν αντίκρισα την ομάδα μας να αντιμετωπίζει την Δόξα στις 05/02/14 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ! Αν είναι ποτέ δυνατών. Με ποια λογική εκεί στην ΚΟΠ πήραν αυτή την απόφαση; Πόσο να μας εξοντώσουν άλλο; Πόσες προσπάθειες πρέπει να κάνουν ακόμη μέχρι να αντιδράσουμε; Μέσα σε 20 χρόνια έχουμε κατακτήσει μόλις 3 πρωταθλήματα και δεν είναι μόνο οι διοικήσεις που φταίνε. Έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης, που εδώ και τόσα χρόνια δεν αντιδράσαμε όπως πρέπει ή αν προσπάθησαν κάποια παιδιά στην θύρα 9 δεν είχανε την στήριξη του υπόλοιπου κόσμου. Αν δεν στηρίξουμε τα οργανωμένα μας σύνολα, είμαστε καταδικασμένοι να αδικούμαστε μία ζωή. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠ, είναι στο χέρι μας εμάς με την συνεργασία να πολεμήσουμε και βρίσκοντας λύσεις να κινητοποιηθούμε.

Για θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε "καεί" από ένα κακό σφύριγμα, που μπορεί εκείνο το σφύριγμα να καθόρισε ολόκληρο τον αγώνα! Με το να λέμε συνεχώς ότι δεν είχαμε καλή διαιτησία δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Μόνο οργανωμένα θα καταφέρουμε να κάνουμε πάταγο και να κερδίσουμε αυτό που θέλουμε. Έχουμε φάει του κόσμου τα προστήματα και τις χειρότερες τιμωρίες.

Είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα κεκλεισμένων των θυρών και έχουμε δεκτεί την χειρότερη οικονομική ζημία με όλα αυτά. Ενώ παράλληλα άλλες ομάδες μετέφεραν τιμωρίες όποτε τους βόλευαν και εξαγόραζαν ποινές με μαγικούς τρόπους. Αυτοί είναι οι δικαιοσύνη στο κυπριακό πρωτάθλημα Γλαύκου Κληρίδη; Έχουν όλα τα σωματεία την ίδια μεταχείριση; Απλός για να θυμίσω σε κάποιους που τυχών ξεχνάνε, ένα σωματείο ονόματι Ομόνοια αρκετά χρόνια πριν περίπου 50, δεν γινόταν αποδεκτό να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της ΚΟΠ επειδή όπως έλεγαν τότε ήτανε κομμουνιστές. Τι άλλαξε από τότε και ξαφνικά από κομμουνιστές και ¨προδότες¨ μας έκαναν την τιμή να αγωνιζόμαστε σε αυτό το κρυστάλλινο και τέλειο πρωτάθλημα. Μήπως αν πάμε πίσω θα δούμε ότι αναγκάστηκαν;

Αν στα παιδιά μας μετά από 10-20 χρόνια τους πούμε μεγαλώνοντας ότι να σήκωνες σημαία του “Che” σήμαινε και αυτόματα πρόστιμο, ενώ να σηκώνεις σημαίες του Γρίβα ήταν απολύτως φυσιολογικό και παραδειγματικό δεν θα μας πίστευαν. Κι όμως ενώ σε όλη την Ευρώπη ο επαναστάτης “Che”γινότανε κόσμημα στις κερκίδες, σε ένα πρωτάθλημα στην Κύπρο ήτανε πολιτικό σύμβολο(!). Επίσης ενώ σε όλη την Ευρώπη ο ρατσισμός στα γήπεδα τιμωρείται με κεκλεισμένων των θυρών στην Κύπρο δεν βλέπουν ρατσισμό και εθνικισμό και λένε ότι όλα είναι της φαντασίας μας. Κλίνοντας μεγάλε πράσινε λαέ, αν δεν θέλεις τα πεδία μας τα εγγόνια μας να ζήσουν ότι ζούμε εμείς να μην γνωρίσουν ποτέ τους χρυσές δεκαετίες και να ζούμε από τις αναμνήσεις των προ-παππούδων τους, τότε ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ή ΣΚΑΣΕ. Η Ομόνοια βρίσκεται στον αναπνευστήρα και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να τα πάει καλά το κόμμα και να φωνάζεις γιατί δεν έχει κλίση η θύρα 9 ακόμη.

Υ.Γ 1: Δεν έχω τίποτα απολύτως με το εν λόγω κόμμα εξάλλου όλοι αριστεροί είμαστε στις ιδέες και στις πράξεις μας.

Υ.Γ 2: Αν το πρόβλημα σας είναι η θύρα 9, να σας υπενθυμίσω ότι η θύρα 9 δεν αποφασίζει για τους παίχτες ούτε η θύρα 9 έφερε την Ομόνοια στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα.

Υ.Γ 3: Θυμάστε κάποτε που οπαδοί ομάδας προσπάθησαν να κτυπήσουν τα παιδιά σας σε γνωστό γήπεδο φούτσαλ και παρακαλούσατε την θύρα 9 να κάνει κάτι; ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΕΕ;

Με εκτίμηση,

Casual G9

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Casual G9