Ενα λάθος δεν διορθώνει ένα άλλο λάθος!


23 Dec 2013, 9:30 a.m. kifinescom

Ακόμη χειρότερα, αν είσαι μέρος ενός προβλήματος δεν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα. Κάπως έτσι περιγράφεται η τρέχουσα κατάσταση στην Ομόνοια.

Η προβληματική αυτή κατάσταση οφείλεται κατά την γνώμη μου σε δυο κύρια προβλήματα και προκαλούν με τη σειρά τους αρκετά άλλα μικρότερα.

Τεράστιο πρόβλημα είναι σίγουρα το οικονομικό. Μια ομάδα όμως που αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα έπρεπε να επιβαρύνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό με αχρείαστα έξοδα. Αυτά μπορεί να είναι η αποδέσμευση προπονητή και παικτών, χωρίς να εγγυάται κανείς ότι αυτή η αλλαγή σημαίνει κατά ανάγκη και βελτίωση, όπως έγινε ήδη αρκετές φορές τα τελευταία τουλάχιστον 8 χρόνια.

Εξάλλου ποιος προπονητής μπορεί να προσφέρει περισσότερα από ότι ο Σαβέφσκι και να παίρνει τα ίδια λεφτά? Για απλά μαθηματικά, ο Λάρκου έπαιρνε το δεύτερο χρόνο 20000 το μήνα!!! Ο Σαβέφσκι 10000, ποιος πρόσφερε περισσότερα? Ο Λεμονής έπαιρνε μαζί με τους συνεργάτες του σχεδόν 90 χιλιάδες το μήνα!! Μην ξεχνάμε και τα πλουσιοπάροχα bonus που περιλάμβανε το συμβόλαιο των εκλεκτών προπονητών του πρώην προέδρου και του αποχωρήσαντα γενικών καθηκόντων συμβούλου του. Εννοείται ότι παρόμοια διάφορα στο μισθολόγιο παρουσιάζεται και στους ποδοσφαιριστές αυτές τις περιόδους.

Για να καταλήξω, αν κάποιος έχει ένα ακριβό αγωνιστικό αμάξι και το γεμίζει με τα καλύτερα καύσιμα, λάστιχα, λάδια ξίδια κτλ, τότε ο ιδιοκτήτης περιμένει να του αποδίδει και τέλεια οδήγηση. Αν ο ιδιοκτήτης όμως εμπιστευτεί το αμάξι του σε μια λαμπερή αλλά άσχετη με αυτοκίνητα εταιρεία, και αυτή με τη σειρά της βάζει το αμάξι σε κούρσες με οδηγό υπέρβαρο, με μυωπία και κουτσό.... Σάστα τζιαι γυρασειν. Για να μην βάλω ονόματα και να μην δημοσιευτεί το άρθρο, θα τονίσω μόνο ότι ιδιοκτήτης στο παράδειγμα μας είναι Μόνο ο Λαός της Ομόνοιας.

Με την παρουσία του Σαβέφσκι το νυν συμβούλιο γλύτωσε πέρσι το ξύλο, πήρε η ομάδα θέση για Ευρώπη, έχασε στο κύπελλο από μια πιο "αθλητική" Αέλ και φέτος παρουσιάστηκε ανέτοιμη για την Ευρώπη. Μια και ο υπό παραίτηση εδώ και μήνες προεδρεύων του σωματείου ανέφερε ως μέγα ατόπημα του προπονητή που διώχνει την αποτυχία στην Ευρώπη, ας του θυμίσω μερικές λεπτομέρειες: έφυγαν σημαντικότατοι παίχτες και δεν αντικαταστάθηκαν.

Οι ποδοσφαιριστές παίζουν σταθερά απλήρωτοι. Οι επιλογές των παικτών Δεν έγιναν από τον προπονητή αλλά από τους συνεργάτες του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο.... Ετσι φτάνουμε στο πιο σημαντικό (διαχρονικά) πρόβλημα της Ομόνοιας!... Πώς γίνεται η στελέχωση ενός αθλητικού οικοδομήματος που αποτελεί την μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο; Με τί προσόντα προσλαμβάνουν προπονητές κτλ;

Τί γνώσεις έχουν οι κύριοι που επιλέγονται να χρησιμοποιήσουν τα λεφτά της ομάδας, που ο κόσμος δίνει από το υστέρημα του;

Σχεδόν σε κανένα πόστο δεν υπάρχει επαγγελματισμός στην αγαπημένη μας ομάδας και πραγματικά δεν υπερβάλλω. Πρώην ασφαλιστές, τραπεζικοί, δημοσιογράφοι και άλλα συναφή αποτελούν τις ειδικότητες όσων έχουν την τύχη της ομάδας μας στα χέρια τους. Οι πλείστοι δεν ξέρουν καν να κλωτσήσουν μια μπάλα, ενώ άλλοι δεν ξέρουν καν να περπατήσουν. Είναι σαν να πας στο μηχανικό και αυτός φοράει κοστούμι ενώ του κάνουν μανικιουρ! Λοιπόν επειδή ήμουν πολύ soft σήμερα, θα κλείσω πυροβολώντας.

Ο μέχρι χθες βοηθός είχε ως απόγειο της καριέρας του, υπηρεσιακός προπονητής της Πέγειας που πήρε μετά διαβάθμιση. Ξεκίνησε αρχικά ως βοηθός του τηλεοπτικού αναλυτή και πρώην παίχτη του Πεζοπορικού, Πέπ Λάρκου. Λόγω της ποιότητας του(καμία σχέση με το κόμμα), το συμβούλιο τον επέβαλε στον Σαβέφσκι μαζί με τον σταθερό γυμναστή Κάσερες και τον βοηθό του. Σημειώνω εδώ την απεριόριστη εμπιστοσύνη του προέδρου προς το γυμναστή, αφού είναι η τρίτη ή τέταρτη φορά που έχει την ευθύνη της φυσικής κατάστασης της ομάδας.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μάλλον χάνει στη μετάφραση η έννοια φυσική κατάσταση, αφού αν είχε βαθμολογία τραυματισμένων παικτών θα κερδίσαμε double. Το σημαντικότερο είναι ότι κάθε χρόνο σέρνεται κυριολεκτικά η ομάδα στην Ευρώπη, αλλά φταίει ο Σαβέφσκι. Κάπως σαν τον Αλαμπί, που φταίει γιατί προσπαθεί ενώ οι άλλοι οι καλοί μας κερδίζουν παιχνίδια μόνοι τους. Αα και μην ακούσω για Ατραντε που σκοράρει, γιατί η δουλειά του είναι αμυντικός και όχι φωτογράφος.

Η ιατρική ομάδα επίσης λαμπρή... Τον γιατρό δεν τον κρίνεις αφού είναι τουλάχιστον χειρουργός για μύες και κόκκαλα. Πάμε στους φυσιοθεραπευτές, ένα πουλάκι μου είπε ότι Δεν μπορούν να ονομάζονται παρά Μόνο βοηθοί φυσιοθεραπευτές. Αρκετά ενδιαφέρον ε; Επίσης ενδιαφέρον ότι και ο διευθυντής της Ομόνοιας, επαγγέλλεται το ίδιο, απόφοιτοι όλοι του ίδιου πανεπιστημίου Ουγγαρίας!! Ούτε εδώ δεν βλέπω κάτι μεμπτό ή επιρροή από το κόμμα. Αφού ο ένας διώχθηκε μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων λόγω παραπτωμάτων αλλά λόγω έλλειψης στο χώρο, τους ξανά έφεραν.

Μην ξεχάσουμε και τον χημικό (δεν γνωρίζω τί κάνει) που χρυσοπληρώνεται αφού επελέγη από τον πολυδύναμο socialize persona του σωματείου που αποφασίζει και για τις μεταγραφές παικτών (ή τουλάχιστον από ποιο μαγαζί πρέπει να ψωνίσει). Κανένα συμφέρον δεν βλέπω και εδώ. Μπορεί να κοιμάται ήσυχος ο Λαός, η ομάδα είναι σε καλά χέρια. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο αηδιασμένος με όλη αυτή τη συνάφεια, Always Green HULK

Η άποψη σας μετράει

Στην κατηγορία Editorial δημοσιεύουμε τις δικές σας απόψεις. Στείλτε το μήνυμα σας μέσω email στο info@kifines.com