Ως εδώ και μη παρέκει


30 Aug 2013, 4:40 p.m. kifinescom

Είναι απίστευτο το ότι μερικοί ακόμα τα βάλλουν με την τύχη. Αν δεν ήμασταν ανίκανοι θα είχαμε μπει και εμείς προ πολλού ομίλους. Αν δεν ήμασταν ανίκανοι, α είχαμε 25 πρωταθλήματα τώρα και όχι 20. Αν δεν ήμασταν ανίκανοι, θα είχαμε 20 κύπελλα τώρα και όχι 14. Αν δεν ήμασταν ανίκανοι, θα μπαίναμε εμείς στους 8 πολύ πριν το αποέλλακι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ φίλοι μου, έπρεπε, αν δεν κάναμε όλα αυτά τα παιδικά λάθη όλα αυτά τα χρόνια, να ήταν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της Κύπρου. Η Μπάγερν, η Σέλτικ γιατί αυτό δείχνει η ιστορία μας. Αντ' αυτού πάμε σιγά σιγά να γίνουμε Λίβερπουλ και Άεκ που τα μόνα πράγματα που τους μείνανε να περηφανεύονται μπροστά στις επιτυχίες των αντιπάλων τους είναι η ιστορία τους και ο κόσμος τους. Και αυτή η κατρακύλα δεν λέει να σταματήσει. Και δεν θα σταματήσει αν δεν κάνουμε κάτι. Είστε έτοιμοι να σηκωστείτε από τον καναπέ? Είστε έτοιμοι να πείτε στον εαυτό σας ότι δεν είναι αρκετό να αγαπάς, να στηρίζεις σε κάθε αποτυχία, να δίνεις λεφτά και να πηγαίνεις γήπεδο για την ομάδα? Το καταλαβαίνεται ότι όλα αυτά δεν είναι αρκετά?

Mας είπαν ότι η Ανώρθωση με Κετσπάϊα στον πάγκο κατάφερε όσα κατάφερε με εγχώριες μεταγραφές. Το δοκιμάσαμε. Δοκιμάσαμε να κάνουμε πολλές μεταγραφές. Δοκιμάσαμε να φέρουμε Κύπριους. Δοκιμάσαμε να κάνουμε λίγες μεταγραφές για να μην χαλάσουμε την ομοιογένεια της ομάδας. Στηρίξαμε προπονητές για πολλή καιρό για να τους δώσουμε την ευκαιρία που δεν δώσαμε σε άλλους που φύγανε νύχτα πριν ξεκινήσει καλά καλά το πρωτάθλημα. Φέραμε τους καλύτερους προπονητές των Βαλκανίων (Σμουντα προπονητής τον τίτλων στην Πολωνία. Στην Κύπρο αχάπαρος. Αντόνε προπονητής των τίτλων στην Ρουμανία. Νικοδήμοφ από Βουλγαρία, Μπάγεβιτς από Ελλάδα, Όκουκα προπνητής εθνικών ομάδων στην Σερβία). Δοκιμάσαμε για προπονητές δικά μας παιδιά (Σαββίδης, Τούτιτς), πάλι τίποτα. Δοκιμάσαμε ανερχόμενους προπονητές (Λάρκου μη χέσω). Δοκιμάσαμε μεγάλα μπάτζετ, δοκιμάσαμε μικρά μπάτζετ. Πάλι τίποτα. Στραφήκαμε στον κόσμο για βοήθεια, πάλι δεν βγαίνουν τα οικονομικά. Κάναμε μπάτζετ με βάση την πρόκριση στους ομίλους για να έχουν και κίνητρα οι παίχτες, πάλι τίποτα, μάλλον αυτή ήταν και η ταφόπλακά μας. Αλλάξαμε μοντέλο διοικήσης βάζοντας ένα πλούσιο για να χτίσουμε αυτοκρατορία. Τιποτα πάλι.

 

Μας είπανε πως ο κόσμος συνέχεια παραπονιέται και γι' αυτό υπάρχει αφόρητη πίεση στην ομάδα. Σταματήσαμε να παραπονιόμαστε και μάθαμε να είμαστε υπομονετικοί. Μας είπαν ότι είμαστε αχόρταγος κόσμος και ότι έτσι γίναμε προπονητοφάγοι και δεν αφήνουμε τους παίχτες να παίξουν. Το κόψαμε και αυτό. Μας είπανε ότι φταίνε τα παιδιά της Θύρας 9 γιατί τρώμε τιμωρίες, το κόψανε και πάλι ο πέλεκης διά μας μες τα καλαμορούθουνα. Μας είπανε ότι προκαλούμε επεισόδια. Το κόψαμε και αυτό. Μας είπαν για τα πολιτικά σύμβολα. Το κόψαμε και αυτό. Μας είπαν να στηρίζουμε την ομάδα και στις αποτυχίες και ότι δεν γίνεται με το κάθε στραβοπάτημα να φωνασκούμε ωσάν να είναι το τέλος του κόσμου. Το κόψαμε και αυτό. Και άλλα πολλά είπαν κατα καιρούς για να φταιξίματα του κόσμου. Ακόμα και τον χαρακτήρα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ τον αλλάξαμε σε σημείο που μέχρι και αλλόθρησκοι αντιομονοιάτες παραδέχονται ότι ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ επιτέλους ωρίμασε. Μόνο θαυμασμό προκαλεί πλέον ο λαός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Από όλες τις πλευρές, για πρώτη φορά από τα τέσσερα μου που πήγα γήπεδο για πρώτη φορα (1992 Απόλλων-ΟΜΟΝΟΙΑ 4-4, ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΕΝΚΣ), δεν ακούω το παραμικρό αρνητικό για τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από κανέναν. Λιγόστεψαν τα επίθετα τύπου Τούρκοι, αρνιά, κουμμούνια, χώρκατοι. Κερδίσαμε τους πάντες σαν οπαδοί. Για πρώτη φορά ακούω οπαδούς άλλων ομάδων να λένε ΡΕΣΠΕΚΤ για τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που μέχρι πριν λίγα χρόνια και τι δεν μας λέγανε, και οι αλλόθρησκοι, αλλά και οι δικοί μας διοικητικοί φωστήρες που δεν είχε μείνει πράγμα που να μην το φόρτωσαν στο ΛΑΟ.

Ε ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΩΣ ΕΔΩ. ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΚΡΥΓΟΡΙΣΩ ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΙΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ. ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ? ΠΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝ αποελ. ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΑΕ ΤΙ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ αελ, ΤΗΝ, αεκ, ΤΗΝ ανωρθωση, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ απολλωνα! ΟΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ! ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ 'ΣΕ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ'? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ? ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ? ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ? ΑΦΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ? ακελ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ! Η ΘΥΡΑ 9 ΑΠΩΣΙΣΕ ΤΟ ακελ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ακελ, ΕΝΤΟΥΤΗΣ ΦΕΤΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΦΕΣΤΒΑΛ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ? ΤΙΠΟΤΕ! ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ, ΧΡΕΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΩΓΗΠΕΔΙΚΗ ΜΗΔΕΝ! ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ!? ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕ! ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ, ΕΦΥΓΕ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ, ΕΦΥΓΕ Ο ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΜΕ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ). ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ 1200 ΣΤΑ 2000 ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ, ΕΝΤΟΥΤΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΜΕ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ! ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΠΟΨΕΩΣ! ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ! ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ! ΜΙΖΕΡΟΙ! ΤΑ ΛΟΓΑΚΙΑ 'ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ' ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΥΧΕΣ! ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΞΑΝΑ ΟΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ!

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΗ ΠΤΩΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΣΥ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΕΙΣΗΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ? ΘΑ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ? ΕΣΕΙΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΚΙ’ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ? ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΚΙ’ ΑΛΛΗ ΠΤΩΣΗ? ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΥΧΟΝΤΑΣ? ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ

Μετά τιμής και ΟΜΟΝΟΙΑΣ,

Νεοκλής Νεοκλέους

Μέλος Αθλητικού Συλλόγου ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

 

Η άποψη σας μετράει

Στην κατηγορία Editorial δημοσιεύουμε τις δικές σας απόψεις. Στείλτε το μήνυμα σας μέσω email στο info@kifines.com

Follow Kifines