Οι "αλήτες" στη ΘΥΡΑ 9 και οι αγνοί φίλαθλοι


26 Jan 2014, 10:22 a.m. kifinescom

Χαίρεται, Αναγκάζομαι να γράψω το πιο κάτω άρθρο με αφορμή τις δηλώσεις του τέως προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Στέλιου Μυλωνά, αλλά και με αιτία τα όσα έχω ακούσει μέχρι σήμερα εδώ και μερικά χρόνια από στόματα δικών μας.

Δεν είναι τυχαίο που τα όσα ακούγονται γύρω από την θύρα 9 είναι γεγονός των τελευταίων χρόνων, που η ομάδα μας χαροπαλεύει για να καταφέρει κάποια πράγματα που αν ρωτούσατε τους πατεράδες μας ή τους παππούδες μας στον καιρό τους θεωρούνταν αποτυχία για την Ομόνοια. Είναι με σθένος και πίκρα που θα αναφερθώ σε Ομονοιάτες αλλά θεωρώ ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Κρούοντας λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου πρώτα θα αναφερθώ στα όσα έχει πει ο τέως πρόεδρος της ομάδας μας. Όταν εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα κριτήρια ο κ. Μυλωνάς στους πρώτους που έτρεξε τότε ήταν οι "αλκοολικοί αλήτες,με χαμηλό iq" της θύρας 9. Τότε βλέπετε δεν είχαν αρχίσει το ποτό και τα ναρκωτικά για να χαζέψουν τελείως ήταν τα καλά παιδιά που ακολουθούσαν πιστά την διοίκηση.

Όταν όμως η μοναδική και πιο λογική φωνή του κόσμου μας η θύρα 9 άρχισε να διαμαρτύρεται για τις μίζες και τα όσα γίνονται στην Ομόνοια εδώ και τόσα χρόνια και ζητούσε την παραίτηση του Δ.Σ, τότε από σωτήρες της Ομόνοιας έγιναν οι χειρότεροι και οι καταστροφείς του σωματείου. Αν ο κ. Μυλωνάς αλλά και η διοίκησή του θέλουν να κλείσουν την θύρα 9 τότε να αναλάβουν την προεδρία της και να είναι σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν.

Φεύγοντας από τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες θέλω να σταθώ στα όσα έχω ακούσει πάμπολλες φορές είτε φεύγοντας από το γήπεδο είτε σε συζητήσεις μου με μεγαλύτερους φιλάθλους ή και σε μικρότερες ηλικίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από ένα κακό αποτέλεσμα μία κακή χρονιά να ακούσω "πάλε εσείραν πυρσούς μες το γήπεδο", "πάλε εκάμαν καυκάες τζαι εννα τα πιερώσουμε εμείς τούτα ούλα" , αναφερόμενοι προς τη θύρα 9. Είναι άξιο απορίας δηλαδή γιατί δεν μιλάνε έτσι ή δεν σχολιάζουν καν όποτε η ομάδα μας φέρνει θετικά αποτελέσματα. Δηλαδή κύριοι εσείς που πάτε στο γήπεδο πάνω στην καρεκλούα σας τρώγοντας το χαμπουρκέρ σας και βλέποντας την Ομόνοια είστε πιο Ομονοιάτες απο εμάς; Δηλαδή να το θέσω διαφορετικά όταν κύριοι επί καιρό Σεραφείμ μόνο το Βόρειο πέταλο υπήρχε στο ΓΣΠ εσείς οι πιστοί και οι ΥΠΕΡ-Ομονοιάτες που είσασταν;

Συνεχίζοντας, δεν θα πάω πολύ πίσω αλλά να σας θυμίσω πριν 2-3 χρόνια τι γινόταν όταν η ΚΟΠ αποφάσισε να περάσει την κάρτα οπαδού. Η Θύρα 9 είναι το πρώτο οπαδικό σύνολο που με διάφορους τρόπους αντιστάθηκε και μετά από καιρό ακολούθησαν και άλλοι. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι και τότε υπήρχαν αρκετοί Ομονοιάτες όπου έμειναν ανεπηρέαστοι και συμφωνούσαν με την κάρτα οπαδού, αν είναι ποτέ δυνατόν! Κάποιες φορές τα λάθος πρότυπα που παίρνουν οι Κυπραίοι π.χ από αγγλικές ομάδες αν θέλετε να δώσω αυτό το παράδειγμα, είναι αξιοθρήνητα. Ήθελα όμως να περνούσε τότε η κάρτα οπαδού να σας δω αν θα σας άρεσε και να συνεχίζαμε και να αντιγράφατε πλήρως τα πρότυπα του μοντέρνου ποδοσφαίρου. Να πηγαίνετε στο γήπεδο με εισιτήριο παίζοντας με μία ομάδα σαν την ΑΛΚΗ 40 ευρώ, να δω πως θα αντιδρούσατε τότε ή θα φωνάζατε και θα λέγατε "ναι ρε κουμπάρε είχαν δίκαιο τζίνοι της θύρας 9".

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τώρα που η ομάδα μας περνάει την χειρότερη 20ετία της ιστορίας της είναι να μην διχάζεται. Η μόνη φωνή λογικής σε αυτό το σάπιο σύστημα όπως έχει καταντήσει με τους σάπιους νόμους και την κομματικοποίηση, είναι αυτή της θύρας 9. Είναι και οι μόνοι οι οποίοι θα προστατεύσουν τον κόσμο της Ομόνοιας από οποιαδήποτε αδικία γίνει σε μέρους της και η φωνή στο γήπεδο όπου θα σπρώξει την ομάδα μας και τους παίχτες μας να παίξουν για την φανέλα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να κλείσω με ένα μήνυμα προς όλο το κόσμο της Ομόνοιας. Την επόμενη φορά που θα κατηγορήσεις τον αλήτη της θύρας 9 που ξενυχτούσε σε ένα σύνδεσμο για να φτιάξει το κορεό - χαρτονάκι χαρτονάκι, να φτιάξει το πανό για να το πάρει στο γήπεδο και να φαίνεται η Ομάδα του και η αγάπη του γραμμένη σε ένα σκέτο παννί που με την αγάπη του ο ίδιος έδωσε στοίχους σε ένα σύνθημα, θυμήσου ότι εκεί μπορεί να είναι ο γιος σου, ο μαθητής σου, ο στρατιώτης σου, ο φοιτητής σου, ο Γιάννης ο γείτονας σου ή ακόμη και ο Ανδρέας που σε βοήθησε δίνοντας αίμα όταν το χρειάστηκες.

Καλώ όλο το κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο ακόμη και αν η ομάδα μας φθάσει και στους -20 από την κορυφή. Η Ομόνοια μας χρειάζεται όσο ποτέ, μην την αφήσεις μόνη αυτή την φορά. Θα ήθελα μία φορά να δοκιμάσετε και εσείς της δυτικής ή ανατολικής κερκίδας να φωνάξετε ένα σύνθημα μαζί με τα παιδιά στην 9, να δείτε πως θα νιώσετε εσείς εκείνη την στιγμή.

ΠΟΡΩΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΠΟΤΕ...

Casual 9

Η άποψη σας μετράει

Στην κατηγορία Editorial δημοσιεύουμε τις δικές σας απόψεις. Στείλτε το μήνυμα σας μέσω email στο info@kifines.com

Follow Kifines